reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja juz siw czuje jakbym miała za kilka tyg maksymalnie urodzić.
Mały sie wierci i kręci az momentami boli. Wkładki tylko wymieniam jak stara bunia bo co chwila w pęcherz obrywam. Wstać normalnie juz nie mogę. Ciagnie mnie w kroczu i brzuszek ciężko jakby. Po chwili to rozchodze ale poczatkowe uczucie mało przyjemne.
Spora różnica między chłopakami.
U mnie 16 i 11 :-)

Swoją drogą dziś towarzyszy mi uczucie ciężkości (ciężkiego brzucha) . Chyba rośniemy. Też tak macie?

Ja juz siw czuje jakbym miała za kilka tyg maksymalnie urodzić.
Mały sie wierci i kręci az momentami boli. Wkładki tylko wymieniam jak stara bunia bo co chwila w pęcherz obrywam. Wstać normalnie juz nie mogę. Ciagnie mnie w kroczu i brzuszek ciężko jakby. Po chwili to rozchodze ale poczatkowe uczucie mało przyjemne.

Ja dziś czuję jakby młoda miała wyjść. Nie wiem jak to opisać, przychodzi mi na myśl tylko rozciągający ból pochwy :-/ ciekawe jak moja szyjka, zapytam w pn gina, 3 tyg temu miała ponad 3 cm i była zamknięta. Ale to uczucie jest dziwne

Dziewczyny ja dziś tak samo jak Wy. Mała kopie w krocze i pęcherz aż wszystko na dole boli. Zastanawiam się jak jest teraz ułożona. Na ostatnim usg 10 dni temu była ułożona poprzecznie. Ale teraz te kopniaki na samym dole ? Jak dłużej posiedzę i wstanę to boli , aż rozchodzę:) Dziś 25+4 ale wg usg i pomiarów ciąża tydzień większa.

Uff..Nadrobiłam, kilkanaście stron miałam do przeczytania a chyba tylko 2 dni mnie nie było :D
Dziś miałam wizytę, wszystko w porządku, Malutka ułożona nóżkami do dołu i ja tezteż doskonale to odczuwam...kopie w krocze i pęcherz ..ogólnie najbardziej tak nisko czuje ruchy i już wiadomo dlaczego.. :p
U mnie też w domu zimno, brr..wróciłam wczoraj od mamy, w mieszkaniu było ciepło..A tu w domu zawsze zimniej...A jakby tego było mało , mąż jak tydzień temu wyjeżdżał to zostawił wszystkie okna otwarte :oops: chyba tez musimy zacząć grzać i znowu rachunki za gaz jak z kosmosu.... :/

Właśnie wracam z wizyty. Mam bakterie i antybiotyk. Wiecznie coś.Tak się boję wszelkich antybiotyków i leków w ciąży,a tu jak na złość.
Ale ze w moczu te bakterie?
Bo mi z krwi i badania moczu wyszło zapalenie układu moczowego. Ale mam przez tydzień brać furagine i coś tam na bazie żurawiny. I po tygodniu zrobic mocz i posiew odrazu. A antybiotyku nie dostałam.

Ale ze w moczu te bakterie?
Bo mi z krwi i badania moczu wyszło zapalenie układu moczowego. Ale mam przez tydzień brać furagine i coś tam na bazie żurawiny. I po tygodniu zrobic mocz i posiew odrazu. A antybiotyku nie dostałam.
Miałam robiony posiew z pochwy.Po założeniu szewka miałam takie dziwne żółto brunatne upławy.Wprawdzie upławy są huż fizjologiczne białe,ale jednak wyszła E.Coli.Mocz mam ok.

No nic pozostaje życzyć szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja wyglądam jak mors z husteczkami w nosie. Chyba limit wytrzymałości skończony. Gardlo mnie nie boli, dokucza 8 znów se rośnie i katar.
Kota mojej matki zabije. Niby już po toksoplazmozie jestem co mnie nie dziwi przy tylu zwierzętach, które mam miałam i z nimi pracowałam. Gnoj mi wlazl na balkon i oszczal kołdrę, dostał w lep. Po 2 godzinach wróciłam z zakupów z nową poduszką dla nie męża i polozylam ja na ławce i karmię króliki. Poduszka na szczęście w folii. znów kot naszczal i dostal w lep. Poszlam z niemezem do matki, wracamy dom otwarty wyziebiony mimo grzania cały dzień a kot w kolysce dla dziecka. Nawet nie wiem jak bardzo oszczany mam dom bo puki co katar to nie czuję. Dodam że wszystko nowe po remoncie pod dziecko i moje dwa koty śpią puki co na dworze, żeby nie znaczyły. Robimy im pomieszczenie w piwnicy. A ten umie sobie drzwi otwierać, a nie zamykalismy na klucz bo to domek jednorodzinny i słychać jak ktoś wchodzi na działkę.

reklama
Miałam robiony posiew z pochwy.Po założeniu szewka miałam takie dziwne żółto brunatne upławy.Wprawdzie upławy są huż fizjologiczne białe,ale jednak wyszła E.Coli.Mocz mam ok.
No to może warto się przeleczyć. Lepszy antybiotyk niż e coli. Chyba lekarze wiedza co robią.
Ja we wszystkich ciążach brałam duomox, ale ja to mam cyrki z układem moczowym od zawsze.

Do góry