reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja biorę magne B6 forte 4 tabletki razem z asparaginy 4 tabletki. W sumie wychodzi 2 x dziennie po 2x magne+2x aspargin. Wczoraj mąż w dwóch aptekach usłyszał, ze nie ma w hurtowniach magne B 6 forte;/ czy coś wiecie na ten temat? Jest jakiś zamiennik? Polecał magne b6 ale bez forte z tym ze jest 2x słabszy wiec mam brać 8 tab? Chyba będę musiała napisać do swojej prowadzącej
Masz asmag max czy forte ale ja kupuje by brac po 1 tabletce. Asmag, b6 jak chcesz z witamina tez maja

reklama
Hejka. Pytanie z innej beczki. Czy macie zamiar kupić ten kokon niemowlęcy? Czy któraś ma to sprawdzonego i poleca? Przydatne czy nie ? :-) :)
Screenshot_20190908-084607_Samsung Internet.jpg

No właśnie ból brzucha i twardnienie. Wzięłam nospę. Dziś niedziela więc będę kombinować z tym magnezem. Nie wiem czy moje objawy są normalne, czy nie.

Wesoła - a może dodatkowo stres, co? Bierz magnez i staraj się leżeć. U mnie dziś trochę lepiej, nie spina się. Tak myślę że stres też robi swoje.

Gdzieś przeczytałam żeby magnez brać w odstępie nie mniejszym niż 2 godz od żelaza bo te składniki nawzajem się eliminują. Więc biorę żelazo rano i na wieczór a magnez w środku dnia i w środku nocy jak wstaję siku :-) Do tego rano jeszcze witaminy.

No właśnie ból brzucha i twardnienie. Wzięłam nospę. Dziś niedziela więc będę kombinować z tym magnezem. Nie wiem czy moje objawy są normalne, czy nie.
Sama kombinujesz czy zalecenia doktorka ?
Hejka. Pytanie z innej beczki. Czy macie zamiar kupić ten kokon niemowlęcy? Czy któraś ma to sprawdzonego i poleca? Przydatne czy nie ? :-) :) Zobacz załącznik 1019793
Ja juz mam kupione. Z myślą że synek będzie lezał z nami czasami i sie wowczas nie przeturla z wyrka. Ale to gadżet na max 3 mce raczej wmojej ocenie

Ja biorę aspargin według zaleceń lekarza.

Ja kokona nie kupuje. Dla mnie jest zbędny. I czytałam opinie że niezdrowo w tym leżeć. On musi leżeć jak już na czymś twardym. Zrobiłam sobie zdjęcie wczoraj i porownalam brzuchy w obu ciążach. Wydaje mi się że są identyczne. Są o tym samym czasie. W czarnym topie ciąża z synem 7 lat temu w niebieskim z córką zdjęcie z wczoraj.
20190907215532.jpeg
20190907215453.jpeg

Ja tak jak wspominałam ostatnio biorę ten już drugi tydzień. Puki co 1 tabletka co wieczór. Suple ciążowe też mam z b6, te z kolei biorę rano. Nawet nie wiedziałam, że żelazo z magnezem muszą od siebie odpocząć bo się wykluczą wzięte za szybko :) Bardziej instynktownie działałam. Nic się złego nie dzieje.
Też sobie dzisiaj, jak co weekend palne focie brzuszka. A kur... jak swędzi. Wczoraj sutki były nie do zniesienia. :D Jakiś łupież mi leci z nich. Aż się nasmarowałam na noc sudokremem.
1567931762127.png

reklama
Hej mamusie. Czy jest tu któraś mama w 19 tc i 4 dniu? Chodzi mi o ruchy dziecka. Od 18 tc i 2 dnia czuje ruchy, wczesniej były mocniejsze a teraz jakby były słabsze. Brzuszka u mnie nie widac, lekarz mówi, że dzidziuś rosnie. Im bliżej polowinek tym więcej obaw. Jeszcze chyba się nabawilam wstydliwej choroby, zero wsparcia męża, tesciow.

Do góry