reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny a jak u Was ze spaniem? Mnie już to leżenie na lewym boku doprowadza do szału (pomijam już fakt że wstaje w ciągu nocy 3-4 razy siku, pić , jeść) teraz jeszcze jak jestem mega przeziębiona to czuję się taka zesztywniała w tej jednej pozycji a jak się tylko położę na plecach to zasypiam momentalnie nie wiem kiedy. Macie poduszki ciążowe do spania? Warto się w nie zaopatrzyć? Jakie polecacie?
Zasypiam tak, że nie wiem kiedy, budzę się, telefon pod tyłkiem, światełka świecą, czasami nawet w ubraniach zasypiam, bo nie zdąży mi dojść myśl do czynu :D
Ale za to obudzę się w nocy i czasami 2 godziny siedzę na telefonie żeby zasnąć.
Moja ciążowa poduszka na razie mi bardziej przeszkadza niż służy, nie bolą mnie biodra, myślę, że później to się zacznie.
Śpię na obu bokach, staram się nie spać na plecach, bo mam wrażenie, że zaraz zacznie mi się krecić w głowie, mam takie głupie wrażenie w głowie. Ale Józio wolałby pewnie żebym spała na plecach, bo zanim zaśnie musi się ułożyć, a nie daj kawałek kołdry przyciśnie mi brzuch, to tak kopie, aż ją wezmę.
I nie wolno spać tylko na jednym boku, bo dziecko nie będzie się prawidłowo rozwijać. Mojej mamie, jak była w ciąży z moją siostrą, lekarz kazał leżeć tylko na lewym boku (całą ciążę krwawiła) to urodziła się krzywa, z mniejszym jednym bokiem i musiała być rehabilitowana, rozciągana ćwiczeniami przez kilka lat. I w ogóle miała moja mama kłopot z porodem. Także starajmy się różnie spać.

Zasypiam tak, że nie wiem kiedy, budzę się, telefon pod tyłkiem, światełka świecą, czasami nawet w ubraniach zasypiam, bo nie zdąży mi dojść myśl do czynu :D
Ale za to obudzę się w nocy i czasami 2 godziny siedzę na telefonie żeby zasnąć.
Moja ciążowa poduszka na razie mi bardziej przeszkadza niż służy, nie bolą mnie biodra, myślę, że później to się zacznie.
Śpię na obu bokach, staram się nie spać na plecach, bo mam wrażenie, że zaraz zacznie mi się krecić w głowie, mam takie głupie wrażenie w głowie. Ale Józio wolałby pewnie żebym spała na plecach, bo zanim zaśnie musi się ułożyć, a nie daj kawałek kołdry przyciśnie mi brzuch, to tak kopie, aż ją wezmę.
I nie wolno spać tylko na jednym boku, bo dziecko nie będzie się prawidłowo rozwijać. Mojej mamie, jak była w ciąży z moją siostrą, lekarz kazał leżeć tylko na lewym boku (całą ciążę krwawiła) to urodziła się krzywa, z mniejszym jednym bokiem i musiała być rehabilitowana, rozciągana ćwiczeniami przez kilka lat. I w ogóle miała moja mama kłopot z porodem. Także starajmy się różnie spać.
Mam podobnie w nocy budze się i nie mogę spać i też siedzę na telefonie. A w dzień zmęczona jestem z tym że nie śpię też.
I strasznie się wiece w nocy. Zasypiam na lewym boku ho inaczej nie zasnę. Ale w nocy się wiece no i latam do toalety.

To ja śpię jak zabita. Ale teraz zasypiam ok północy bo myślę nad życiem i przemijaniem i śpię do 10-11. Chociaż jak wstane do wc to nawet o 6 xd ale z lenistwa zmuszam się i śpię dalej.

Aktualizacja : 24.09

@Buba88 [emoji170] 30.12
@Marchewka84 [emoji173] 31.12
@aneczka1508 [emoji173]30.12
@zuza9292 [emoji173] 01.01
@Koteczka01 [emoji170] 01.01
@Ola2609 [emoji170] 01.01
@Animowana88 [emoji173] 02.01
@Zybulowa [emoji170]03.01
@agatka_ok [emoji173]01.01
@malagga_89 [emoji170]06.01
@Diana_ [emoji173] 07.01
@MartaSx [emoji173] 07.01
@Balbinka30 [emoji170] 08.01
@chianti_riserva [emoji170]10,01
@SalsaPL [emoji170] 13.01
@Kasik1p3 [emoji170] 13.01
@Bosiek [emoji173] 15.01
@Malami1303 [emoji173] 16.01
@Aguara [emoji173] 16.01
@lucyna1234 [emoji173] 18.01
@Celia89 [emoji173]18.01
@Kundzia093 [emoji173] 20.01
@kamciaxxx [emoji170] 20.01
@justyn.ka [emoji170] 22.01
@Be1992 ... 23.01
@otherside ... 25.01
@Alex811 [emoji170] 26.01
@NataliaSkk [emoji170] 28.01
@Bratka [emoji170] 29.01
@Malinkaa123 [emoji170] 29.01
@wesola_mamusia [emoji170] 29.01
@Kokniodla ... 31.01

Ostatnia edycja:
Dzis w nocy podobnie buszowałyśmy hehehe
Ja caly dzień dziś jak zombi chodze hehe
Mam podobnie w nocy budze się i nie mogę spać i też siedzę na telefonie. A w dzień zmęczona jestem z tym że nie śpię też.
I strasznie się wiece w nocy. Zasypiam na lewym boku ho inaczej nie zasnę. Ale w nocy się wiece no i latam do toalety.

reklama
A tak z innej beczki. Któras z Was rozważabankowanie- Polski Bank Komórek Macierzystych ?
Poruszam temat z ciekawości ile sie zdecyduje a nie żeby krytykowac czy zachwalac.

Do góry