O masakra, jak blisko do tragedii...:/ ja momentu jak położyli mi synka na brzuch nigdy nie zapomnę, dokładnie mam przed oczami jego twarzyczkę widziana przeze mnie od góry, do tej pory jak patrzę na niego z tej perspektywy wygląda tak samo ❤ i na pewno bym go nie pomyliła. Ale właśnie w przypadku cc to roznie bywa z kobietą tuż po..:/ mam jednak nadzieję, że w tych czasach takie coś się już nie zdarza..mojemu synkowi obie opaski założyli przy mnie, najpierw pokazujac mi abym przeczytala czy się zgadzaJak moja mama rodziła mojego brata to nie pokazali jej go i dopiero przynieśli kolejnego dnia zupełnie inne dziecko. Mama od razu zauważyła, że tak nie może wyglądać jej dziecko i okazało się, że zamienili mojego brata z synem jakiejś pani i była ogromna awantura w szpitalu właśnie zrobiona przez tą panią co mojego brata dostała zamiast swojego syna. Odkąd mama opowiedziała mi tę historię mam w głowie ciągle, że mi Olka też podmienią, że nie rozpoznam, że to nie moje dziecko... dlatego lepiej urodzić naturalnie i choć na sekundę spojrzeć na dziecko
reklama
Kinga91
Fanka BB :)
Oj tam, dziki są fajne. Tylko czasem trzeba nauczyć się obok nich żyć Oto Wiesio - maskotka jednej z dzielnic Gdyni, tu akurat wieczorna drzemka w żywopłocie pod moim balkonemPodobno dziki są bardziej agresywne jak świnie. A napewno mniej inteligentne.
Mój m widział jak locha pożera swoje młode na jego oczach.U mnie nie ma takich wielkich Max 200kg,no 250kg przed porodem. Po porodzie chudną niesamowicie. 300kg ma problemy z porodem. Świnie w zasadzie są grzeczne, nie robią krzywdy chyba, że ktoś je skrzywdzi. Jak daję im zastrzyki to stoją i nie uciekają tylko trzeba pogłaskać za uchem i pogwizdać bo one to lubią.
Mój m też z rolnictwem związany ale od tej drugiej strony bo pracuje w arimr jest inspektorem i jeździ na kontrolę.Dokładnie tak jest jak piszesz. Mój Krzysiek też mówi, że wolałby iść do pracy, odbębnić 8h i co miesiąc mieć wypłatę. A ja jednak wolę na swoim. Fakt, że w tym roku to i plony były liche i cena za tuczniki jeszcze gorsza i chyba więcej włożyliśmy jak zarobiliśmy ale cóż... Ja po prostu kocham tę robotę i wieś. Tylko boje się okropnie bo ASF jest już 30 km ode mnie i szkoda by mi było tej mojej chodowli.
Malinkaa123
A gdzie ten post ? Bo nie wiem czy jeszcze się nie obudziłam dobrze, mam mgłę na oczachJak jest jeszcze jakas dziewczynka która nie widzi sie na liscie w poscie #1 to proszę o wiadomość prywatną.
Nie ma powiadomień na tel- a w skrzynce nie ma ryzyka że przeocze
lucyna1234
Czasami się zdarza ale to już patologiaMój m widział jak locha pożera swoje młode na jego oczach.
lucyna1234
Ja nie mam problemów z ARiMR, wszystko jak w zegarku, mój bardzo tego pilnuje. W zasadzie to u nas jest tak, że świnki to moje a pole jego. Chociaż obrządzać chodzimy we dwoje i w polu też we dwoje.Mój m też z rolnictwem związany ale od tej drugiej strony bo pracuje w arimr jest inspektorem i jeździ na kontrolę.
Zybulowa
Moja szuka zjadła 3 swoje młode....wet.powiedzial, że to w przyrodzie normalne :-( Co ja wtedy przeżyłam....to moje:-( ( byłam wtedy 4 miesiące po 1wszym porodzie, karmiąca.....pół roku nie mogłem jej tego wybaczyć:-(Czasami się zdarza ale to już patologia
Pierwszy post na pierwszej stronie Ciebie widzęA gdzie ten post ? Bo nie wiem czy jeszcze się nie obudziłam dobrze, mam mgłę na oczach
reklama
Malinkaa123
Później już zczailam, mówiłam że brak kontaktu i mgła na oczach. Tak to jest jak pierwsze co po przebudzeniu bierze się telefon
Pierwszy post na pierwszej stronie Ciebie widzę