Ja chodzę w ciąży normalnie do dentysty. Z synem też chodziłam poleczylam sobie wszystkie żeby, póki co mam spokój.@Celia89 Aż zazdroszczę, bo mi zęby strasznie się popsuły w ciąży, będę miała co leczyć ale to po ciąży.
@wesola_mamusia I jak dałaś radę? Ja w sobotę mam glukoze :-/
@otherside mój synuś w 23+5 ważył 709g.
No i u Nas pogoda od kilku dni masakryczna. Typowa jesień, ale ta gorsza, deszczowa ..
reklama
Marchewka84
Fanka BB :)
My wczoraj byliśmy na wizycie . Malutka wazy 1400 gram. Wg Om 28+1, a wg. Usg 29+1. Pani doktor powiedział ze wszystko idealnie Teraz kolejna wizyta 30 października z KTG. Od 30 tygodnia mam liczyć ruchy dziecka w określonych godzinach. Dostałam tez do wypełnienia plan porodu.
Ja tez chodze do dentysty. Bylam w ciazyw zeierpniu. Teraz ide w listopadzie i na razie nie bd brala kolejnych terminów. Do mojego dentysty sie czeka 3-4 miesiące prywatnie jeszcze zostawiam tam resztki wypłatyJa chodzę w ciąży normalnie do dentysty. Z synem też chodziłam poleczylam sobie wszystkie żeby, póki co mam spokój.
Jak czujecie ruchy dziecka? Ja ostatnio oprócz "normalnych" płynnych, jeżdżenia, kopania mam takie dziwne szarpania, jakby się mucha w sieć złapała. Idę za tydzień do ginekologa to go zapytam o to, z tego co szukałam po forach część dzieci tak ma i się rodzą zdrowe, znowu niektórzy straszą że się owinęło pępowiną, z tym że ja czuję że się później uspokaja i normalnie się rusza.
Zapisałam mojego dwulatka do laryngologa na uwaga... Nigdy byście nie zgadły- godzina 11.12!! Trzy razy pytałam czy na pewno 11.12 a nie 11.20? Czyżby z braku personelu w ochronie zdrowia wizyty u specjalistów trwały DWIE minuty? idę 22.10 więc termin szybki, może to taki sposób na skracanie kolejek
Troszkę Wam zazdroszczę zdjęć z USG. Ja twarz małego widziałam ostatnio na połówkowym. Na kontrolnych mam jedynie zdjęcia pokazujące obwód brzucha, głowy, długość kości udowej i kieszonkę wód płodowych.
Zapisałam mojego dwulatka do laryngologa na uwaga... Nigdy byście nie zgadły- godzina 11.12!! Trzy razy pytałam czy na pewno 11.12 a nie 11.20? Czyżby z braku personelu w ochronie zdrowia wizyty u specjalistów trwały DWIE minuty? idę 22.10 więc termin szybki, może to taki sposób na skracanie kolejek
Troszkę Wam zazdroszczę zdjęć z USG. Ja twarz małego widziałam ostatnio na połówkowym. Na kontrolnych mam jedynie zdjęcia pokazujące obwód brzucha, głowy, długość kości udowej i kieszonkę wód płodowych.
aneczka1508
Bosiek, jestes z Krakowa prawda? Gdzie planujesz rodzić ?A tak dla pocieszenia 28 października 2012 roku xD krakow
Fajnie Wam że na kazdej wizycie poznajcie wagę dziecka, ja ostatnie dane mam z połówkowych, a następne z usg iii trymestru . Moja gin robi USG zawsze ale nic nie mierzy.
Ta zima 2012/2013 to jakas długa była pamiętam 1.04 wypadał smigus dyngus zamiast wody mozna bylo się sniezkami rzucać
Ta zima 2012/2013 to jakas długa była pamiętam 1.04 wypadał smigus dyngus zamiast wody mozna bylo się sniezkami rzucać
Malinkaa123
Tak tylko ja biorę leki na rozrzedzenie krwi i się trochę boję.Ja chodzę w ciąży normalnie do dentysty. Z synem też chodziłam poleczylam sobie wszystkie żeby, póki co mam spokój.
Po drugie 4 wcześniejsze ciaze straciłam dlatego boję się nawet niby tego bezpiecznego znieczulenia A bez znieczulenia nie dam rady.
Aguara
Tak tylko ja biorę leki na rozrzedzenie krwi i się trochę boję.
Po drugie 4 wcześniejsze ciaze straciłam dlatego boję się nawet niby tego bezpiecznego znieczulenia A bez znieczulenia nie dam rady.
Hmn. Mi ostatnio przy kanałowym powiedziała że znieczulenie można, ale po lekach na rozrzedzenie też miałabym opór. Zostaje podtlenek, gaz rozweselajacy.
Ja miałam wszystkie poleczone a i tak wyszło zapalenie miazgi pod plomba. Tu już nie zaczekasz bo grozi powikłaniami ciąży. Zęby w ciąży lecą, to prawda
Tak z Krakowa. Na Kopernika, a jesli wszystkie sale by byly zajete to rydgierBosiek, jestes z Krakowa prawda? Gdzie planujesz rodzić ?
reklama
Malinkaa123
A jak to się objawia ? Mi to raczej dziurki się porobily i jeden się ukruszyl. Poczekam jeszcze, po porodzie zacznę leczyć, maleństwo ważniejsze.Hmn. Mi ostatnio przy kanałowym powiedziała że znieczulenie można, ale po lekach na rozrzedzenie też miałabym opór. Zostaje podtlenek, gaz rozweselajacy.
Ja miałam wszystkie poleczone a i tak wyszło zapalenie miazgi pod plomba. Tu już nie zaczekasz bo grozi powikłaniami ciąży. Zęby w ciąży lecą, to prawda