reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny...juz kiedyś pytałam, ale był słaby odzew. Jakie macie przygotowane ciuszki dla dziecka do szpitala?

W jakich rozmiarach? Ilościach? Rodzaj?

Wszyscy mówią, żeby kupować jak najmniej 56...
Ja zapakowalam w jedną torbę rzeczy tylko na porodowkę. 1x body na wczesniaka, w razie co, drugie body 56 (dwoch synow 51 cm) , jeden pajacyk, para skarpet i kocyk. Bez pieluszki bo to organizuje szpital.
Druga torba to 5 x body dlugi rekaw. 5 x pidzamka/pajacyk, skarpetki, dwa sliniaczki i chyba 4 pieluszki tetrowe, bez pieluszek, jak wyzej organizuje je szpital. Na wyjscie kombinezon rozmiar 56.
Jakby cos braklo to tatus zawsze moze sie skoczyc do domu, to tylko 4-5 km.

reklama
Ciekawe ;) moze tak jest w większych miastach.
Teraz mi sie przypomnialo, ze połozna mówiła mi cos o 3-4 kompletach śpioszki plus kaftanik. Tylko jaki rozmiar. Nie wiem czy mam sie przygotowywać na wszelskie warianty a)maleństwo b) przeciętniak c)gigant [emoji23]

Ciekawe ;) moze tak jest w większych miastach.
Teraz mi sie przypomnialo, ze połozna mówiła mi cos o 3-4 kompletach śpioszki plus kaftanik. Tylko jaki rozmiar. Nie wiem czy mam sie przygotowywać na wszelskie warianty a)maleństwo b) przeciętniak c)gigant [emoji23]
Każdy szpital ma swoje zasady. Nie Zależy od wielkości miasta tylko ich warunków.
Najlepiej przedzwoni i sie dowiedziec. Co lepsze szpitale mają wykaz na swoich stronach internetowych.

Dziewczyny...juz kiedyś pytałam, ale był słaby odzew. Jakie macie przygotowane ciuszki dla dziecka do szpitala?

W jakich rozmiarach? Ilościach? Rodzaj?

Wszyscy mówią, żeby kupować jak najmniej 56...
Pajace, bodziaki ewentualnie, czapeczki i skarpetki. U nas w szpitalu każą przygotować po 4 szt. Z rozmiarem trudno przewidzieć. Moje obie córki jak się urodziły miały 56 i 54 cm więc spokojnie zaczynały od ubranek 56. Teraz też tak szykuję.
Moja bratowa, która niedawno urodziła, nie kupowała żadnych ubranek na 56 tylko od razu 62, bo jej starsze dzieci były przy urodzeniu dłuugie. A córcię urodziła teraz maleńką, 52 cm.

reklama
Do góry