reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Nie, u niej brak jakichkolwiek problemów czy plamien, tj 2 ciaza prowadzona polska-Anglia i kazdy ginekolog mowil ze mozna latac do 6 mc. Mnie w sumie również tak mówiono. Na sile nie poleci sie niestety gdyz w widocznej ciazy linie lotnicze prosza o posiadanie zaświadczenia z informacją, w którym tygodniu ciąży jesteś oraz o braku przeciwwskazań do lotu. Kazdy robi jak uwaza wiaodmo :)

Tak jak mówię - skoro regulamin linii lotniczych mówi wyraźnie, ze do ok. 36 tyg ciąży można latać, to znaczy, że można i że kobiety normalnie latają. I pierwszy raz się spotykam z tym, żeby była jakaś magiczna granica 6go miesiąca... skoro do 28 tyg można latać bez pozwolenia lekarza , a później wymagają tylko zaświadczenia, ze wszystko jest z ciążą w porządku, to nie widzę problemu, żeby lekarz (o ile oczywiście wszystko jest ok) takie zaświadczenie wystawił.

reklama
A jeszcze takie pytanko. Ile lat macie mamusie i w jakim wieku są Wasze starsze dzieci? Ja skoncze 29 w październiku i mam w domu prawie 11 latka (23 styczeń). Teraz czekamy prawdopodobnie na dziewczynkę (31.01)
Ja mam 26 lat skończone w lutym i synka w wieku 1 rok i 4 miesiące ;) więc pierwsze dziecko urodziłam mając 25 lat, a coreczke urodzę mając 27 lat ;)

Ja 30 i pierwsza córa będzie. Jak wszystko będzie w porządku i wyjdę z połogu planujemy drugie ;) I wyterryzowałam trzecie.
Ja 28, pierwsza ciąża :) mamy nadzieję na drugie w niedalekiej przyszłości :D

PS ma któraś sposób na bliźniaki?

Podpinam się :D Od razu bym dwa następne urodziła puki młoda silna i dziadkowie w komplecie.

Ja 30 i pierwsza córa będzie. Jak wszystko będzie w porządku i wyjdę z połogu planujemy drugie ;) I wyterryzowałam trzecie.

Podpinam się :D Od razu bym dwa następne urodziła puki młoda silna i dziadkowie w komplecie.

Dokładnie, ja bym bardzo chciała 3, jako ze wychowywałam się do 9tego roku życia jako jedynaczka. A bliźniaki super, od razu dwójka za jednym zamachem :D

Hej! Właśnie wróciłam z połówkowych. Chłopaki zdrowe. Zdecydowaliśmy się na imiona Wojtek i Tymon :)

Załączniki

• IMG_20190909_154307.jpg
    IMG_20190909_154307.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 75
  • IMG_20190909_154257_1.jpg
    IMG_20190909_154257_1.jpg
    878,3 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Ja też chcę trzecie, ale to już po dłuższej przerwie, tak może z 6 lat po drugim , aby młodsze już do szkoły chodziły :) a bliźniaków bym się trochę bała, że nie dam rady z dwójką takich maluchów na raz :p ale chyba mi to nie grozi, bo podobno co 2 pokolenia, a ja sama mam brata bliźniaka :)

Do góry