No to już jak kto woli ale naprawdę sie da bez znieczulenia w sumie moja mama też nie bierze cale zycie znieczulenia. A przy tych lekach sie podejma sama chodzeNie wiem czy się odwaze bez znieczulenia . Niestety dentysty boję się panicznie, jak inni, uraz z dzieciństwa
reklama
Koteczka01
Fanka BB :)
Też nie śpię w dzień. Biorę wieczorem kapiel, piję melisę i nic, jeśli zasnę po 2:00 to prawdziwy sukces No nic, chyba trzeba się przemęczyć do końca ciążyCiekawe jak będzie po porodzieJa tez nie do Końca bo wieczorem padam w długą ale jak pojde w nocy do wc 2x to za 2 razem juz ciezko zasnac, czasem się uda czasem nie. Pytanie czy spisz w dzień? Bo jak, tak to trzeba sie przetrzymac do wieczora, niektórym pomaga mleko ciepłe z miodem, a, na pewno nie zaszkodzi. Wyciszenie i nie oglądanie tv przed snem takze pomaga bo nie wytwarza bodźców. Ciepla kąpiel rozluznia. Czytanie męczy wzrok.
Pewnie gorzej piersią to dzidzia sie czesto budzi, na mm mozna "wyregulowac" sen i dziecię potrafi 6 godzin spacTeż nie śpię w dzień. Biorę wieczorem kapiel, piję melisę i nic, jeśli zasnę po 2:00 to prawdziwy sukces No nic, chyba trzeba się przemęczyć do końca ciążyCiekawe jak będzie po porodzie
Mam identycznie a jak dużo wypije w dzień to latam w nocy kilkanaście razy. Nie mogę spać też i mała daje mi czadu.w dzień nie śpię bo mam 7 latka w domu. Wstaje o 6.30 robię śniadania i zaprowadzam do szkoły o 11.30 lub 12.30 po niego idę. Rano sprzątam i gotuję. Nie ma szans na spanie.Też nie śpię w dzień. Biorę wieczorem kapiel, piję melisę i nic, jeśli zasnę po 2:00 to prawdziwy sukces No nic, chyba trzeba się przemęczyć do końca ciążyCiekawe jak będzie po porodzie
marta021993
Ja nie byłam u dentysty prze jakieś 10 lat, bo miałam traumę po poprzednim dentyście. Teraz się odważyłam, bo w ciąży strasznie dziąsła zaczęły mi krwawić. Miałam na szczęście tylko 4 zęby do leczenia i kamień do ściągnięcia. Wszystko bez znieczulenia. Też się bałam jak cholera, ale dałam radę. Troszkę boli, ale powiem Ci szczerze, że myślałam, że dwa razy mocniej będzie to bolało. Teraz chce iść jeszcze na szybki przegląd w grudniu i na porządne ściągnięcie kamienia, bo niestety w naszym stanie możemy tylko ręcznie ściągać.Nie wiem czy się odwaze bez znieczulenia . Niestety dentysty boję się panicznie, jak inni, uraz z dzieciństwa
chianti_riserva
Też od początku ciąży wyleczyłam wszystkie zęby (chyba z 6) stwierdziłam,że wykorzystam ten wolny czas bo potem jak będzie dzidziuch to już nie będe na 2 miejscu , miałam też zacząć leczenie ortodontyczne ale jak się dowiedziałam,że jestem w ciąży to przesunęłam po urodzeniu.
Co do spania w nocy to kurde nie pamiętam już kiedy się położyłam i spałam bez budzenia - a to siku a to nie wygodnie z tym bębenem.
Co do Wagi dziecka to chyba mój chyba i tak największy bo w 26+0 miał 990g ale ja ważyłam 4500g i u mnie wszystkie się rodzą powyżej 4 kg więc na pewno będzie big boy tylko jak to urodzić :<
Właśnie Celia daj znać jak Ci się to uda załatwić, mi też położna powiedziała że jeśli jest niemąż to lepiej to załatwić przed urodzeniem niż po ale dlaczego to właściwie nie wiem...
