reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja do Rydygiera mam najbliżej :D ale mimo to za pierwszym razem wybrałam Żeromskiego wiec teraz tez tam :) a Ty @aneczka1508 gdzie planujesz?
Gdzie w krakowie mieszkacie, jesli mozna spytac? :)

Ja też do Żeromskiego pojadę, już tam rodziłam i było ok, jak nie będzie miejsc to w domu :D Serio nie wiem gdzie, chyba do Uniwersyteckiego. Ujastek u mnie skreślony po tym co się nasłuchałam od koleżanek które tam rodziły. No ale wiadomo każdy poród, doświadczenia, położne, lekarze różni zależy jak się trafi.

Pytanie co bierzesz i czy możesz wziac heparyne? Heparyna jest bezpiecznym lekiem rowniez w ciazy, ja biore 1 dziennie 0.6 przy moim inr 0.93, mam sklonnosci do krawawien i jest super, duzo zalzy takze od dentysty, moj mi jesli trzeba w rany wklada moje plytki krwi, ktore oprzednio preparuje z krwi mojej. Oraz odkąd pamiętam wszytsko robie na zwyca. Mialam wyciagne 2 korzenie przez cysty oraz usuwane ósemki w 1 pt 2 za tydzień kolejne 2 i git wszytsko da sie przeżyć xD bol jest rzeczA względna :p
Biorę heparyne 0,6 i acard 150mg. Nie mam tak ze bolą mnie że nie da się wytrzymać. Po prostu czuje że jakieś małe ubytki się porobily, wytrzymam:-)

Ale wrecz należy w ciazy leczyć zeby, od nich czesto zaczynają sie zakazenia całego organizmu to na co i dlaczego czekac?
Bo się boję że znieczulenie nie jest w 100% bezpieczne, po drugie biorę leki na rozrzedzenie A po trzecie nie bolą mnie tak ze nie mogę wytrzymać tylko czuje że porobily się małe dziurki ?

Ja zaczęłam robić „różowe” zakupy:D Moj najstarszy syn jak wraca z przedszkola chce wszystko oglądać ;)

Załączniki

• DB32D967-2072-4FC2-94E9-B3331A9ED975.jpeg
    DB32D967-2072-4FC2-94E9-B3331A9ED975.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 76
Ja też na każdej wizycie mam zdj z usg i wagę, wzrost itp.
Co do dentysty to zależy jaka dziura jak mała to bez znieczulenia jak duża to biorę. Mam uraz z dzieciństwa. Wiecie jak kiedyś wyglądały gabinetu w szkołach. Mnie trzymali siła a ja się dałam i mam teraz uraz. Dlucho chodziłam do dziecięcego lekarza jeszcze 7 lat w stecz. Słyszałam że odkamienianie boli. Koleżanka mówiła że jakby się szpilki wbijaly.

Co do ruchów dziecka to ja czuję czasmi takie rozciąganie, kopanie i szarpanie różnie.

Rzeczy dla małej też mam większości różowe.

Bo się boję że znieczulenie nie jest w 100% bezpieczne, po drugie biorę leki na rozrzedzenie A po trzecie nie bolą mnie tak ze nie mogę wytrzymać tylko czuje że porobily się małe dziurki ?
Dopytaj ginekologa ale przy Twoich lekach można chodzic do dentysty :) oprocz tego skoro to male ubytki wez bez znieczulenia. A z małych ubytków krotka droga do dziury niestety. A zostaly nam jeszcze ok 3 miesiące

Dopytaj ginekologa ale przy Twoich lekach można chodzic do dentysty :) oprocz tego skoro to male ubytki wez bez znieczulenia. A z małych ubytków krotka droga do dziury niestety. A zostaly nam jeszcze ok 3 miesiące
Nie wiem czy się odwaze bez znieczulenia . Niestety dentysty boję się panicznie, jak inni, uraz z dzieciństwa

reklama
Bosiek jak to ból rzecz względna? :p
Ja się dentysty panicznie boję.
Jak porodu :-)
Ale masz rację. Lepiej wyleczyć. Dużo też zależy od dentysty, ja jechałam 45 min bo u mnie nikt mnie przyjąć nie chciał, a i sprzętu do endodoncja odpowiedniego nie mają. Zapłaciłam też za całość masę pieniędzy, a nie każdego stac by wyjąć w tygodniu z budżetu 1000 złotych. Masakra jakaś.
Na mnie zadne znieczulenia nie działają od małego. Jak bylam w 3 podstawowki obudziłam sie w trakcie operacji i potem podali mi więcej znieczulenia i nie moglam sie wybudzic, odtad nikt mi nie podwal żadnego znieczulenia to sie przyzwyczailam do wszystkiego na zywca. Co mialam zrobić xD ale fakt dentysta tj cos. Ja do mojego vhodze od 12 rz, teraz meza tam ciagam, moja mama tez do niego chodzi. Nie zmienila bym go za nic w świecie, jak umrze to moje zeby razem z nim xD a kasa u dentysty idzie jak woda tj prawda... Ja mam licówki i juz mi slabo bo po 10 latach musze je odświeżyć a jak mi cene podal myslalam ze zemdleje

Do góry