reklama
malagga_89
Fanka BB :)
Ja jestem 35+4 i miesiąc temu miałam +6kg, jutro się zważę u lekarza, obstawiam że do 10 dobiłam.
Miała już któraś pobierany wymaz na gbs? Jak to wygląda, bo trochę mam stresa? Rozumiem że jest pobierany patyczkiem, z pochwy to rozumiem, ale z okolic odbytu to znaczy...? Lekarz wkłada ten patyczek w odbyt czy tylko mizia?
Miała już któraś pobierany wymaz na gbs? Jak to wygląda, bo trochę mam stresa? Rozumiem że jest pobierany patyczkiem, z pochwy to rozumiem, ale z okolic odbytu to znaczy...? Lekarz wkłada ten patyczek w odbyt czy tylko mizia?
zoja81
Ja mialam ten gbs - wazne to w dniu wymazu nie podmywaj sie kosmetykami tylko sama woda.Ja jestem 35+4 i miesiąc temu miałam +6kg, jutro się zważę u lekarza, obstawiam że do 10 dobiłam.
Muzia i tu i tam. Nic strasznego - przynajmniej ja nie mialam nieprzyjemnych odczuc.
Ps. wczesniej badala szyjke a to bolalo wiec moze nie wszystko czulam
Ostatnia edycja:
malagga_89
Dzięki za infoJa mialam ten gbs - wazne to w dniu wymazu nie podmywaj sie kosmetykami tylko sama woda.
Muzia i tu i tam. Nic strasznego - przynajmniej ja nie mialam nieprzyjemnych odczuc.
Ps. wczesniej badala szyjke a to bolalo wiec moze nie wszystko czulam
K_89
Jestem po wizycie, mała ma około 2600 gram i 49 cm, raczej duża nie będzie niby maks 3 kg. Dziś bardzo spokojna jest, nie czułam jej jeszcze za bardzo. Jak tam wy dziewczyny, które mało czujecie maluszki? Ja jesli coś czuje to bardziej wypychanie niż kopy. GBS mam negatywny na szczęście. Kolejna wizyta już za tydzień.
otherside
Który tc?U lekarza wszystko ok. Mała waży 1150g, trochę za mało jak na swoj tydzień. Za 3 tyg znów zobaczymy ile przybrała. Narazie mam się nie martwić.
Cookie_
Moderator
29+4 czyli 30 tc leciKtóry tc?
otherside
Ja 29+6 miałam 1300, też trochę za mało będą szczuplaczki29+4 czyli 30 tc leci
Natalia2075
Dziewczyny, kupiłam dziś w Smyku laktator Canpol easy start, o który pytałam jakiś czas temu. Wygląda solidnie, nie jest bardzo głośny (musiałam przetestować ). W zestawie była butelka ze smoczkiem, adapter do butelek z wąską i szeroką zakrętką, pojemnik na mleko (można odciągać bezpośrednio do butelki lub pojemnika). Fajne w nim jest to, że można używać go na kablu bądź z bateriami czyli można odciągać w każdym miejscu. Póki co, zapowiada się dobrze
reklama
malagga_89
Byłam dziś na wizycie, nic nie wskazuje na to żebym mogła się obawiać wcześniejszego porodu także kamień z serca i obyyyy do stycznia GBS pobrany, no jednak pobierają z pochwy i odbytu :/ nie było super komfortowo, ale za miesiąc rodzę więc należy uznać że to pikuś mały ułożony od początku główkowo, także super, za 2 tyg. ostatnia już wizyta i czekamy
A i przytyłam 1,3kg czyli od początku ciąży w sumie 7,5kg na plusie
A i przytyłam 1,3kg czyli od początku ciąży w sumie 7,5kg na plusie