Ja mam w ciazy nadciśnienie samoistnie, ale teraz ponizej 140/85 w 1 trymestrze mialam nawet 200/100 a bialka "tylko" 0.11A jakie masz ciśnienie?
reklama
Od miesiąca mówię do brzucha Aniela, Nelcia [emoji6] a teraz dopadły mnie wątpliwości czy może jednak inne imię [emoji854]
Imię już wybrane [emoji14] ?
Aguara
Fanka BB :)
Od miesiąca mówię do brzucha Aniela, Nelcia [emoji6] a teraz dopadły mnie wątpliwości czy może jednak inne imię [emoji854]
Bardzo ładne :-)
Dziękuję bardzo [emoji3526]
Bardzo ładne :-)
Celia89
Głupi listonosz zostawia awizo mino że człowiek jest w domu. Muszę jutro iść do ZUS bo mi pismo przylazlo, że mam 7 dni na udowodnienie zatrudnienia i tp. Bym dziś załatwiła a jutro skupila się na dentyście i położnej.
Aguara
Jakie udowodnienie zatrudnienia?Głupi listonosz zostawia awizo mino że człowiek jest w domu. Muszę jutro iść do ZUS bo mi pismo przylazlo, że mam 7 dni na udowodnienie zatrudnienia i tp. Bym dziś załatwiła a jutro skupila się na dentyście i położnej.
Celia89
Zara wam wyśle tylko zagryzmole dane pracodawcy i moje żeby nikt się nie rzucał później. Dziwne, że nie było kontroli jako takiej tylko ja mam jeździć. Chyba że wyglądała jak wizyty mojej Pani listonosz.Jakie udowodnienie zatrudnienia?
Celia89
Kompletnie tego nie jarzę. Podejrzewam, że to efekt tego, że mój uczciwy pracodawca nie raczył mi dać od razu umowy przez co ZUS ma wątpliwości bo na umowie to ja przed zwolnieniem mam zatrudnienie 1,5 miesiąca. Pojadę wyjaśnię.
Z tego pisma wynika, ze zaczęłaś prace 02.07.2019. I po około 1,5 miesiąca poszłaś na l4. ZUS kontroluje zatrudnienie rozpoczęte niedługo przed l4 a już wogole ciążowym aby wykluczyć fikcyjne zatrudnienie w celu wypłaty zasiłków. Moja koleżanka miała kontrole i sprawdzali wszytsko. Pytali współpracowników czy faktycznie pracowała czy ja widzieli, maile służbowe itp
reklama
Celia89
Świadków na zatrudnienie mam, liste obecności podpisywałam... No chyba, że zajumią pracodawcy całą to ona jest od 12 kwietnia. W budynku pracuje ponad 20 parę osób które są w stanie potwierdzić moją obecność + zlecieniodawcy dla których wykonywałam projekty graficzne, kurierzy, praktykanci. Hyhy Mój pracodawca od razu trzęsł tyłkiem dając mi umowę, że przyjdzie kontrola. No miałam iść w 7 mc poszłam w 5. Raz że bóle dwa, że kazali mi przychodzić na nagdodziny i inne nie fajne akcje... A to w sumie jest w liście obecności Lipiec + 20 h nadgodzin.. Ale pewnie się wyłgają i powiedzą, że nie wiedzieli, że jestem w ciąży dając mi umowę.Z tego pisma wynika, ze zaczęłaś prace 02.07.2019. I po około 1,5 miesiąca poszłaś na l4. ZUS kontroluje zatrudnienie rozpoczęte niedługo przed l4 a już wogole ciążowym aby wykluczyć fikcyjne zatrudnienie w celu wypłaty zasiłków. Moja koleżanka miała kontrole i sprawdzali wszytsko. Pytali współpracowników czy faktycznie pracowała czy ja widzieli, maile służbowe itp