reklama
Zybulowa
Fanka BB :)
U mnie zostały pozostałości po poprzednich ciazach, więc jak na razie nic nie widaćU mnie widać. Za długo nie umiem siedzec bo mi nie wygodnie. Najlepiej leżeć
dzięki dziewczyny za wszystkie propozycje napojów cos będę kombinować! Najbardziej podchodzi mi woda + sok.
Niestety gin mi powiedział, że nie mogę pić mojej ukochanej zielonej herbaty ( a w 2 gim trymestrze to już odpada na 100%, teraz filiżanka powiedźmy by przeszła), bo jakieś problemy z sercem się robią u dziecka...
Niestety gin mi powiedział, że nie mogę pić mojej ukochanej zielonej herbaty ( a w 2 gim trymestrze to już odpada na 100%, teraz filiżanka powiedźmy by przeszła), bo jakieś problemy z sercem się robią u dziecka...
Hej dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki ? Widać już coś ? Ja cierpię na zaparcia i wzdęcia od kilku dni i przez to brzuszek jest już troszkę widoczny. A zaraz po przebudzeniu brzuszek taki jak kiedyś tylko lekko jakby taka kuleczka mi się robiła
Nic nie widać, ale zauważyłam że jak bardzo mocno wciągnę brzuch to żołądek mam przy kręgosłupie, widać żebra, ALE podbrzusze (macica?) jest nie wzruszone i odstaje dodam, nie jestem jakoś super szczupła, 63 kg / 165cm więc pewnie dlatego też nie widać.
wesola_mamusia
A ja to mam wielki brzuch jak balon, a tu dopiero skończony 9 tydzień. Ciąża zaawansowana
No i popijam sobie wodą, smakuje mi tylko żywiec niegazowany. Czasami woda z odrobiną cytryny,żeby zmienić smaki.
Któraś dziewczyna pytała się o poranne skurcze jednej strony brzucha. Ja bym to skonsultowała wcześniej z lekarzem.
Ja sama muszę się zapytać o moją bliznę po przepuklinie, niby pachwinowa, ale nie do końca, bo za wysoko, bardziej przypomina do połowy cięcie cesarskie i też mnie tam czasami dziwnie boli, skórę mam tam opiętą, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu w dalszej części ciąży.
No i popijam sobie wodą, smakuje mi tylko żywiec niegazowany. Czasami woda z odrobiną cytryny,żeby zmienić smaki.
Któraś dziewczyna pytała się o poranne skurcze jednej strony brzucha. Ja bym to skonsultowała wcześniej z lekarzem.
Ja sama muszę się zapytać o moją bliznę po przepuklinie, niby pachwinowa, ale nie do końca, bo za wysoko, bardziej przypomina do połowy cięcie cesarskie i też mnie tam czasami dziwnie boli, skórę mam tam opiętą, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu w dalszej części ciąży.
aneczka1508
witamy witamy kolejna silna babeczka wśród nasWitam przyszłe mamusie .
Termin na 12 stycznia 25 lat
Niestety dwie straty za mną;/
Teraz ogromny stres i jeszcze do tego od wczoraj męczę się ze stanem zapalnym migdałków ;/
robiłaś jakieś badania po dwóch stratach ?
jak radzisz sobie ze stanem zapalnym migdałków ?
Ojjj badań ile się tylko dało, oczywiście wszystko prywatnie i na własną rękę bo wszędzie słyszałam, ze to tylko statystyka i dopiero po 3 stratach można liczyć na jakieś badania na NFZ.witamy witamy kolejna silna babeczka wśród nas
robiłaś jakieś badania po dwóch stratach ?
jak radzisz sobie ze stanem zapalnym migdałków ?
Aktualnie obstawiona lekami i z dzidzią wszystko dobrze. Martwi mnie ten stan zapalny, ale nie gorączkuję ( na całe szczęście). Mąż jest moją pielęgniarką mleko z czosnkiem i miodem, cholinex, płukanki z wody z solą.. mam nadzieję, że z moją dzidzią będzie w porządku.. a muszę czekać do 2 lipca bo mam wtedy prenatalne.. nie wiem jak przetrzymam ten tydzień
Nie pij zielonej, ja tez uwielbiam a gin mi zabronił na ostatniej wizycie kategorycznie. Ponoć szkodliwa w ciąży potrafi być :/ dziwne w sumie bo w poprzedniej ciąży nie slyszalam o takich wytycznych..Co do objawów...U mnie tylko i wyłącznie meeega senność...jak na razie zero wymiotow, mdłości...zresztą chyba taka "moja uroda", bo w poprzednich ciazach było identyczne;-)
Pije samą wodę niegazowną,około półtora litra i herbate zieloną...Z 2 szklanki dziennie wejdą:-)
A tak poza tym witam nowe Mamusie
reklama
Kurcze ja mam to samo od 2 dni. Ból ze ciężko przełknąć sline ale chyba cos w powietrzu bo u mnie wszyscy marudza na bolace gardło.Ojjj badań ile się tylko dało, oczywiście wszystko prywatnie i na własną rękę bo wszędzie słyszałam, ze to tylko statystyka i dopiero po 3 stratach można liczyć na jakieś badania na NFZ.
Aktualnie obstawiona lekami i z dzidzią wszystko dobrze. Martwi mnie ten stan zapalny, ale nie gorączkuję ( na całe szczęście). Mąż jest moją pielęgniarką mleko z czosnkiem i miodem, cholinex, płukanki z wody z solą.. mam nadzieję, że z moją dzidzią będzie w porządku.. a muszę czekać do 2 lipca bo mam wtedy prenatalne.. nie wiem jak przetrzymam ten tydzień
My sie leczymy sokiem z cebuli i tantum verde mozna bez obaw brać .
Dużo zdrówka dla Was