reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

łoooo no to faktycznie masa pieniędzy. Współczuję. Ale mnie nie dziwią te ceny. No ja dziś 2 rzeczy kupiłam i szczenkę zbierałam. Kiedyś mi Neurolog kazał brać Migripiv na bóle głowy. 10 zł 1 tabletka, paczka 1 blister 60. Wolę, żreć jak biedak ibuprom. Podobno płace po nowym roku mają skoczyć o 750 zł, czy jakoś tak.
Nasze pacjentki - a prowadzimy ciaze po przeszczepach-chociaz wiedzą jaki to koszt i na, ile sie da moga sie przygotować finansowo i tak jestem szczęśliwa ze moge sobie na to pozwolić, bo ludzie z niajnizsza krajowa tj straszne :( to super chociaz mnie to "uraczy" przy powrocie do pracy

reklama
Mnie też boli, biorę nospę i twardnieje.

To tak jak ja podobnie. Rozmowy o samochodach, komputerach, męskich zawodach. Wspólnie alkohol, kurde i ich humor bardzo lubię, podejście do życia i jak myślą. Czasami stopuję, kiedy w otoczeniu są inne kobiety i trochę z nimi gadam, ale mnie też ani ciuszki, ani malowidła nie interesują. A męskie grono może też dlatego lubię, bo oni są w stosunku do mnie tacy męscy, interesują się mną :p

Twardy, tak całkiem na dole, na chwilę. Zastanawiam się czasami, czy te niektóre objawy twardnienia nie są wypychaniem się dziecka, bo np. dookoła niego brzuch mam miękki, a samo dziecko taka twardsza kulka. No nie kumam tej ciąży, a to moja druga. W piątek na prenatalnych się zapytam.
A wy jak zażywacie ten magnez? A co z witaminami? Bo i tu i tu jest wystarczająca dawka B6 i mam dylemat:dziś magnez, czy witaminy? Matko jaki mam problem :p
Magnes biore 3x2 mi polecono by kupować w aptece czysty magnes bez wit b12, ktora jest w witaminach ciążowych.

U mnie dziś dziecko chyba sobie poszło do góry :D bo na dole nagle brzuch mi się spłaszczył, ale nadal mam ciązowy bo w lidlu mnie puścili na przód:D hah! a kolejka była aż między regały :D
Magnez biorę puki co zdystansowana 1 dziennie na noc. Nie mam skurczy ani macicy, ani łydek puki co. Biorę bo naprawdę ostatnio wszytsko mnie irytuje.

Nasze pacjentki - a prowadzimy ciaze po przeszczepach-chociaz wiedzą jaki to koszt i na, ile sie da moga sie przygotować finansowo i tak jestem szczęśliwa ze moge sobie na to pozwolić, bo ludzie z niajnizsza krajowa tj straszne :( to super chociaz mnie to "uraczy" przy powrocie do pracy
Też mam nk. Bardzo mnie ta optymistyczna wiadomość ucieszyła. Zobaczymy, czy rząd się wywiąże. Tym bardziej chyba napiszę wniosek do zusu o piniążki na moje konto :D Grunt to ufać swojemu pracodawcy.

A jaki magnez bierzesz, jeśli można spytać? :)
Ja biorę magne B6 forte 4 tabletki razem z asparaginy 4 tabletki. W sumie wychodzi 2 x dziennie po 2x magne+2x aspargin. Wczoraj mąż w dwóch aptekach usłyszał, ze nie ma w hurtowniach magne B 6 forte;/ czy coś wiecie na ten temat? Jest jakiś zamiennik? Polecał magne b6 ale bez forte z tym ze jest 2x słabszy wiec mam brać 8 tab? Chyba będę musiała napisać do swojej prowadzącej

To tak jak ja podobnie. Rozmowy o samochodach, komputerach, męskich zawodach. Wspólnie alkohol, kurde i ich humor bardzo lubię, podejście do życia i jak myślą. Czasami stopuję, kiedy w otoczeniu są inne kobiety i trochę z nimi gadam, ale mnie też ani ciuszki, ani malowidła nie interesują. A męskie grono może też dlatego lubię, bo oni są w stosunku do mnie tacy męscy, interesują się mną [emoji14]

Twardy, tak całkiem na dole, na chwilę. Zastanawiam się czasami, czy te niektóre objawy twardnienia nie są wypychaniem się dziecka, bo np. dookoła niego brzuch mam miękki, a samo dziecko taka twardsza kulka. No nie kumam tej ciąży, a to moja druga. W piątek na prenatalnych się zapytam.
A wy jak zażywacie ten magnez? A co z witaminami? Bo i tu i tu jest wystarczająca dawka B6 i mam dylemat:dziś magnez, czy witaminy? Matko jaki mam problem :p
no ja nie wiem, tym bardziej że to nie jest jakieś długie twardnienienie :/ ja biorę ogólnie prenatal i do tego też magnez, Wit.d kwas foliowy :/

reklama

To tak jak ja podobnie. Rozmowy o samochodach, komputerach, męskich zawodach. Wspólnie alkohol, kurde i ich humor bardzo lubię, podejście do życia i jak myślą. Czasami stopuję, kiedy w otoczeniu są inne kobiety i trochę z nimi gadam, ale mnie też ani ciuszki, ani malowidła nie interesują. A męskie grono może też dlatego lubię, bo oni są w stosunku do mnie tacy męscy, interesują się mną :p

Ja biorę 2x1 Chela mag b6

Do góry