reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny ja się dziś fatalnie czuje cały czas bym spała. 21 mam drugą wizytę zobaczymy czy serduszko bije strasznie się schizuje. Tydzień temu jak byłam to był pęcherzyk i malutka kropeczka.

reklama
A w jakim jesteś wieku ? Ja mam 33 lata a moje dzieci 8 i 5 lat :) u mnie też pełno myśli i obaw...

32 w lipcu ;) To u mnie troszkę starsze dzieci. Córka chce siostrę ,syn brata ..normalnie zamówienia robią hehe :D Mi obojętnie parkę już mam, oby zdrowe. Śniły mi się przed tym jak dowiedziałam się ,że jestem w ciąży trojaczki parę razy oby nie był to sen proroczy :D U mojego w rodzinie były ,ale bliźniaki :p
Ja to się najbardziej martwię ,aby dobrze miejsce wybrać bo to już będzie na resztę życia..
Nie jest to łatwe, ja pochodzę z wielkopolski ,mój z zachodniopomorskiego i teraz tu mieszkamy.
Mieszkałam w różnych miejscach.

Ja to mam apetyt ,coś czuję ,że troszkę mi przybędzie w tej ciąży. Odpukać czuję się dziś dobrze ,sutki prawie nie bolą ,brzuch się uspokoił ,zgaga też, senność odeszła.

Mnie się zawsze marzyły bliźniaki, chłopczyk i dziewuszka ;)
Imiona mam wybrabe od lat. Moje dzieci jsszcze nie wiedzą o dzidzi, powiem za jakiś czas kiedy wszystko będzie ok... no i u mnie będzie duża różnica wieku bo aż 13 lat i 11

32 w lipcu ;) To u mnie troszkę starsze dzieci. Córka chce siostrę ,syn brata ..normalnie zamówienia robią hehe :D Mi obojętnie parkę już mam, oby zdrowe. Śniły mi się przed tym jak dowiedziałam się ,że jestem w ciąży trojaczki parę razy oby nie był to sen proroczy :D U mojego w rodzinie były ,ale bliźniaki [emoji14]
Ja to się najbardziej martwię ,aby dobrze miejsce wybrać bo to już będzie na resztę życia..
Nie jest to łatwe, ja pochodzę z wielkopolski ,mój z zachodniopomorskiego i teraz tu mieszkamy.
Mieszkałam w różnych miejscach.

Ja to mam apetyt ,coś czuję ,że troszkę mi przybędzie w tej ciąży. Odpukać czuję się dziś dobrze ,sutki prawie nie bolą ,brzuch się uspokoił ,zgaga też, senność odeszła.
Mnie właśnie boli brzuch jak na @ nie pamiętam czy w pierwszej ciąży też mnie pobolewal. Cycki bolą bardzo i czasami piękna skutki. Ja mam dziwne sny ostatnio ze mnie orka chce pozrec i takiego typu rzeczy [emoji23]

Będzie dobrze i zobaczysz serduszko [emoji173] ja mam jutro wizytę i też mam stracha.
Cześć dziewczyny ja się dziś fatalnie czuje cały czas bym spała. 21 mam drugą wizytę zobaczymy czy serduszko bije strasznie się schizuje. Tydzień temu jak byłam to był pęcherzyk i malutka kropeczka.

Jestem już po. Pęcherzyk 7 mm, nic więcej na razie nie widać. Pociesza mnie fakt, ze to nie ciąża pozamaciczna. Ciąża jest młodsza o tydzień niż wynika z miesiączki (myślałam, ze skoro owu była przynajmniej 2 dni wcześniej niż powinna, to by oznaczało, ze ciaza jest starsza? Nie rozumiem tego). Dostałam luteinę i duphaston. Za 3-4 mam sprawdzić beta hcg, a do swojego lekarza pójdę tak jak byłam umówiona na 21.05, chyba ze plamienie będzie mocniejsze, to wcześniej. Pytałam czy może być znów puste jajo, to lekarz powiedział, ze nigdy nie można tego wykluczyć, ale zdarza się to bardzo rzadko. Powiedziałam mu tez, ze od kilku lat mam problem z płomieniami przed miesiączka w każdym cyklu, był zdziwiony, ze żaden z lekarzy, u których byłam, nie widział w tym problemu i nie włączył leczenia, bo prawdopodobnie mam niski progesteron. A ze odpowiada on za zajście w ciąże i jej utrzymanie, to tym bardziej... trochę się uspokoiłam, ale i tak miałam nadzieje, ze będzie zarodek. Przy ilu mm pęcherzyka widziano u Was zarodek?

Jestem już po. Pęcherzyk 7 mm, nic więcej na razie nie widać. Pociesza mnie fakt, ze to nie ciąża pozamaciczna. Ciąża jest młodsza o tydzień niż wynika z miesiączki (myślałam, ze skoro owu była przynajmniej 2 dni wcześniej niż powinna, to by oznaczało, ze ciaza jest starsza? Nie rozumiem tego). Dostałam luteinę i duphaston. Za 3-4 mam sprawdzić beta hcg, a do swojego lekarza pójdę tak jak byłam umówiona na 21.05, chyba ze plamienie będzie mocniejsze, to wcześniej. Pytałam czy może być znów puste jajo, to lekarz powiedział, ze nigdy nie można tego wykluczyć, ale zdarza się to bardzo rzadko. Powiedziałam mu tez, ze od kilku lat mam problem z płomieniami przed miesiączka w każdym cyklu, był zdziwiony, ze żaden z lekarzy, u których byłam, nie widział w tym problemu i nie włączył leczenia, bo prawdopodobnie mam niski progesteron. A ze odpowiada on za zajście w ciąże i jej utrzymanie, to tym bardziej... trochę się uspokoiłam, ale i tak miałam nadzieje, ze będzie zarodek. Przy ilu mm pęcherzyka widziano u Was zarodek?
Ważne, że wszystko pod kontrolą:) bierz leki i odpoczywaj :) będzie dobrze [emoji173]
A który tydzień Ci wychodzi u mnie 5+4
U mnie 6+1

reklama
W pierwszej ciąży poszłam w 4tc był sam pęcherzyk potem szłam w 7 tc i było już widać serduszko. Teraz jak byłam w drugiej ciąży jakoś 4+4 to był sam pęcherzyk i mała kropeczka ale nie pwoedzial że to zarodek bo za wcześnie. Idę 21 mam nadzieję że będzie widać serce.
Ale przy ilu to było mm to nie pamiętam.

Do góry