reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Eee kiedyś to tak :D ale to bylo z 6 lat temu i 25 kilo mniej:D teraz to mysle ze ma ciekawsze ciala do ogladania;p
po za tym nie wiem czy nie wybiore sie do kobitki z wawy.
U mnie to samo pierwsza ciąża 54kg a z drugą już startowała 64kg [emoji26]

Ja nie lubię swoich zdjęć, nie lubię się oglądać.

reklama
A ja w pierwszej startowałam z 64kg a twraz z 60kg, ale nadal karmiłam piersią ..i tak sobie myślę, może to efekt odstawienia że teraz przybieram szybciej..już mam 69 na liczniku, w pierwszej rodzilam z waga 74, obawiam sie, że teraz bedzie wiecej..ale w sumie bardzo mnie to nie martwi, bo po porodzie bardzi szybko spadlam do wagi poniżej tej z początku ciąży

U mnie to samo pierwsza ciąża 54kg a z drugą już startowała 64kg [emoji26]

Ja nie lubię swoich zdjęć, nie lubię się oglądać.
Aa to wiele zależy od foto. Ja uważałam że się nie nadaje do pierwszej sesji :) dużo robi makijaż fryzura odpowiednie światło i obiektyw oraz umiejętności fotograficzne a jeszcze jak na koniec troszkę z buzi usuną świecenie krostki woreczki to nie ma ludzi nie fotogenicznych :)
A ja w pierwszej startowałam z 64kg a twraz z 60kg, ale nadal karmiłam piersią ..i tak sobie myślę, może to efekt odstawienia że teraz przybieram szybciej..już mam 69 na liczniku, w pierwszej rodzilam z waga 74, obawiam sie, że teraz bedzie wiecej..ale w sumie bardzo mnie to nie martwi, bo po porodzie bardzi szybko spadlam do wagi poniżej tej z początku ciąży
Na to liczę. Długo nie tylam bo w pracy w handlu z reguły był zap. Potrafię zrobić hardkorowe kilometrowki spacerem i miałam 50 kg. Nagle zaczęłam 2 lata temu nabierać masy. Wydaje mi się że stres i przygnębienie dużo zrobiły. Utylam do 60 w rok. Przed rozstaniem z byłym ostro się wzięłam za siebie i schudłam do 56 xd i tak mnie uważał że jestem za gruba więc kazalam mu spier. Po rozstaniu mój obecny w kolejny rok upasl mnie 10-12 kilo ale pozwalalam sobie na wszystko a on mi kupował obiadki na mieście i nie żałował a do tego co wieczór do kolacji dwa piwka z mamą. Xd .... liczę że mimo że w ciąży z 10 kg nabiore do 80 to dziecko ze mnie sciagnie te 20-30 kilo.

Dziewczyny a jak u Was ze spaniem? Mnie już to leżenie na lewym boku doprowadza do szału (pomijam już fakt że wstaje w ciągu nocy 3-4 razy siku, pić , jeść) teraz jeszcze jak jestem mega przeziębiona to czuję się taka zesztywniała w tej jednej pozycji a jak się tylko położę na plecach to zasypiam momentalnie nie wiem kiedy. Macie poduszki ciążowe do spania? Warto się w nie zaopatrzyć? Jakie polecacie?

reklama
Dziewczyny a jak u Was ze spaniem? Mnie już to leżenie na lewym boku doprowadza do szału (pomijam już fakt że wstaje w ciągu nocy 3-4 razy siku, pić , jeść) teraz jeszcze jak jestem mega przeziębiona to czuję się taka zesztywniała w tej jednej pozycji a jak się tylko położę na plecach to zasypiam momentalnie nie wiem kiedy. Macie poduszki ciążowe do spania? Warto się w nie em zaopatrzyć? Jakie polecacie?
Ja mogę spać tylko na prawym boku , bo mam problem z lewym barkiem ( potrafi wypaść jak źle się ułożę :() śpię tez na wznak ale musze mieć wysoko głowę . Od tego spania na prawym boku boli mnie biodro. W nocy tez wstaje 3-4 razy na siku i picie . Rano o 7 pobudka bo musze starszego synka do szkoły wyprawić . Po obiedzie musze się położyć na godzinkę bo nie mogę dać rady;)

Do góry