reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny, jestem w tym szpitalu, podają mi Luteinę, po której głowa mnie boli, chce mi się spać i mam podrażnioną pochwę, czyli mam 3 efety uboczne, a lekarz każde mi dalej ją brać. Łatwo mu mówić, bo go głowa nie boli. Nie wiem co mam robić. I to sam ordynator.
A drugie to, w czwartek moje dziecko miało 26mm a dziś w poniedziałek już 37mm czy jest to możliwe?
W czwartek miałam według usg 9tc+5 dni, a dziś według ich usg 10tc+5 dni. Coś mi się tu nie zgadza :confused2:
Czekam na wypis, dziś wychodzę.
Ale dalej masz plamienia czy jednak luteina pomaga? Co do pomiarów dzidzi to moze inny lekarz robił i dlatego wyszlo troche inaczej?

reklama
Wesoła mamusia trzymaj się!

Ja czekam na wynik nifty minął tydzień a go nie ma. :( zaczynam się niepokoić ...

Cześć dziewczyny.
W badaniu ogólnym moczu wyszły liczne bakterie. Czy też mialyscie z tym problem ? Jak to wyleczyć ? Zrobic dodatkowo posiew moczu ?

Cześć dziewczyny.
W badaniu ogólnym moczu wyszły liczne bakterie. Czy też mialyscie z tym problem ? Jak to wyleczyć ? Zrobic dodatkowo posiew moczu ?
Hej :)
Pobrałeś prawidłowo próbkę moczu? Po wcześniejszym podmyciu się, drugi strumień? jeśli tego nie zrobiłaś, to prawdopodobnie wynik jest zakłamany. Powtórz wynik z należycie pobrana próbką moczu ;)

Cześć dziewczyny.
Ja robiłam posiew tak na wszelki wypadek, jak bedziesz cos miała to dasz wynik lekarzowi i bedzie wiedzial jaki lek dobrac, a jak nic nie wyjdzie z posiewu tzn. Ze probka zle pobrana. U mnie były miesiac temu dosc liczne bakterie a teraz dokladniej starałam sie pobrac i wyszly nieliczne bakterie.

reklama
Hej :)
Pobrałeś prawidłowo próbkę moczu? Po wcześniejszym podmyciu się, drugi strumień? jeśli tego nie zrobiłaś, to prawdopodobnie wynik jest zakłamany. Powtórz wynik z należycie pobrana próbką moczu ;)
Pobralam z pierwszego porannego moczu ale najpierw trochę do wc później do kubeczka. Gin napisała że mam brać zurawit tylko czy on wystarczy... wiecznie mam coś z tym pęcherzem:(

Do góry