reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Co do imion... Mam już Aleksandrę, Wiktorię, aniołek miał na imię Jasiu a teraz jak będzie dziewczynka to napewno będzie Basia. Wiem, że takie staromodne ale mi się to przyśniło na długo zanim zaszłam w ciążę i tak ma być. A dla chłopczyka to nie wiem. Boję się myśleć.
Ja nie znam płci więc narazie o tym nie myśle, ale przyśnił mi się w zeszłym tygodniu Jacuś ;) może to znak :p

reklama
U nas Oliwia albo Eliza na chwile obecną ;) [ ponoć ma byc dziewczynka ] co do chlopca sie nie zastanawiałam.. Mam juz w domu Mikołaja :)

Od dwóch dni czuję takie delikatne łaskotanie, bąbelki, z lewej strony poniżej pępka ale bardziej w środku. Pytałam nawet mamę, czy pamięta jak ona czuła pierwsze ruchy i twierdzi że ona zawsze czuła jakoś tak z boku. Więc chyba mamy to :) pomimo łożyska na przedniej ścianie które podobno „amortyzuje” ruchy i 15t5d, gdzie wszędzie piszą że przy pierwszej ciąży to raczej bliżej 20 tygodnia... :) ale się cieszę, chyba zaczyna do mnie docierać, że będę mamą :D

My nie wiemy, jakiej będzie plci, ale chłopak będzie Daniel Jakub a dziewczynka Alicja Justyna :) jestem z Małopolski - Kraków

ja tez jestem z małopolski - Krakow. Imienia jeszcze ostatecznego nie mamy, jest jeszcze bardzo dużo czasu na wybranie :) póki co trwają negocjacje bo typy nie do konca mamy spójne z mezem :D ja ruchow chyba jeszcze nie czuje ale brzuszke juz rosnie i powoli coraz trudniej ciaze ukrywać :D

Fajne macie te wpisy, brzuszek już jeden się pojawił i takie słodkie maleństwo z usg. Ja jestem po szpitalu. Leżę w domu na Luteinie i nospie. 1 wyszłam z domu i już plamię 3 dzień. Zaczęłam się ptzyzwyczajać, że coś mi tam musi lecieć. Macie się fajnie, że normalnie funkcjonujecie. Ja jestem jak w zaklętej wieży. Boję się że będę tu leżeć do 40tc :(
Ciuszek nie kupuję, bo i tak leżę, w sumie mało się cieszę, myślę, że będę się cieszyć, kiedy poczuje pierwsze ruchy.
Ja jestem ze śląskiego, widziałam parę dziewczyn jest ze Śląska :D
Mam 13tc za dwa tygodnie zacznę się wschłuchiwać w siebie :D

reklama
U nas niby chłopczyk, ale nad imieniem się nie zastanawialiśmy. Mnie caly czas przeraża myśl że szwagierki mały ma rumień, mam nadzieję że się nie zarazilam. Jutro idę na pobranie krwi :-( :(

Do góry