reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hej dziewczyny! Jak się macie?
Jeeej ja się trochę obawiam jak to będzie z wagą po ciąży... Nie wiem czy wy też tak macie ale ja to się czuje jakbym puchła...troche mnie to przeraża. Czuję się taka napompowana, wzdęta... W 1 straconej ciąży miałam to samo... do 12 tygodnia miałam 6kg na plusie. Szok. Jak jest u was? 🥺
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 23 kg, 13 zeszło mi odrazu pomporodzie, z 10 dodatkowymi bujam się do dziś a rodziłam 5 lat temu... teraz przez te dodatkowe kilogramy, (ach, i jeszcze przez pandemie mam 7 kg na plusie) jestem na granicy otyłości pierwszego stopnia z nadwagą... więc mocno się pilnuje, żeby nie przytyć za dużo, u mnie to już może być kwestia zagrożenia życia dla maleństwa wiec mam motywacje, zeby nie ulegac pokusom, poza tym w tej ciąży niezdrowe mi nie smakuje, mogła bym jeść tylko pomidory, jajka, szparagi i chleb orkiszowy :)

reklama
Aga jak masz leki to pewnie znowu pójdzie do góry, a beta piękna [emoji4]Witaj, będzie nieduża różnica wieku między dzieciaczkami a to ma swoje plusy [emoji4] maluszek troszkę podrosnie i będą we dwójkę się świetnie bawić [emoji3059] a ty dasz rade napewno [emoji4] gratuluje
Ja będę mama po raz 4 [emoji6] też zupełnie niespodziewanie... U mnie dość duża różnica będzie bo najstarsza ma 13 lat, potem 10 i 3 latka [emoji3059] także mam nadzieję że też sobie poradzę z taką gromadką [emoji3590]
Napewno sobie poradzisz♥️
Aga jak masz leki to pewnie znowu pójdzie do góry, a beta piękna [emoji4]Witaj, będzie nieduża różnica wieku między dzieciaczkami a to ma swoje plusy [emoji4] maluszek troszkę podrosnie i będą we dwójkę się świetnie bawić [emoji3059] a ty dasz rade napewno [emoji4] gratuluje
Ja będę mama po raz 4 [emoji6] też zupełnie niespodziewanie... U mnie dość duża różnica będzie bo najstarsza ma 13 lat, potem 10 i 3 latka [emoji3059] także mam nadzieję że też sobie poradzę z taką gromadką [emoji3590]
Napewno sobie poradzisz ♥️ i ja mam nadzieję że jakoś też,najbardziej boje się tego czy nadąże biegać za moim Synkiem bo pewnie gdzieś pod koniec roku zacznie chodzić i czy teraz też będzie wszystko przebiegało dobrze bo w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości i problemów a Michałek jest mega grzeczny i kochany♥️

To widzę że sporo nas z edukacji:)

Jak długo macie zamiar pracować??? Ja kurde się biję z myślami.
Szefowa chciałaby żebym została do końca sierpnia, ale będę już wtedy na połowie i trochę się obawiam , wiem że najgorszy sezon chorobowy u dzieci minął, ale nie uniknę dźwigania itd.... myślałam żeby max zostać do 12tc o ile w ogóle.. skonsultuje to z moją gin i jeśli powie że mam iść od razu to i nawet w 7tc pójdę
Ja tez przedszkole, pracuje z autystami... Ale wczoraj 38 stopni gorączki wiec w domu zostaje.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 23 kg, 13 zeszło mi odrazu pomporodzie, z 10 dodatkowymi bujam się do dziś a rodziłam 5 lat temu... teraz przez te dodatkowe kilogramy, (ach, i jeszcze przez pandemie mam 7 kg na plusie) jestem na granicy otyłości pierwszego stopnia z nadwagą... więc mocno się pilnuje, żeby nie przytyć za dużo, u mnie to już może być kwestia zagrożenia życia dla maleństwa wiec mam motywacje, zeby nie ulegac pokusom, poza tym w tej ciąży niezdrowe mi nie smakuje, mogła bym jeść tylko pomidory, jajka, szparagi i chleb orkiszowy :)
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10 kg i nie zdążyłam schudnąć bo jestem w kolejnej 😁🤪jak i w pierwszej ciąży tak i teraz w ogóle nie ciągnie mnie do słodkiego w ogóle mam mały apetyt jem bo wiem że muszę

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10 kg i nie zdążyłam schudnąć bo jestem w kolejnej 😁🤪jak i w pierwszej ciąży tak i teraz w ogóle nie ciągnie mnie do słodkiego w ogóle mam mały apetyt jem bo wiem że muszę
Ooo a myślałam że tylko ja tak mam .. też jem bardzo mało .. a słodkie może nie istnieć 🙈

Ja prowadzę zaraz synka do pkola i mam dziś dzień wolnego ♡♡♡ mam zamiar iść na jakieś ciuchowe zakupy w końcu:D

Co do wagi to jest wyższa u mnie niż przed ciążą z synkiem ale tłumaczę to sobie tym , że ciało kobiety po porodzie się zmienia hehe :D

Przed ciążą ważyłam 47kg , po bardzo szybko wróciłam do swojej wagi, stres, kolki , karmienie ... aż do okresu kiedy mały miał 6mc i karmiłam to ciut mniej bo wprowadziłam posiłki , a nadal jadłam jak wcześniej i coś się kg odłożyło i obecnie 52kg ...

reklama
Ja czekam na pierwsza wizytę, na l4 pójdę od razy jak zobaczę serducho 😆 u mnie taki problem ze do pracy dojeżdżam codziennie 3h.

Ostatnia edycja:
Do góry