reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

A ja myślałam ze jak się ma cukrzyce to dzieci są wieksze, szybciej rosną w brzuszku a to jest jednak na odwrót czy jak? Ze wtedy grozi hipotrofia?
Przy cukrzycy możliwa jest makrosomia czyli zbyt duża waga dziecka jak i hipotrofia, gdy pojawiają się problemy z łozyskiem i przepływami pomiędzy matką a dzieckiem. Właśnie hipotrofia jest znacznie niebezpieczniejsza dla dziecka.

reklama
Dziewczyny, kupiłam dziś w Smyku laktator Canpol easy start, o który pytałam jakiś czas temu. Wygląda solidnie, nie jest bardzo głośny (musiałam przetestować :D). W zestawie była butelka ze smoczkiem, adapter do butelek z wąską i szeroką zakrętką, pojemnik na mleko (można odciągać bezpośrednio do butelki lub pojemnika). Fajne w nim jest to, że można używać go na kablu bądź z bateriami czyli można odciągać w każdym miejscu. Póki co, zapowiada się dobrze :)
:D no ma ssanie ja testowalam puki co na nodze :D i sie smialam ze potem chlop bedzie pytal skad mam malinkę :p Już wyparzony czeka sobie grzecznie w torbie na szpital :)

Kurczę a ja się właśnie waham co do laktatora, niby można wypożyczyć u mnie w szpitalu w razie w. Ile taki sensowny laktator kosztuje w ogóle?
Tańsze już w miare sprawnę można dostać po 140-180 zł :) Właśnie Campole Chico Aventy i te inne potem jest chyba Medela juz taki mesiek wsrod laktatorow 400-600 zl zalezy jak trafisz.

A ja myślałam ze jak się ma cukrzyce to dzieci są wieksze, szybciej rosną w brzuszku a to jest jednak na odwrót czy jak? Ze wtedy grozi hipotrofia?
Mi lekarz mówił że jak się nie trzyma diety to wtedy dzieci rosną za dużo, ja też mam cukrzycę i czasem sobie pozwolę 🤗 ale moja mała jest tydzień do tyłu także taki jej urok 🙂

Mi lekarz mówił że jak się nie trzyma diety to wtedy dzieci rosną za dużo, ja też mam cukrzycę i czasem sobie pozwolę 🤗 ale moja mała jest tydzień do tyłu także taki jej urok 🙂
Moja jest 10 dni do tyłu. Masz insulinę? Ja muszę na noc podawać.
U mnie na oddziale też można korzystać ze szpitalnych, ale co swój to swój 😉 Byłam tydzień w szpitalu po porodzie i przydał się.
Medela ponoć ostatnio pogorszyła się. Takie opinie ostatnio czytałam.

:D no ma ssanie ja testowalam puki co na nodze :D i sie smialam ze potem chlop bedzie pytal skad mam malinkę :p Już wyparzony czeka sobie grzecznie w torbie na szpital :)
Ja próbowałam od razu na piersi :D Spodziewam się, że naturalne karmienie nie jest tak subtelne :D Ja swój wyparzę za dwa dni, jak skończy się remont w mieszkaniu i wszystko posprzątam. Ubranka dla dziecka wyprane i wyprasowane zamiast wisieć ładnie na wieszakach, czekają w walizce :D

Ja próbowałam od razu na piersi :D Spodziewam się, że naturalne karmienie nie jest tak subtelne :D Ja swój wyparzę za dwa dni, jak skończy się remont w mieszkaniu i wszystko posprzątam. Ubranka dla dziecka wyprane i wyprasowane zamiast wisieć ładnie na wieszakach, czekają w walizce :D
Ooo :D ja się bałam, że mi siara zacznie lecieć. Narazie należe do tych szczęśliwych mamuś którym cycochy nie przeciekają. Czasem zaswędzą ale wtedy dostaną wazelinką albo sudokremem i na parę dni spokój :p

Ooo :D ja się bałam, że mi siara zacznie lecieć. Narazie należe do tych szczęśliwych mamuś którym cycochy nie przeciekają. Czasem zaswędzą ale wtedy dostaną wazelinką albo sudokremem i na parę dni spokój :p
Ja już mam siarę od paru tygodni, ale tylko kilka kropel, bez przecieków. Nic nie odciągnęłam, wyssała się może jedna czy dwie korpelki :D

reklama
Mi od 2-3 miesięcy leci, szczególnie rano i po prysznicu. Bardzo często jak leże bez niczego to mi też zasycha na brodawkach tworząc jakby strupki

A laktator kupiłam elektryczny sprowadzony z aliexpress
Screenshot_20191207-145516.png

Aż mnie kusi żeby wypróbować :)

Do góry