reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja nadal przetrwiam sam fakt ciąży. Właśnie nie mąż mówi, że musimy iść potwierdzić ojcostwo puki mam siłe łazić bo muszę osobiście muszę. XD Dotarło do mnie, że ja będę mamą a on tatą XD Mój przyszły mąż ma rejestrację WPL wieś pod lasem XD ....
Ciało przygotowuje się fizycznie z głową coraz gorzej ^^ Może być jak w kawale o blondynce. Podadzą mi te dziecko, a ja powiem "e e to nie moje". XD

reklama
Ja mam spakowana w szafie. W styczniu już będzie jeździła w aucie ze mną. Ja miałam tak ze torba nie spakowana bo to jeszcze jest czas. Aż w końcu wylądowałam na patologii ciąży zabrałam z domu to co miałam pod ręką. I już mnie nie wypuścili do porodu. A później mi wszystkiego brakowało. Mąż był w delegacji tyle ze mama latała i ciagle mi coś dokupowala. Także teraz wole się spakować dwa miesiące za wcześnie niż o chwile za późno. Po za tym zaczyna się październik. Mam plan napisać prace magisterską do porodu. Chłopaki w przedszkolu wiec mam trochę czasu. Dlatego tez tak wcześnie pakowałam się :)

Ja jestem non stop w rozjazdach. Torbe musze miec przy sobie bo planowanie to jedno a życie swoje.
Oby maluszki zdrowe
Ja mam spakowana w szafie. W styczniu już będzie jeździła w aucie ze mną. Ja miałam tak ze torba nie spakowana bo to jeszcze jest czas. Aż w końcu wylądowałam na patologii ciąży zabrałam z domu to co miałam pod ręką. I już mnie nie wypuścili do porodu. A później mi wszystkiego brakowało. Mąż był w delegacji tyle ze mama latała i ciagle mi coś dokupowala. Także teraz wole się spakować dwa miesiące za wcześnie niż o chwile za późno. Po za tym zaczyna się październik. Mam plan napisać prace magisterską do porodu. Chłopaki w przedszkolu wiec mam trochę czasu. Dlatego tez tak wcześnie pakowałam się :)

A właśnie, na ostatniej wizycie się dowiedziałam, że termin porodu mam na 30 grudnia się lekarz pomylił jak obliczał pierwszy raz datę.... no ale może przetrzymam do tego 3go :-)
Dziewczyny...zwracam się szczególnie do tych size plus ;-) gdzie kupujcie koszule do porodu/karmienia?? Bo jak patrzę na ten Internet to 42 ,44 jakieś takie obcisłe się wydają..... W 1 ciąży miałam typowe takie z bocianami, misiami...Ale takie sztuczne się okazały, chociaż rozciągliwe.... kminie teraz nad czymś oddychającym ale nie obciskajacym....macie coś na oku????
Ja kupilam na bonprix. Jest wreszcie dluga mam 173 i większość byla do pośladków :/ tam 37 zl i zadowolenie :) kupilam tes po prostu największą zeby byla długa, mnie nie przeszkadza ze nie jest opieta a wręcz jestem zadowolona

Mój teraz snookera, ale wie, że ze mną nie ma dyskusji bo to jakby gadać i z magazynem pełnym petard. Wystarczy iskra :D
Hmmm Gadalam z położną. Mam się odezwać dopiero w połowie listopada. Zadała mi pytanie, czy mam pytania. Jakie można mieć pytania po za tym ile mnie za swą obecność skasuje? ;p
Mi się kazała odezwać w 32 tc. Tylko że ja mam na NFZ. Jak szukałam położnej to chciałaby coś w granicach 150-200zl u nas w Poznaniu. Nie wiem jakie są ceny w innych miastach. Ja chodzę prywatnie do lekarza i badania też place więc położna wzięłam na NFZ.
Ślicznie wyglądasz :-) brzusio jak pileczka, zazdroszczę takiej figury :-) :)

Ja mam podobnie....niestety 20 lat więcej niż mam :-( zadyszka przy każdym ruchu, coś zjem to mega zgaga mnie mnie męczy, i kurde nie mam tyle cierpliwości do moich maluszków :-( jeszcze się bieganina zrobiła, bo dzieci na 8 do przedszkola odwieść, potem o 12 ich zabieram, poniedziałek rytmika,wtorek, czwartek basen, środa logopeda,piątek balet .....kurde nie przewidzialam, że będzie mi tak ciężko to ogarniać :-( . Tak sobie dziś myślę, że faktycznie stara jestem na rodzenie... jeszcze mi koleżanka dziś powiedziała, że wiek 35plus to ciąża geriatryczna ....szlak!!

