reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja od wczoraj właśnie miałam też takie kawa z mlekiem niby nie dużo,raz były raz nie ale już się wystraszyłam i oczywiście pognalam dzisiaj na wizytę i u mnie akurat mały krwiak. Na Twoim miejscu pewnie bym sprawdziła
Dzwonilam właśnie do gina. Kazał lezeć i obserwowac i gdyby sie nasililo lub powtórzyło mam się zjawić jutro rano.

reklama
Dziękuję dokładnie ja też boję się cieszyć A chyba nawet jeszcze nie potrafię, ale niestety taki nasz los. Zawsze sobie powtarzam że po burzy wychodzi słońce. Co było u Ciebie powodem poronień? Bierzesz jakieś leki ?
Ja poroniłam pierwsza ciaze w styczniu tego roku. Zgodnie z zaleceniem lekarza nie było podstaw do diagnostyki wiec nie badaliśmy tego. Mówili ze wada genetyczna itp.

Hej. Dołączę i ja.. termin 27.01.2020.
Jestem po 4 poronieniach, to moja 5 ciąża. W 5tyg.5dniu widzialam na usg pięknie bijące serduszko :-)
Od wczoraj delikatne brązowe plemienia już się wystraszyłam że kolejne poronienie ale jestem właśnie po wizycie dziś 7tydz.2dzień i dzidziuś rosnie, serduszko bije. Okazało się że mam małego krwiaka i muszę leżeć. Oby wszystko dobrze sie skończyło. Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamusie
Ty to masz kobieto siłę, podziwiam. Ja jestem po 1 poronieniu w 7tc. Dziś zaczęłam plamić, boli mnie brzuch co chwilę i znowu mam 7tc i strach. Boleśnie to przeżyłam, w sensie okropnego bólu w szpitalu. Nie jestem młoda więc pozostały tylko nadzieje.

Ty to masz kobieto siłę, podziwiam. Ja jestem po 1 poronieniu w 7tc. Dziś zaczęłam plamić, boli mnie brzuch co chwilę i znowu mam 7tc i strach. Boleśnie to przeżyłam, w sensie okropnego bólu w szpitalu. Nie jestem młoda więc pozostały tylko nadzieje.
Ja pierwsza ciaze poroniłam w 5 tyg, ciąża obumarła, druga ciąża 8 tydzień puste jajo, dwie kolejne biochemiczne. U mnie akurat immunologia wyszła, muszę codziennie robić zastrzyki w brzuch z heparyny, dlatego mam nadzieję że wszystko będzie teraz dobrze. I tego życzę wam wszystkim. Oby styczeń był szczęśliwy dla Nas wszystkich ;-) ;)

Kurcze zastanawiam się nad pappa. Usg takie dokładne do tego testu u mojego gina kosztuje 500 zł :confused: a wiadomo ze test pappa to tylko prawdopodobieństwo wiec nie wiem czy warto....

Dziewczyny czy u Was też tak gorąco?...dziś było u mnie 35 stopni. Jest prawie 19:00, a nadal jest 30 stopni. Aż mi słabo z tego upału...nie wiem jak my przetrwany to lato. Jak nie byłan w ciąży to upał mi nie przeszkadzał, wręcz wciąż było mi zimno...a teraz masakra.

Kurcze zastanawiam się nad pappa. Usg takie dokładne do tego testu u mojego gina kosztuje 500 zł :confused: a wiadomo ze test pappa to tylko prawdopodobieństwo wiec nie wiem czy warto....
Straszna ta cena za usg, zwylke biorą 250-300 zł. Mi chyba zrobią pappę na nfz. Prywatnie nie zrobiłabym, bo też uważam, że jest niewiarygodny.

reklama
Do góry