reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja wyluzowałam i nic nie jest w stanie mnie przestraszyć od 25 tc. Ostatnio poszłam poznać pielęniarkę noworodkową i pyta się który tydzień. Mówię 27 "uuuuu no tak u nas to trzeba uważać bo najwięcej wcześniaków się rodzi 26-32 tc" :p przeszło koło ucha. A fakt od Orlenu to mamy takie piękne powietrze, że legenda głosi, że mamy w całej Polsce największy odsetek raka płuc i poronień.
Żeby mi się tak dziś chciało jak mi się nie chcę.
Mam nowego lokatora. Kota sąsiadów, siedzi wśród króli i gapi się na mnie wybałuszonymi przerażonymi ślepiami. Podobno jest mega dziki.

Myślę, że dobry sen zawdzięczam po latach komukolwiek, kto przyczynił się do odebrania pato sąsiadowi jego 6 psów dziamdziaków. A ujadały po 22, nieraz o 2 nieraz o 4... Przez zamknięte okna było je słychać... a latem tęskniłam, za spaniem przy uchylonym oknie... Już chyba każdy miał tego dość. Aż cóż za traf uciekły mu i kogoś pogryzły. Przyjechała policja, przyjechali obrońcy praw zwierząt. Cisza...

Pies mojego sąsiada tak ujada, jak jadą do pracy. Śliczny, piękny w typie border collie, a wyje z nudów że ho ho. Biorę się za prasowanie. Może rozchodzę ból jak Eda :-) i zajmę czymś głowę. A jak nie przejdzie to jutro kopsne się do lekarza.

Hej dziewczyny, długo nas nie było, ale niestety po drodze trochę komplikacji. Przypominamy się - termin 18.01, synek Mikołaj :)

Od 20 tygodnia podejrzenie łożyska przodującego, niestety na wczorajszej wizycie się potwierdziło i czekają nas badania na patologii ciąży, sterydy na rozwój płuc. O ile sytuacja się nie zmieni, a prawdopodobnie się łożysko nie podniesie, czeka nas cc. Obecnie 27+4, młody waży 1360g, podobno za duży jak na wiek ciążowy, ale w obecnej sytuacji nawet nie mam sił się tym denerwować... całe szczęście zdrowy, serce ładnie bije, kopie jak szalony.

Pozdrawiamy ciepło :)

Załączniki

• E5F70EDE-117C-46F9-AE22-E3C49F620B20.jpeg
    E5F70EDE-117C-46F9-AE22-E3C49F620B20.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 67
Melduje sie po wizycie. Szyjka 3.8 mm, mały ułożony pośladkowo i wszystko ok. Lekarz stwierdził, że to z przepracowania i powinnam odpoczywać i kazał brać nospe nawet 3x dziennie. Uffff co za ulga! A juz dzis rano mialam wizje ze bede rodzic! No i dalam sie przekonac w koncu na L4 ale to od jutra:)

Melduje sie po wizycie. Szyjka 3.8 mm, mały ułożony pośladkowo i wszystko ok. Lekarz stwierdził, że to z przepracowania i powinnam odpoczywać i kazał brać nospe nawet 3x dziennie. Uffff co za ulga! A juz dzis rano mialam wizje ze bede rodzic! No i dalam sie przekonac w koncu na L4 ale to od jutra:)
A coś mówił o ułożeniu pośladkowym? U mnie tez pośladkowe a mamy praktycznie ten sam termin porodu:) Ile wazy maluszek?

No to moja szyjka ma 2,8 (było 3 jak kazał leżeć) ale lekarz mówił że ok, ważne że zaknięta :)
Z nospą i przepracowaniem prawda:)
Ciesze się, że się uspokoiłaś i bedziesz mogła odpocząć:)

reklama
Do góry