reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny...juz kiedyś pytałam, ale był słaby odzew. Jakie macie przygotowane ciuszki dla dziecka do szpitala?

W jakich rozmiarach? Ilościach? Rodzaj?

Wszyscy mówią, żeby kupować jak najmniej 56...

reklama
Dziewczyny...juz kiedyś pytałam, ale był słaby odzew. Jakie macie przygotowane ciuszki dla dziecka do szpitala?

Trzeba w swoim szpitalu sie dowiedziec czy dopuszczają ubranka z domu.
Jeśli można to uniwersalne 56 i 62 (zawsze można rękawem podwinac) A tatuś doniesie jak coś potrzebne

Ja mam głównie masę 56...kilka sztuk body mam 5o...bo mała przez ostatni czas była mniejsza niż powinna... Jak się w grudniu/styczniu okaże że nadal maluteńka to coś jeszcze 5o kupię :) a jutro zobaczymy jaka bycza :o

Ojej... to ja Ci zazdroszczę... Nie lubie zimna. Teraz u nas 0 stopni. Az sie z domu wychodzic nie chce... zresztą nie o tej porze, wiadomo, brrr ciesze sie ze pod kocykiem jestem :D
Ja rowniez nie lubie zimna i uwielbiam jak jest goraco, ale w ciazy jest to meczace :( Ciezko mi sie oddycha i chodzi :(

U mnie w szpitalu daja ubranka oraz pampersy i rzeczy dla mamy, takze teoretycznie nic nie potrzebuje swojego zabrac :p

reklama
To w szpitalu dadzą ubranka? Luksus [emoji16]
Jarzynka w wielu szpitalach daja ubranka na pobyt dziecka w szpitalu - wtedy nie ma sensu przynosic swoich bo pielegniarki i lekarze jak waza i badaja pozniej dzieci rozbieraja je i nie wiedza czy ubranka sa szpitalne czy twoje i je po prostu wrzucaja do prania i juz ich raczej nie odzyskasz. Zapytaj sie w Twoim szpitalu jak jest z ubrankami. Ja przygotowalam na wyjscie 2 zestawy 56 i 62 na wszelki wypadek: body na dlugi rekaw, na to pajacyk, skarpetki, czapka i kombinezon gruby cieply misiowy -a do fotelika specjalny otulaczyk.

Do góry