Co do spania w nocy to kurde nie pamiętam już kiedy się położyłam i spałam bez budzenia - a to siku a to nie wygodnie z tym bębenem.
Co do Wagi dziecka to chyba mój chyba i tak największy bo w 26+0 miał 990g ale ja ważyłam 4500g i u mnie wszystkie się rodzą powyżej 4 kg więc na pewno będzie big boy tylko jak to urodzić :<
Właśnie Celia daj znać jak Ci się to uda załatwić, mi też położna powiedziała że jeśli jest niemąż to lepiej to załatwić przed urodzeniem niż po ale dlaczego to właściwie nie wiem...
Koteczka01
Ja za jakieś półtora tygodnia pójdę na usg i wtedy się dowiem ile waży mały Ostatnią wagę badali na połówkowym w 20t5d, wiedy miał 425g. A teraz będzie na usg ok. 30t, więc podobno może wtedy mieć nawet 1500g, zobaczymy, nie mogę się doczekaćU mnie dziś 24+6, mała się rusza, najbardziej w nocyUSG dwa dni temu około 600 gram, jak u Was z wagą dzieci?
chianti_riserva
A jeszcze mnie zastanawia fakt podróżowania z niemowlakiem , zabierania go w poszczególne miejsca, mam termin na 10 stycznia w kwiecień maj mam kilka wesel, zastanawiam się czy takiego 3-4 miesięcznego dzieciaczka można zabrać w podróż 300km na głośne wesele czy to jest nie do ogarnięcia i dla jego dobra lepiej sobie odpuścić? Być może pytanie jest abstrakcyjne ale nie mam pojęcia
Aguara
Na mnie zadne znieczulenia nie działają od małego. Jak bylam w 3 podstawowki obudziłam sie w trakcie operacji i potem podali mi więcej znieczulenia i nie moglam sie wybudzic, odtad nikt mi nie podwal żadnego znieczulenia to sie przyzwyczailam do wszystkiego na zywca. Co mialam zrobić xD ale fakt dentysta tj cos. Ja do mojego vhodze od 12 rz, teraz meza tam ciagam, moja mama tez do niego chodzi. Nie zmienila bym go za nic w świecie, jak umrze to moje zeby razem z nim xD a kasa u dentysty idzie jak woda tj prawda... Ja mam licówki i juz mi slabo bo po 10 latach musze je odświeżyć a jak mi cene podal myslalam ze zemdleje
Też mam takiego dentystę, który jeszcze prowadzi ewidencję w starodawnych kartach i trzeba u niego płacić gotówką. Ale jest zajebisty i tu można bez znieczulenia leczyć. Uratował mi nie raz i nie dwa uzębienie. Ale poszedł wymienić biodro. Cała rodzina poleczyla żeby a tydzień od jego zwolnienia mężowi się jeden ukruszyl, ja zapalenie. Ech. Trudno mi zaufać nowemu, trafiłam jednak z polecenia do młodej kobietki, młodszej ode mnie i bajka. Z tym ze mój ma jeszcze cennik do ogarnięcia a tu niestety nie. Za co nie złapiesz - koszt. U nas jedna licowka 1000 złotych, więc jak chcesz i górę i dół to trzeba się szykować na co najmniej 20 000. A gdzie przygotowanie?
reklama
Koteczka01
Mi nikt nic nie mówił o jakimś oszczędzaniu się specjalnym. Tylko trzeba się potem napić i zjeść coś normalnego i będzie OKJakbyś pisała o mnie.
Siedzę w przychodni, godzinę temu wypiłam "napój bogów", dwie ręce pokłóte. I nie chce mi się jeść. To chyba mi wystarczy na śniadanie
A czy po takim badaniu mam się oszczędzać cały dzień, czy normalnie funkcjonować?