reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja tez się dziś źle czuje, ale nie wymiotuje. Jest mi niedobrze i byłam kilka razy na kibelku. Cały czas skręca mnie w żołądku :(

reklama
Ewa87 kochana powiedz mi jak logistycznie masz zaplanowane pewne kwestie przy 3 dzieci? :D jak np u Ciebie wygląda kwestia samochodu? Planowałaś już coś w tym temacie? My na pewno będziemy musieli zakupić większy ale powiem szczerze wybór marny przy rodzinie 2+3 gdzie wszystkie dzieci jeszcze mają foteliki... Kolejna kwestia jak u Ciebie z pokojami? U nas w prawdzie buduje się dom ale to jeszcze z 2 lata zejdzie więc ta cała moja trójca będzie w 1 pokoju. Sypialnie mam tak małą, że ewentualnie tylko kołyskę zmieszczę...zamówiłam dzieciom takie łózko (jeszcze przed tym zanim dowiedziałam się o ciąży chyba jakieś przeczucie :p):o
:

od spodu jest szuflada z 3 materacem, bo młodsza boi się zasypiać sama więc to z myślą o mnie albo mężu było żeby dzieci uśpić :p

Mam masę obaw wiem, że to sam początek ale myślę już o wszystkim ;P zaraz zacznę studia młodemu planować ;)

Myślałam o tym, ale chyba to plamienie nie jest tak mocne, ze konieczna byłaby interwencja w szpitalu. Zobaczę jak będzie jutro

U mnie zaczęło się o brudzenia lekko wkładki a po 2 dniach jak się rozkrecilo to już wiedziałam że będzie koniec... od tej chwil każde plamienie jest skądś i jak zacznę plamic to od raz jadę na IP. Jak dzisiaj lepiej już?

Ewa87 kochana powiedz mi jak logistycznie masz zaplanowane pewne kwestie przy 3 dzieci? :D jak np u Ciebie wygląda kwestia samochodu? Planowałaś już coś w tym temacie? My na pewno będziemy musieli zakupić większy ale powiem szczerze wybór marny przy rodzinie 2+3 gdzie wszystkie dzieci jeszcze mają foteliki... Kolejna kwestia jak u Ciebie z pokojami? U nas w prawdzie buduje się dom ale to jeszcze z 2 lata zejdzie więc ta cała moja trójca będzie w 1 pokoju. Sypialnie mam tak małą, że ewentualnie tylko kołyskę zmieszczę...zamówiłam dzieciom takie łózko (jeszcze przed tym zanim dowiedziałam się o ciąży chyba jakieś przeczucie :p):o
:

od spodu jest szuflada z 3 materacem, bo młodsza boi się zasypiać sama więc to z myślą o mnie albo mężu było żeby dzieci uśpić :p

Mam masę obaw wiem, że to sam początek ale myślę już o wszystkim ;P zaraz zacznę studia młodemu planować ;)

Ej. Nie ma się co martwić. Ja prawdopodobnie jestem w 4 ciąży. Pierwszy test mi wyszedł pozytywnie w sobotę. Ale z kalkulatorów wychodzi ze termin miałabym na 25 stycznia. Mam mdłości i boli mnie brzuch. I to już od drugiego dnia po owulacji.
Wracając do Twoich obaw mam 3 synków (6,5,3) Mieszkaliśmy w kawalerce 25m2 i daliśmy radę. Dopiero na koniec zeszłego roku kupiliśmy dom. I teoretycznie każdy ma swój pokój. Ale oni wszyscy są tak bardzo za sobą, że chcą być wszyscy razem. Dlatego na razie najstarszy ma swój a dwóch mlodyszych razem. Jeden pokój jest wolny wiec będzie dla czeartego
Także myśle ze te 2 lata to spokojnie w jednym pokoju dacie radę i nie ma się czym przejmować

:

Jeśli chodzi o auto to ja mam na dojazdy do przedszkola toyote corollę taką małą. Dwa foteliki z tylu i na środku podkładka. A na dalsze wyprawy mamy Seata alhambrę. Ma wszystkie fotele dzielone i foteliki bezproblemowo się mieszczą. Dodatkowo mamy tez fotele specjalnie dla dzieci ze tych fotelików nie trzeba montować. A w razie jak chcemy zabrać babcie gdzieś to mozemy demontować jeszcze dwa fotele.

U mnie zaczęło się o brudzenia lekko wkładki a po 2 dniach jak się rozkrecilo to już wiedziałam że będzie koniec... od tej chwil każde plamienie jest skądś i jak zacznę plamic to od raz jadę na IP. Jak dzisiaj lepiej już?
Na razie czysto :) zaczęłam brać luteinę, bo mam kilkanaście tabletek w domu. Ja od 4-5 lat na 7-10 dni przed każda miesiączka mam takie plamienia, w każdym cyklu. Może być to wina niskiego progesteronu. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie

Na razie czysto :) zaczęłam brać luteinę, bo mam kilkanaście tabletek w domu. Ja od 4-5 lat na 7-10 dni przed każda miesiączka mam takie plamienia, w każdym cyklu. Może być to wina niskiego progesteronu. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie
Super ze czysto, oby tak dalej :) pisz jakby się coś działo <3

reklama
Do góry