My to bardzo długo rozważaliśmy i jednak się nie zdecydujemy.My się z mężem zdecydowaliśmy pod warunkiem, że nie skrócą etapu odpępnienia
reklama
Eda Helena
Fanka BB :)
Bo pewnie miałaś pełne rozwarcie? Lepiej nie wypierać dziecka przy niepełnym rozwarciu bo to się nie kończy zbyt miło...Każdy pewnie inaczej odczuwa, dla mnie to już była ulga bo wiedziałam że to już końcówka, dziecko zaraz będzie z nami i koniec bólu
Wszystko samo się dzieje, nie da się przygotować
Nie umiałam powstrzymać parcia i byłam szyta 2x. Potem usiedzieć nie umiałam dobry tydzień.
Celia89
A na czym to polega?My się z mężem zdecydowaliśmy pod warunkiem, że nie skrócą etapu odpępnienia
aneczka1508
W momencie kiedy pobierają krew pępowinową skracają proces odpępnienia bo muszą szybko pobrać krew. Natomiast aktualnie stosowaną praktyką przy porodach fizjologicznych SN jest późniejsze zaciskanie pępowiny – co najmniej po trzech minutach od jego przyjścia na świat – zmniejsza to ryzyko niedoborów żelaza u dziecka. Obawiamy się tego, że jeśli personel nie poczeka tych kilku minut aby tętnienie samo ustało to później dziecko może mieć jakieś niedobory z tego tytułu. Musimy jeszcze pogadać z położną jaki jest ich stosunek do tego.A na czym to polega?
Celia89
aAA no powinno to tętnienie ustać bo nawet przy przecinaniu nożyczkami mówili, że takie nagłe odcięcie może być stresującym szokiem dla dziecka, pępowina musi się stopniowo wyciszyćW momencie kiedy pobierają krew pępowinową skracają proces odpępnienia bo muszą szybko pobrać krew. Natomiast aktualnie stosowaną praktyką przy porodach fizjologicznych SN jest późniejsze zaciskanie pępowiny – co najmniej po trzech minutach od jego przyjścia na świat – zmniejsza to ryzyko niedoborów żelaza u dziecka. Obawiamy się tego, że jeśli personel nie poczeka tych kilku minut aby tętnienie samo ustało to później dziecko może mieć jakieś niedobory z tego tytułu. Musimy jeszcze pogadać z położną jaki jest ich stosunek do tego.
Katzaglu
Zaangażowana w BB
Masz racje Zoja , wszystko jest odgórnie przesadzone. Czasem sie spełniają nasze marzenia wiec trzeba wierzyc mimo wszystko.A ja Wam powiem ze wszelkie plany sa na nic. Ja zawsze chcialam gromadke - minimum 3. Kursy pedagogiczne i inne robilam zeby bylo w razie co... Zdrowo sie odzywialam... Zadbalam o byt...
Wszystko zweryfikowal los.
zoja81
Tak. I godzic z tym co przynosi zycie. No i na szczescie czasem sa mile niespodzianki ❤Masz racje Zoja , wszystko jest odgórnie przesadzone. Czasem sie spełniają nasze marzenia wiec trzeba wierzyc mimo wszystko.
Katzaglu
Zaangażowana w BB
Nie ma innego wyjsca, sa sprawy na ktore nie mamy wpływu. A najbardziej ciesza te niespodziewaneTak. I godzic z tym co przynosi zycie. No i na szczescie czasem sa mile niespodzianki ❤
reklama
Eda Helena
Dziewczyny, ja po wizycie; wszystko w porządku, synek waży około 2100gr. Główka w dół. Ma ważyć nie więcej jak 3,4kg.jako że jestem Nie pierwszej młodości...
Zdjęcie szwów 12 grudnia (wynegocjowane - chciala na 17/18 grudnia)! Już odliczam dni .
Poprosiłam o znieczulenie przy tym ściąganiu. Odradzila mi, że to nie dobrze dla szyjki (szybciej się może zdegradować), ale i pocieszyla, że jeśli będzie ciężko to zrobi to znieczulenie.
Zdjęcie szwów 12 grudnia (wynegocjowane - chciala na 17/18 grudnia)! Już odliczam dni .
Poprosiłam o znieczulenie przy tym ściąganiu. Odradzila mi, że to nie dobrze dla szyjki (szybciej się może zdegradować), ale i pocieszyla, że jeśli będzie ciężko to zrobi to znieczulenie.