reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Jestem świeżo po wizycie i właśnie magnez był omawiany:-) Gin zapytał mnie czy biorę magnez ,bo wyczuwa u mnie lekkie skurcze. Ja odpowiedziałam, że nie. Kazał brać po 1 tabletce 3 razy dziennie....Ale nie do końca ciąży, tylko do 37 tc. Powiedział, że 37tc to już bezpieczny tydzień i po co zagluszac skurcze macicy magnezem? Także tak zrobię:-)
Z tego co piszesz to i ja rozwaze branie magnezu.
Dzieki.

reklama
I po badaniu. Dzidziuś ma 1440g 30+4. Położenie główkowe. Jedynie co mnie niepokoi to to, ze po raz kolejny ma wyprostowane nóżki i stopy na buzi... Lekarka mowi, ze dzidzi jest tak wygodnie. Ale jakos obawiam się, czy te nozki się dobrze uksztaltuja...
Screenshot_20191104-140156.jpeg

Jestem świeżo po wizycie i właśnie magnez był omawiany:-) Gin zapytał mnie czy biorę magnez ,bo wyczuwa u mnie lekkie skurcze. Ja odpowiedziałam, że nie. Kazał brać po 1 tabletce 3 razy dziennie....Ale nie do końca ciąży, tylko do 37 tc. Powiedział, że 37tc to już bezpieczny tydzień i po co zagluszac skurcze macicy magnezem? Także tak zrobię:-)

A jaka masz brac dawke? Ja biore 400mg i zastanawiam sie czy to nie za duzo? Chociaz to niby dzienna dawka zapotrzebowania dla kobiet w ciazy :) Juz sama nie wiem.

I po badaniu. Dzidziuś ma 1440g 30+4. Położenie główkowe. Jedynie co mnie niepokoi to to, ze po raz kolejny ma wyprostowane nóżki i stopy na buzi... Lekarka mowi, ze dzidzi jest tak wygodnie. Ale jakos obawiam się, czy te nozki się dobrze uksztaltuja...Zobacz załącznik 1041454
Większość z nas czymś się martwi i tak pewnie już zostanie do końca... ja się martwię, że mało czuję moja malutką... a już kończę 32 tydzień...

reklama
Większość z nas czymś się martwi i tak pewnie już zostanie do końca... ja się martwię, że mało czuję moja malutką... a już kończę 32 tydzień...
Pociesze Cię, moje dwie poprzednie ciąże bardzo slabo czulam ruchy. Praktycznie wcale. W ostatnich dniach ciazy krotko przed rozwiazaniem - tak. Pamietam ze to bylo dla nas piekne przezycie, dla mnie i tatusia. I maluchy z waga 4010 gr i 3680g... Moze mieli malo miejsca na wygibasy? Nie wiem dlaczego tak jest.
W tej ciązy od poczatku (16-17tc) czuje ruchy i co dziwne mialam lozysko przodujace dosc dlugo.

Do góry