Ja mam to samo ale z jednym 7 latkiem. Też boję się jak to będzie jak będzie mała. Ale syn jest bardzo ogarnięty i samodzielny mówi że pomoże [emoji23]. U nas wszystko jest na miejscu. Mamy zespół szkół w tym jest przedszkole, podstawówka i było gimnazjum 5min spacerkiem mamy. Taekwondo i piłka to wuefisci ich zabierają sami a potem ja już odbieram.

Albo moja z żulo genami po mamusi i tatusiu się wytoczy xd
sadyzm
Ja też tylko wacham albo bezalkoholowe kupuje.

Obrazkna Kleopatra xD ma pecha bo mam dla Niej 2 :D

Załączniki

• 20191004_090234.jpg
    20191004_090234.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 68
Mi się kazała odezwać w 32 tc. Tylko że ja mam na NFZ. Jak szukałam położnej to chciałaby coś w granicach 150-200zl u nas w Poznaniu. Nie wiem jakie są ceny w innych miastach. Ja chodzę prywatnie do lekarza i badania też place więc położna wzięłam na NFZ.

Ja mam to samo ale z jednym 7 latkiem. Też boję się jak to będzie jak będzie mała. Ale syn jest bardzo ogarnięty i samodzielny mówi że pomoże [emoji23]. U nas wszystko jest na miejscu. Mamy zespół szkół w tym jest przedszkole, podstawówka i było gimnazjum 5min spacerkiem mamy. Taekwondo i piłka to wuefisci ich zabierają sami a potem ja już odbieram.

Ja też tylko wacham albo bezalkoholowe kupuje.
Próbowałam z bezalkoholowych na początku ciąży. A idź pan w ... tak jak by czegoś mi brakowało np. Alkoholu. W końcu mój ojciec chlor z nie mężem chlorem wyżlopali bo robili coś w piwnicy i im już normalne wyszło a ryjki dalej swedzialy na picie to się zadowolili wersją zero. Cóż za desperacja xd ...
U mnie nie wiem ile zapłacę xd olalam tą kwestię. Więcej niż tysiaka na pewno nie. I zna mojego gina bo pytała kto prowadzi ciążę i powiedziała ,, a to ja już sobie z nim pogadam,,.

Próbowałam z bezalkoholowych na początku ciąży. A idź pan w ... tak jak by czegoś mi brakowało np. Alkoholu. W końcu mój ojciec chlor z nie mężem chlorem wyżlopali bo robili coś w piwnicy i im już normalne wyszło a ryjki dalej swedzialy na picie to się zadowolili wersją zero. Cóż za desperacja xd ...
U mnie nie wiem ile zapłacę xd olalam tą kwestię. Więcej niż tysiaka na pewno nie. I zna mojego gina bo pytała kto prowadzi ciążę i powiedziała ,, a to ja już sobie z nim pogadam,,.
A próbowałaś wina b/alkoholu ja ogolnie za winem nie przepadam ale uraczyli mnie takim cudem i bylo b. Dobre. Ps to nie piccolo xD

reklama
A próbowałaś wina b/alkoholu ja ogolnie za winem nie przepadam ale uraczyli mnie takim cudem i bylo b. Dobre. Ps to nie piccolo xD
Widziałam na stronie że mają wina bezalkoholowe drinki np sex on the beatch. Ok 30 zł za butelkę to nie tak źle. No ale jeśli chodzi o wina ojciec mnie rozwydzyl i nic po za białym musujacym polslodkim z Francji nie rusze xd.... a czerwone już fufufufu. Myślałam żeby sobie kupić te cuda na 30stke ale zrezygnowalam z tych win dla kobiet w ciąży bo fakt alko nie ma, ale mają multum tych E chemicznych.

Do góry