reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja też poczekam jeszcze z praniem rzeczy, może pod koniec listopada to zrobię. Właśnie wybrałam też naterac na Allegro z pianki T18 i po jednej stronie jest też lateks, 14 cm grubości ma cały materac.
W sierpniu kupilam meble do przedpokoju, salonu i szafę do sypialni w Agata Meble. Na początku września dostarczyli je i ich monter je składał. Nie dość, że jedna szafka jest źle skręcona to część z mebli jest uszkodzona. Najbardziej oberwala szafa w sypialni, która miała być na rzeczy dla dziecka. Do tego monter ukradł śruby i kołki, które pozostały po montażu, a część z nich służyła do przymocowania mebli do ściany, aby się nie przewróciły. Do tej pory nie doczekałam się naprawy usterek, więc nawet nie mogę poukładać rzeczy dla dziecka w szafie, są w workach włożone tak, aby w razie czego szybko je wyciągnąć. Nie wiem ile to jeszcze potrwa.
Ale co do mebli to Dziewczyny przymocujcie wszystkie szafy i komody do ścian. Teraz producenci do nowych mebli dodają kołki i taśmy do takiego mocowania. Starsze meble trzeba samemu ogarnąć. Mój kolega tego nie zrobił i pewnego razu jego trzyletni syn niezauważony wchodził na szafę w przedpokoju i ta szafa przewróciła się na niego. Na szczęście oparła się o przeciwległą ścianę, ale wyciągali spod szafy nieprzytomne dziecko i leżało kilka dni w szpitalu. Na szczęście z dzieckiem wszystko dobrze, ale różnie mogło być. Dlatego jak tylko naprawią mi usterki (jeśli się doczekam) to zaraz wszystko przymocujemy do ścian.
A aktorka Małgorzata Socha powinna w reklamach Agata Meble powiedzieć jak naprawdę wygląda ich obsługa klienta ;)
A pokarzesz link do mataraca?
Apropo tez kolezanka ro mnie pisala o meblach by je przytwiwrdzic. Jej mloda ma 1.5 roku i komoda na nia spadala, na szczęście starsza zaczela krzyczec i zdazyla by na dziecko nie spadla.

A wiecie jaki ja mam problem. No chodzę i aż mnie od środka to martwi. Mianowicie mam teraz iphone ale się wkurzam bo bateria słabo trzyma zasięg gubi itd. Wiec moj mąż kupił mi samsunga. I tak już tydzień leży w szafce. Kilka razy wkładałam kartę ale nie mogę się teraz przestawić. Po prostu kino... jakby nie było ważniejszych problemów.
Siostrzeńcowi mojej kumpeli bateria w iphone wybuchła jakieś pół roku temu. Telefon byl prawie nowy, na szczęscie domownicy byli kilka metrów od telefonu. Zapaliło się biurko i książki, ale ugasili. Może jeśli ma gwarancję to oddaj do sprawdzenia co się z nim dzieje.

Może jakiś zastuj w przelewach w banku. Może poczekaj do 15:00, bo chyba wtedy banki maja ostatnia sesję z przelewami.
No właśnie wstrzymuje się zanim rozpetam piekło co nie zmienia faktu że jak kasa powinna być na 10 to się ją wysyla 7-8. A nie tak jak ostatnio 15stego.

We wszystkich natralnych wypełnieniach typu kokos, gryka, bambus mogą znajdować się insekty...robale, które w nocy będą gryzły śpiącego. Wpisz w wyszukiwarkę hasło robaki w materacu, straszne historie. Do tego grykę pozyskuje się w Polsce za pomocą randapu, dlatego ani jej nie jem ani nie używam niczego z gryki. Gryka na polu sama nie schnie, aby ją zebrać pryska się randapem, wtedy wysycha i mozna zebrać ziarno i suchą słomę. Kiedyś robiono to tak, że ścinano grykę i ustawiano w takich stogach, aż naturalnie wyschnie, teraz aby oszczędzić na czasie i pracy ludzi pryska się randapem. Do tego naturalne wypełnienia w materacach są mało elastyczne, po paru latach spłaszczają i w środku jest cienka, twarda "mata". Wypełnienia syntetyczne utrzymują swoją elastyczność.
To tez mysksiz w o tym z latexem?

Siostrzeńcowi mojej kumpeli bateria w iphone wybuchła jakieś pół roku temu. Telefon byl prawie nowy, na szczęscie domownicy byli kilka metrów od telefonu. Zapaliło się biurko i książki, ale ugasili. Może jeśli ma gwarancję to oddaj do sprawdzenia co się z nim dzieje.
O jaaaa... Dobrze ze wszyscy cali. Moj już był na przeglądzie:) i wszystko niby jest okej. Ale właśnie teraz ja mam takie problemy. Przejmuje się każda pierdołą. Jak nie ja.

reklama
Do góry