reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny jest po wizycie
Chyba za bardzo panikuje, bo wszystko jest ok. Tzn nie widać jeszcze serduszka wychodziło dziś 6tydz i 4dzien. Pecherzyk ładny i kuleczka w środku też wszystko prawidłowo rośnie.
Te uplawy bo lekarz powiedzial ze nie są to plamienia A nawet teraz przy badaniu ich nie było nie wiadomo z jakiego powodu.
Kolejna wizytę mam w poniedziałek na 19 I chyba już wtedy musi być serduszko co?
Dziękuję za 3manie kciuków trochę się uspokoilam ;)

Witam nowe dziewczyny.

Super, że wszystko ok:) Ale jeśli nie plamienia, to co to w takim razie było??

Super, że wszystko ok:) Ale jeśli nie plamienia, to co to w takim razie było??

Lekarz powiedział że często to się zdążą i nie będziemy szukać dlaczego tak się dzieje u mnie, bo ja mam macice w kształcie serca z takimi 2 rogami to jest jakaś przypadłość wrodzona czy coś. Nie chce tam mi na tym etapie brzydko napisze "grzebać".

Cześć dziewczyny, wszystkim serdecznie gratuluję :)
Ja wg. kalendarza 6t3d, ale w 16dc brałam ovitrelle więc fizycznie na pewno ciąża jest jakieś 3 dni młodsza.
Przeszłam już chwile załamania. Nadgorliwie czytałam wszystkie fora i w ubiegłą środę zrobiłam po 48h bhcg. Przyrost 59% i od razu panika, że coś jest nie tak. O 8mej rano byłam już na usg. Jechałam jak na wyrok. Lekarz mnie uspokoił, że gdy beta osiąga wartość ok 2000 to już może wolniej przyrastać. Zobaczyłam zarodek 1,2mm. Kazał przyjść za tydzień i powiedział, ze być może będzie już widać serduszko. Trzymajcie więc kciuki o czwartek o 19:30.
Roboczy termin póki co 7-10.01.2020 :)
Nie mam żadnych plamień i właściwie do wczoraj trochę się martwiłam, ze nie mam wielkich objawów. Rano dostałam postrzał w plecach i od tego czasu nie mogę się ruszyć. Fizjoterapeuta stwierdził, ze takie uroki wczesnej ciąży. Jedni maja nudności, inni problemy z poruszaniem ;)

Dziewczyny jak sobie radzicie z biegunką? :(
Ja miałam do tej pory raz, ale to chyba dlatego że zjadłam oliwki, ogórki, pistacje i wszystko popilam mlekiem, a na koniec jeszcze doprawiłam brokułem. Raczej miałam taki tydzień, gdzie miałam problem z zaparciami, ale odkad codziennie rano pije koktajl owocowo-warzywny problemów nie ma :)
Jeżeli masz biegunki jedz więcej produktów bogatych w żelazo. Tylko nie przesadź w druga stronę ;)

Cześć dziewczyny. Trochę się nie odzywałam, ale miałam trochę problemów i z samopoczuciem i prywatnych. No więc na początku witam nowe dziewczyny:)
W poniedziałek byłam u lekarza rodzinnego. Niestety powiedziała, że nie może mi nic bezpiecznego przepisać na mdłości i wymioty (mogę tylko zażywać imbir w tabletkach), ale dała zlecenie na morfologię, badania tarczycy i mocz i coś tam jeszcze. Od razu zrobiłam te badania i wyszło tylko tyle, że jestem porządnie odwodniona. TSH 2,21, więc muszę minimalne zwiększyć dawkę leku na tarczycę. Jutro o 16:20 mam usg i zobaczymy co wyjdzie.

Cześć dziewczyny. Trochę się nie odzywałam, ale miałam trochę problemów i z samopoczuciem i prywatnych. No więc na początku witam nowe dziewczyny:)
W poniedziałek byłam u lekarza rodzinnego. Niestety powiedziała, że nie może mi nic bezpiecznego przepisać na mdłości i wymioty (mogę tylko zażywać imbir w tabletkach), ale dała zlecenie na morfologię, badania tarczycy i mocz i coś tam jeszcze. Od razu zrobiłam te badania i wyszło tylko tyle, że jestem porządnie odwodniona. TSH 2,21, więc muszę minimalne zwiększyć dawkę leku na tarczycę. Jutro o 16:20 mam usg i zobaczymy co wyjdzie.
W którym jesteś tygodniu? Tez mam jutro usg :) Pewnie jest gdzieś napisane na poprzednich stronach, ale ciężko mi do tego dojść

Edit, już znalazłam ;) to ja jestem wg @ w o dwa dni młodszej ciąży (ostatnia @ 30/03)

reklama
Cześć dziewczyny :) jak się czujecie? Które dzisiaj wizytuja? :)

Ja od rana na nogach, byłam na badaniach na wtorkowa wizytę :) ogólnie kazał zrobić mi morfologie, mocz, tsh aż jestem jej ciekawa..

Miłego dnia :)

Do góry