reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
[/QUOTE]
Kurde napisałam do gina bo znów wyszła mi opryszczka na wardze ale tym razem większa. Mam ja raz na jakiś czas byle katar i już. Także to nie pierwszy raz ale trochę się schizuje
Dlatego jednak najlepiej zwalczyć wirus od środka Heviranem.Ale zobaczysz co lekarz poradzi.

Ostatnia edycja:
Ok ale się tutaj smutno zrobiło ..:( dzielne jesteście dziewczyny, ja też idealnego dzieciństwa nie mialam, ale jakoś musimy sobie radzić! Jak nie my to kto?! ;)

Ja dla synka miałam materac pianka-kokos, jak czytałam wtedy opinie to taki byl najbardziej polecany.. Nic się z nim nie dzieje, mam też nadzieję że robaków żadnych nie ma, no synka nic nie gryzie...ale jakby była szansa na jakies siarczyste mrozy to wystawie na balkon. Mam zamiar ten sam materac nadal uzywac w lozeczku, a dla synka kupimy większe łóżko.
Prac ubranka zacznę może za miesiac, choć najpierw musimy zakupic jakiś mebel, bo nawet nie mam ich gdzie ukladac. My 2,5 roku temu kupiliśmy dom, potem go remontowalismy przez 1,5 roku, bo najpierw jedna ekipa nam tylko rozbabrała i zniknęli, oszukali nas i mamy teraz sprawę w sadzie.. :/ to nam sie wszystkiego odechciało i zanim kolejna ekipa weszła to trochę minęło . Kasy poszło na wszystko multum i teraz dom niby wyremontowany ale baaaardzo powoli dokupujemy coś aby go urządzić do konca, bo tak to taki pusty i bez charakteru..
O a jeszcze co do mebli...jak mialam tak może z 12 lat chciałam sięgnąć po coś z górnej szafki, stanelam na dolna i schodząc złapałam za drzwiczki górnej i cała jedna czesc segmentu na mnie runela..na szczescie zdążyłam złapać i przytrzymac i od razu tato przebiegł, ale najlepsze jest to ze to była szafka w której mama trzymała szkło , pełno filiżanek, talerzykow i innej odświętnej zastawy runelo mi pod nogi, a ja jakims cudem nie miałam po tej przygodzie nawet draśnięcia. Co nie zmienia faktu, ze mogło to sie skonczyc znacznie gorzej..

Ok ale się tutaj smutno zrobiło ..:( dzielne jesteście dziewczyny, ja też idealnego dzieciństwa nie mialam, ale jakoś musimy sobie radzić! Jak nie my to kto?! ;)

Ja dla synka miałam materac pianka-kokos, jak czytałam wtedy opinie to taki byl najbardziej polecany.. Nic się z nim nie dzieje, mam też nadzieję że robaków żadnych nie ma, no synka nic nie gryzie...ale jakby była szansa na jakies siarczyste mrozy to wystawie na balkon. Mam zamiar ten sam materac nadal uzywac w lozeczku, a dla synka kupimy większe łóżko.
Prac ubranka zacznę może za miesiac, choć najpierw musimy zakupic jakiś mebel, bo nawet nie mam ich gdzie ukladac. My 2,5 roku temu kupiliśmy dom, potem go remontowalismy przez 1,5 roku, bo najpierw jedna ekipa nam tylko rozbabrała i zniknęli, oszukali nas i mamy teraz sprawę w sadzie.. :/ to nam sie wszystkiego odechciało i zanim kolejna ekipa weszła to trochę minęło . Kasy poszło na wszystko multum i teraz dom niby wyremontowany ale baaaardzo powoli dokupujemy coś aby go urządzić do konca, bo tak to taki pusty i bez charakteru..
O a jeszcze co do mebli...jak mialam tak może z 12 lat chciałam sięgnąć po coś z górnej szafki, stanelam na dolna i schodząc złapałam za drzwiczki górnej i cała jedna czesc segmentu na mnie runela..na szczescie zdążyłam złapać i przytrzymac i od razu tato przebiegł, ale najlepsze jest to ze to była szafka w której mama trzymała szkło , pełno filiżanek, talerzykow i innej odświętnej zastawy runelo mi pod nogi, a ja jakims cudem nie miałam po tej przygodzie nawet draśnięcia. Co nie zmienia faktu, ze mogło to sie skonczyc znacznie gorzej..

Do dupy z fachowcami. Mam nadzieję ze finał w sądzie będzie ok. Ludzie nie przestają mnie dziwić. Mnie się chyba boją albo mam większe szczęście

@Bosiek No właśnie ze względu na to że jej syn ciągle był pogryziony przez robaki które wychodziły z materaca .
@Koteczka01 dokładnie, dlatego mi siostra odradzala. Kupiliśmy piankowy ale ten grubszy A jeśli zrobi się już bardzo płaski to po prostu kupię drugi taki sam po czasie ( to nie jest wielki koszt)
No właśnie dlatego kupuję grubszy materac 14 cm z pianki i lateksu. Wolę wydać więcej kasy (bo piankowe i lateksowe są droższe niż kokos) i mieć pewność, że dziecko jest bezpieczne. A jakby co to kupię kolejny piankowy :)

A pokarzesz link do mataraca?
Apropo tez kolezanka ro mnie pisala o meblach by je przytwiwrdzic. Jej mloda ma 1.5 roku i komoda na nia spadala, na szczęście starsza zaczela krzyczec i zdazyla by na dziecko nie spadla.
Ja raczej zamówię ten materac:

Tak mnie dzisiaj naszło.
Kluchy ziemniaczane z boczkiem i kapusta kiszona :p
20191014_142246.jpg

reklama
Do góry