reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Dlatego juz kupilam [emoji4] zarowno mleko jak i kosmetyki - pierwsze co to data.
Mleko mam do 05.2020
Kosmetyki do 06.2020 Sylveco tez juz mam
Do szpitala z moje listy polecam zabrać jeszcze octenisept, małe gaziki, krople do oczu starazolin (czerwony).
A z jaką datą ważności jest mleko gotowe do spożycia? Bo to jest chyba ostatnia rzecz, której mi do torby do szpitala brakuje. Ale stwierdziłam, że kupię na samym końcu właśnie ze względu na datę.
W szpitalu niby się dostaje takie i ile się chce. Ale mi się nie chce latać prosić położne.

reklama
Ślicznie wyglądasz :-) brzusio jak pileczka, zazdroszczę takiej figury :-) :)
Weź, bo się zawstydzę ;-) ;)
Wy już spakowane jesteście??? Rany ,ja to najwcześniej na listopad planowałam.... :-D
Listopad? A ja myślałam, że w styczniu :-p

Do alkoholu i barów ciągło mnie przez I trymestr, musiałam iść z nie mężem choćby na soczek bananowy, ale szczerze miałam ochotę wychlać dwie szklaneczki whisky z colą i lodem :p Czasami może dobrze, że mam przerwy w popijaniu tych cudnych trunków, bo bym jeszcze w alkoholizm wpadła o_O:-p

Ja z listy szpitalnej potrzebuje jeszcze tylko szlafroczka. Ale w zaprzyjaźnionym sklepie mi sprowadzi na koniec miesiąca. Bo czekałam generalnie jakich gabarytów sie dorobie [emoji23]
Wy już spakowane jesteście??? Rany ,ja to najwcześniej na listopad planowałam.... :-D

Ja z listy szpitalnej potrzebuje jeszcze tylko szlafroczka. Ale w zaprzyjaźnionym sklepie mi sprowadzi na koniec miesiąca. Bo czekałam generalnie jakich gabarytów sie dorobie [emoji23]
A właśnie, na ostatniej wizycie się dowiedziałam, że termin porodu mam na 30 grudnia się lekarz pomylił jak obliczał pierwszy raz datę.... no ale może przetrzymam do tego 3go :-)
Dziewczyny...zwracam się szczególnie do tych size plus ;-) gdzie kupujcie koszule do porodu/karmienia?? Bo jak patrzę na ten Internet to 42 ,44 jakieś takie obcisłe się wydają..... W 1 ciąży miałam typowe takie z bocianami, misiami...Ale takie sztuczne się okazały, chociaż rozciągliwe.... kminie teraz nad czymś oddychającym ale nie obciskajacym....macie coś na oku????

Rzeczy do szpitala? Ja to myślę w listopadzie, pewnie pod koniec, złożyć zamówienie na gemini na te wszystkie majtki, giga podpaski, podkłady itp. i pierwsze leki potrzebne dla dziecka. Dziś paczka z zapasami dla starszego przyszła, to myślę że akurat tak za 2 miesiące będę musiała znów zamawiać. Pakować torby będę w grudniu, mam odważny plan jechać na wigilię do mamy 200km i chyba na wszelki wypadek torby muszę jechać ze mną :p ale mam ogromną nadzieję, że Malutka wcale nie bedzie sie spieszyć i poczeka chociaż do "po północy " w sylwestra :p

Ja trafiłam na super koszule z serii dla mam w esotiq. Obecnie mam 135 w brzuszku i mam jeszcze w huk luzu jakies 40 zapasu. Wszystkie z funkcją karmienia
A właśnie, na ostatniej wizycie się dowiedziałam, że termin porodu mam na 30 grudnia się lekarz pomylił jak obliczał pierwszy raz datę.... no ale może przetrzymam do tego 3go :-)
Dziewczyny...zwracam się szczególnie do tych size plus ;-) gdzie kupujcie koszule do porodu/karmienia?? Bo jak patrzę na ten Internet to 42 ,44 jakieś takie obcisłe się wydają..... W 1 ciąży miałam typowe takie z bocianami, misiami...Ale takie sztuczne się okazały, chociaż rozciągliwe.... kminie teraz nad czymś oddychającym ale nie obciskajacym....macie coś na oku????

Ciąża donoszona jest od 37 tyg.
Torbe zaleca sie przygotować w 7miesiacu bo niektórym maluszkom sie spieszy albo po prostu nie mamy siły nic pozniej skompletować.
Rzeczy do szpitala? Ja to myślę w listopadzie, pewnie pod koniec, złożyć zamówienie na gemini na te wszystkie majtki, giga podpaski, podkłady itp. i pierwsze leki potrzebne dla dziecka. Dziś paczka z zapasami dla starszego przyszła, to myślę że akurat tak za 2 miesiące będę musiała znów zamawiać. Pakować torby będę w grudniu, mam odważny plan jechać na wigilię do mamy 200km i chyba na wszelki wypadek torby muszę jechać ze mną [emoji14] ale mam ogromną nadzieję, że Malutka wcale nie bedzie sie spieszyć i poczeka chociaż do "po północy " w sylwestra :p

reklama
Do góry