reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja po wizycie na sor, koczkodan zyje. Ma 1 kg. Dzis 26 tc. Nogi ma zwarte nie pokarze co tam ma :) a ja to w sumie malo ich interesuje xD boli mnie jak, nie wiem co. Cuz, wazne ze przepływy dobre, wody sie nie sącza. Oczywiście dostalam 3x wyklad jak moge nie czuc ruchów dziecka i co to obrzeki tłuszczowe. Polozna mi mowila ze jest gruba i ona czula od 20 tc. Gratuluję, czuje sie chyba gorsza. Bo jak bym w cyrku byla co najmniej. Ale u nas sor ginekologiczny spoko ok 1.5 godziny mi Zajęło badanie przez pochwe, usg przez powłoki brzuszne i wywiad u poloznych.

reklama
Ja po wizycie na sor, koczkodan zyje. Ma 1 kg. Dzis 26 tc. Nogi ma zwarte nie pokarze co tam ma :) a ja to w sumie malo ich interesuje xD boli mnie jak, nie wiem co. Cuz, wazne ze przepływy dobre, wody sie nie sącza. Oczywiście dostalam 3x wyklad jak moge nie czuc ruchów dziecka i co to obrzeki tłuszczowe. Polozna mi mowila ze jest gruba i ona czula od 20 tc. Gratuluję, czuje sie chyba gorsza. Bo jak bym w cyrku byla co najmniej. Ale u nas sor ginekologiczny spoko ok 1.5 godziny mi Zajęło badanie przez pochwe, usg przez powłoki brzuszne i wywiad u poloznych.

No fantastyczny z tym niepokazywaniem.
Najważniejsze, że ok. A ty się tam babo oszczędzaj. Bez upadków proszę :-)

Dobrze, że z dzieckiem OK :) Odpoczywaj, aby ból szybko przeszedl:)Nie jesteś gorsza tylko wyjątkowa:)

Dziewczyny, czy ma któraś problemy z rwą kulszową? U mnie jest tragedia, w nocy spać nie mogę bo rwie (obie nogi+pośladki) ale najgorsze jest wstawanie na siku. Wstać, wstanę ale iść to już nie bardzo. Boli jak cholera.Myślałam o kuli bo niedlugo nie dojdę.
Tez mam ten problem, ale tylko momentami. Jak złapie mnie ze trzy razy w tygodniu na kilka minut to nie jest jeszcze taka tragedia. Wtedy nawet ruszyc się nie mogę tak mnie rwie a co dopiero chodzic.
W pierwszej ciąży chodzilam do kinezjoterapeuty, ale mialam wrazenie ze jest gorzej i zaprzestalam. Teraz tez mi proponowal lekarz ale podziękowałam.
Szczęscie ze tylko raz na jakis czas a nie bez przerwy.
W ogole od zawsze mam problem z rwa kulszowa, nawet nie bedac w ciąży.
Chyba nie mialam szczescia trafic na porzadnego kine.

Ja w poprzednich ciążach ruchy czułam bardzo. W tych tygodniach co teraz jestem to brzuch mi falował od kopniaków. Teraz czuje głównie kopniaki w kroczu i to tez jak się wieczorem położę. W ciągu dnia cisza. Moj mąż jak położy rękę na brzuchu to nie czuje zreszta ja tez tak przez brzuch nie czuje tylko w środku. Ogólnie dziecko mało ruchliwe jest. Jeśli można to tak nazwać. I nie uważam się za jakiegoś grubasa. BMI mam prawidłowe.

Screenshot_20191011_060731_com.gravid.gravid.jpg

Hej
Opryszka się chyba dalej nie rozwinie przez szybką reakcję mam małą kropeczka taka, pasta cynkowa ja i cytryna ja traktuje.

Synkowi wczoraj wypadł ząb a ja bez gotówki więc wymyśliłam i zostawiłam mu kartkę od wróżki ze ząbek wzięłam ale było dużo dzieci więc pieniaek przyniesie dziś. Na szczęście uwierzył [emoji23]

Miłego dnia.

reklama
Dziewczyny, czy ma któraś problemy z rwą kulszową? U mnie jest tragedia, w nocy spać nie mogę bo rwie (obie nogi+pośladki) ale najgorsze jest wstawanie na siku. Wstać, wstanę ale iść to już nie bardzo. Boli jak cholera.Myślałam o kuli bo niedlugo nie dojdę.

Ja mam problem ze stawem krzyżowo-biodrowym. Mam wrażenie, że blokuje mi się lewa strona. Dolna część pleców, pośladek i udo. Gin stwierdził, że to macica uciska na staw i trzeba to jakoś przetrwać do porodu.. Porównał to do rwy kulszowej, z tym, że ponoć przy rwie ból promieniuje aż do stopy, a u mnie się zatrzymuje na udzie :-( :(. Ostatnim czasem miałam spokój, ale od dwóch dni znowu mi doskwiera. Najgorzej jest wstać z łóżka, bądź schylić się po coś.. Mam nadzieję, że wraz z porodem problem zniknie :)

Do góry