reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Eee kiedyś to tak :D ale to bylo z 6 lat temu i 25 kilo mniej:D teraz to mysle ze ma ciekawsze ciala do ogladania;p
po za tym nie wiem czy nie wybiore sie do kobitki z wawy.
U mnie to samo pierwsza ciąża 54kg a z drugą już startowała 64kg [emoji26]

Ja nie lubię swoich zdjęć, nie lubię się oglądać.

reklama
A ja w pierwszej startowałam z 64kg a twraz z 60kg, ale nadal karmiłam piersią ..i tak sobie myślę, może to efekt odstawienia że teraz przybieram szybciej..już mam 69 na liczniku, w pierwszej rodzilam z waga 74, obawiam sie, że teraz bedzie wiecej..ale w sumie bardzo mnie to nie martwi, bo po porodzie bardzi szybko spadlam do wagi poniżej tej z początku ciąży

U mnie to samo pierwsza ciąża 54kg a z drugą już startowała 64kg [emoji26]

Ja nie lubię swoich zdjęć, nie lubię się oglądać.
Aa to wiele zależy od foto. Ja uważałam że się nie nadaje do pierwszej sesji :) dużo robi makijaż fryzura odpowiednie światło i obiektyw oraz umiejętności fotograficzne a jeszcze jak na koniec troszkę z buzi usuną świecenie krostki woreczki to nie ma ludzi nie fotogenicznych :)
A ja w pierwszej startowałam z 64kg a twraz z 60kg, ale nadal karmiłam piersią ..i tak sobie myślę, może to efekt odstawienia że teraz przybieram szybciej..już mam 69 na liczniku, w pierwszej rodzilam z waga 74, obawiam sie, że teraz bedzie wiecej..ale w sumie bardzo mnie to nie martwi, bo po porodzie bardzi szybko spadlam do wagi poniżej tej z początku ciąży
Na to liczę. Długo nie tylam bo w pracy w handlu z reguły był zap. Potrafię zrobić hardkorowe kilometrowki spacerem i miałam 50 kg. Nagle zaczęłam 2 lata temu nabierać masy. Wydaje mi się że stres i przygnębienie dużo zrobiły. Utylam do 60 w rok. Przed rozstaniem z byłym ostro się wzięłam za siebie i schudłam do 56 xd i tak mnie uważał że jestem za gruba więc kazalam mu spier. Po rozstaniu mój obecny w kolejny rok upasl mnie 10-12 kilo ale pozwalalam sobie na wszystko a on mi kupował obiadki na mieście i nie żałował a do tego co wieczór do kolacji dwa piwka z mamą. Xd .... liczę że mimo że w ciąży z 10 kg nabiore do 80 to dziecko ze mnie sciagnie te 20-30 kilo.

Dziewczyny a jak u Was ze spaniem? Mnie już to leżenie na lewym boku doprowadza do szału (pomijam już fakt że wstaje w ciągu nocy 3-4 razy siku, pić , jeść) teraz jeszcze jak jestem mega przeziębiona to czuję się taka zesztywniała w tej jednej pozycji a jak się tylko położę na plecach to zasypiam momentalnie nie wiem kiedy. Macie poduszki ciążowe do spania? Warto się w nie zaopatrzyć? Jakie polecacie?

reklama
Dziewczyny a jak u Was ze spaniem? Mnie już to leżenie na lewym boku doprowadza do szału (pomijam już fakt że wstaje w ciągu nocy 3-4 razy siku, pić , jeść) teraz jeszcze jak jestem mega przeziębiona to czuję się taka zesztywniała w tej jednej pozycji a jak się tylko położę na plecach to zasypiam momentalnie nie wiem kiedy. Macie poduszki ciążowe do spania? Warto się w nie em zaopatrzyć? Jakie polecacie?
Ja mogę spać tylko na prawym boku , bo mam problem z lewym barkiem ( potrafi wypaść jak źle się ułożę :() śpię tez na wznak ale musze mieć wysoko głowę . Od tego spania na prawym boku boli mnie biodro. W nocy tez wstaje 3-4 razy na siku i picie . Rano o 7 pobudka bo musze starszego synka do szkoły wyprawić . Po obiedzie musze się położyć na godzinkę bo nie mogę dać rady;)

Do góry