reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
dzięki dziewczyny za wszystkie propozycje napojów :D cos będę kombinować! Najbardziej podchodzi mi woda + sok.

Niestety gin mi powiedział, że nie mogę pić mojej ukochanej zielonej herbaty ( a w 2 gim trymestrze to już odpada na 100%, teraz filiżanka powiedźmy by przeszła), bo jakieś problemy z sercem się robią u dziecka...

Hej dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki ? Widać już coś ? Ja cierpię na zaparcia i wzdęcia od kilku dni i przez to brzuszek jest już troszkę widoczny. A zaraz po przebudzeniu brzuszek taki jak kiedyś tylko lekko jakby taka kuleczka mi się robiła :)

Nic nie widać, ale zauważyłam że jak bardzo mocno wciągnę brzuch to żołądek mam przy kręgosłupie, widać żebra, ALE podbrzusze (macica?) jest nie wzruszone i odstaje :D dodam, nie jestem jakoś super szczupła, 63 kg / 165cm więc pewnie dlatego też nie widać.

A ja to mam wielki brzuch jak balon, a tu dopiero skończony 9 tydzień. Ciąża zaawansowana :p
No i popijam sobie wodą, smakuje mi tylko żywiec niegazowany. Czasami woda z odrobiną cytryny,żeby zmienić smaki.

Któraś dziewczyna pytała się o poranne skurcze jednej strony brzucha. Ja bym to skonsultowała wcześniej z lekarzem.
Ja sama muszę się zapytać o moją bliznę po przepuklinie, niby pachwinowa, ale nie do końca, bo za wysoko, bardziej przypomina do połowy cięcie cesarskie i też mnie tam czasami dziwnie boli, skórę mam tam opiętą, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu w dalszej części ciąży.

witamy witamy :) kolejna silna babeczka wśród nas :)
robiłaś jakieś badania po dwóch stratach ?
jak radzisz sobie ze stanem zapalnym migdałków ?
Ojjj badań ile się tylko dało, oczywiście wszystko prywatnie i na własną rękę bo wszędzie słyszałam, ze to tylko statystyka i dopiero po 3 stratach można liczyć na jakieś badania na NFZ.
Aktualnie obstawiona lekami i z dzidzią wszystko dobrze. Martwi mnie ten stan zapalny, ale nie gorączkuję ( na całe szczęście). Mąż jest moją pielęgniarką mleko z czosnkiem i miodem, cholinex, płukanki z wody z solą.. mam nadzieję, że z moją dzidzią będzie w porządku.. a muszę czekać do 2 lipca bo mam wtedy prenatalne.. nie wiem jak przetrzymam ten tydzień

Co do objawów...U mnie tylko i wyłącznie meeega senność...jak na razie zero wymiotow, mdłości...zresztą chyba taka "moja uroda", bo w poprzednich ciazach było identyczne;-)
Pije samą wodę niegazowną,około półtora litra i herbate zieloną...Z 2 szklanki dziennie wejdą:-)
Nie pij zielonej, ja tez uwielbiam a gin mi zabronił na ostatniej wizycie kategorycznie. Ponoć szkodliwa w ciąży potrafi być :/ dziwne w sumie bo w poprzedniej ciąży nie slyszalam o takich wytycznych..

A tak poza tym witam nowe Mamusie :)

reklama
Ojjj badań ile się tylko dało, oczywiście wszystko prywatnie i na własną rękę bo wszędzie słyszałam, ze to tylko statystyka i dopiero po 3 stratach można liczyć na jakieś badania na NFZ.
Aktualnie obstawiona lekami i z dzidzią wszystko dobrze. Martwi mnie ten stan zapalny, ale nie gorączkuję ( na całe szczęście). Mąż jest moją pielęgniarką mleko z czosnkiem i miodem, cholinex, płukanki z wody z solą.. mam nadzieję, że z moją dzidzią będzie w porządku.. a muszę czekać do 2 lipca bo mam wtedy prenatalne.. nie wiem jak przetrzymam ten tydzień
Kurcze ja mam to samo od 2 dni. Ból ze ciężko przełknąć sline ale chyba cos w powietrzu bo u mnie wszyscy marudza na bolace gardło.
My sie leczymy sokiem z cebuli i tantum verde mozna bez obaw brać .
Dużo zdrówka dla Was :)

Do góry