reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
A jeszcze mnie zastanawia fakt podróżowania z niemowlakiem , zabierania go w poszczególne miejsca, mam termin na 10 stycznia w kwiecień maj mam kilka wesel, zastanawiam się czy takiego 3-4 miesięcznego dzieciaczka można zabrać w podróż 300km na głośne wesele czy to jest nie do ogarnięcia i dla jego dobra lepiej sobie odpuścić? Być może pytanie jest abstrakcyjne ale nie mam pojęcia :p

Zabrać możesz jeśli zdrowy i cała sala będzie zdrowa, ale nie pobawisz się niestety. Podróż też będzie ciężka bo daleko. Weź na poprawkę głośność i inne atrakcje płynące z wesela, dodatkowo karmienie, spanie, przewijanie.
Chyba że do samego kościoła pójdziesz i na obiad.

Jakbyś pisała o mnie.

Siedzę w przychodni, godzinę temu wypiłam "napój bogów", dwie ręce pokłóte. I nie chce mi się jeść. To chyba mi wystarczy na śniadanie :p
A czy po takim badaniu mam się oszczędzać cały dzień, czy normalnie funkcjonować?

Wiesz co, u mnie najgorszy był powrót do domu. W punkcie badań super, ok, dałam radę. Zahaczylam o sklep na powrocie, w domu nastawiam pranie, obiad i padłam. Glukoza to duży skok energii i potem duży jej spadek. Więc możesz zaslabnac. Lepiej się nie forsuj i odpocznij. I zjedz cokolwiek po powrocie :-)

Hmn. Mi ostatnio przy kanałowym powiedziała że znieczulenie można, ale po lekach na rozrzedzenie też miałabym opór. Zostaje podtlenek, gaz rozweselajacy.
Ja miałam wszystkie poleczone a i tak wyszło zapalenie miazgi pod plomba. Tu już nie zaczekasz bo grozi powikłaniami ciąży. Zęby w ciąży lecą, to prawda
A u mnie z zębami raczej OK, przed ciążą wszystko wyleczyłam i teraz nic się z nimi nie dzieje (na szczęście). Ale za to przez większosć ciąży dziąsła mi krwawią, jakis czas temu zaczęły boleć. Kupiłam pastę na krwawiące dziąsła i płyn do płukania (oczywiście wszystko 4 razy droższe niż normalne pasty i płyny ;) ). Ale jest lepiej, mam nadzieje, że nie będę mieć potem żadnych problemów z dziąsłami, a zwłaszcza paradontozy:o

A jeszcze mnie zastanawia fakt podróżowania z niemowlakiem , zabierania go w poszczególne miejsca, mam termin na 10 stycznia w kwiecień maj mam kilka wesel, zastanawiam się czy takiego 3-4 miesięcznego dzieciaczka można zabrać w podróż 300km na głośne wesele czy to jest nie do ogarnięcia i dla jego dobra lepiej sobie odpuścić? Być może pytanie jest abstrakcyjne ale nie mam pojęcia :p
Ja tam rodze i od razu jadę w melo na Wrocław xd xd xd wesele mam w lipcu. Już mi się nie chcę.

Możesz kupic dziecku na uszy takie specjalne wyciszacze od halasu jak maja panowie na budowie :D podobno świetne. Ja osobiście jestem przeciwna dzieci na weselach :) u Nas tez nie bylo. My mamy od kwietnia wesela, komunie i tp w czerwcu jestem swiadkowa. Bd zamawiać opiekunkse by byla z dzieckiem w pokoju a w maju to samo :) bd chodzić karmić jedynie

Ap pro po zaparć. Właśnie jem jabłko i zagryzam je activią naturalną, a potem wypije inke z mlekiem...może w końcu się porządnie załatwię, bo od wczoraj bolą mnie jelita już [emoji34] Przed ciążą to miałam takie szybkie trawienia, że pół godziny po posiłku mogłam iść do toalety, a teraz to jakaś masakra - rano zrobię kilka bobiczków jak jakiś chomik i tyle, a nadal czuję, że jelita pełne :(
Na mnie też nic nie działało.Zadziałały suszone śliwki,które wieczorem zalewam gorącą wodą i
pozostawiam na noc.Wypijam rano na czczo.

reklama
Do góry