reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2020

W Polsce ten wymaz nazywa się GBS. A kiedy lekarz chce Tobie go zrobić? Mi chce za 2 tygodnie i zastanawiam się czy to nie za wcześnie...
Fajnie, że wszystko dobrze było u lekarza. Jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu i ciekawe ile mój maluszek waży, usg mam w czwartek :)
Aha. GBS. Mam ten wymaz zrobic za dwa tygodnie. Czyli tak jak Ty i chyba tak musi byc. Najpierw musze zadzwonic do kliniki -jutro - i wziac randke u poloznej.
To trzymam kciuki za Twoja wizyte w czwartek :)

reklama
Zazdroszczę Wam takich mocnych kopniaków. Mój syn zrobił się w ciągu ostatnich sześciu tygodni tak leniwy, że prawie go nie czuję. Leży po lewej stronie, główką w dół i bardzo rzadko czuję coś innego niż uderzanie rączkami w lewy bok. Czasem kopnie mnie w żołądek i przesunie się nieco wyżej, ale za chwilę znowu wraca tam gdzie był.

Macie może już wycieki mleka? Ja od kilku dni budzę się kilka razy w nocy z mokrą bluzką, przed chwilą ubrałam nową bluzkę do spania i znowu to samo[emoji21]

Aha. GBS. Mam ten wymaz zrobic za dwa tygodnie. Czyli tak jak Ty i chyba tak musi byc. Najpierw musze zadzwonic do kliniki -jutro - i wziac randke u poloznej.
To trzymam kciuki za Twoja wizyte w czwartek :)
Dzięki za kciuki:) Już myślałam, że za wcześnie ten GBS, ale skoro Ty też tak masz to chyba będzie OK. Po prostu najczęściej można znaleźć informacje, że wykonuje się ten wymaz między 35 a 37 tc, dlatego tak mnie to zastanawiało. Jak mam za dużo czasu to wymyślam różne rzeczy i szukam po necie;)

Jak tam u was z bólem pachwin? Występuje? A jeśli tak to czy po obu stronach czy po jednej? Mnie dziś od popołudnia boli z lewej strony tylko ale jest to dość mocny ból.
U mnie ten bol w pachwinach to od jakich trzech lat wystepuje... Wiec nie wiem czy to ze jestem w ciazy cos zmienia, ale boli jak cos dzwigam, chodze wiecej... Wlasnie ci belgijscy lekarze jak do tej pory nie bardzo wiedzą co jest przyczyną chociaz ostatnio fizjoterapeutka wymyslila ze jak urodze to mnie wysle na zastrzyk przeciwbolowy w kregoslup... a ja zachodze w glowe... tak bez dokladnych badan? Juz mnie dali zastrzyk w prawą pachwine bez rezultatu... czuje sie jak krolik doswiadczalny.
Z drugiej strony łudzę sie ze moze te bole w pachwinach miną po porodzie... Bo to moze jakis nerw sie gdzies zaczepil, utknął niewiem ...

Zazdroszczę Wam takich mocnych kopniaków. Mój syn zrobił się w ciągu ostatnich sześciu tygodni tak leniwy, że prawie go nie czuję. Leży po lewej stronie, główką w dół i bardzo rzadko czuję coś innego niż uderzanie rączkami w lewy bok. Czasem kopnie mnie w żołądek i przesunie się nieco wyżej, ale za chwilę znowu wraca tam gdzie był.

Macie może już wycieki mleka? Ja od kilku dni budzę się kilka razy w nocy z mokrą bluzką, przed chwilą ubrałam nową bluzkę do spania i znowu to samo[emoji21]
Ja wycieku nie mam. Ale mam juz kupione wkladki. Moze ubieraj dopasowana bluzke i pod nia wkladki laktacyjne albo ja mam takie biustonosze sportowe bezszwowe polecam tez fajnie przytrzymaja wkladki :)

Mi z piersiami właściwie nic się nie dzieje, ani się nie powiększyły, ani nie bolą. Tylko trochę ściemniały mi brodawki;)Ale chyba w szkole rodzenia położna mówiła, że można mieć wycieki z piersi (to chyba siarą nazywają) przed porodem, a może być tak, że dopiero poród uruchamia to.

U mnie ten bol w pachwinach to od jakich trzech lat wystepuje... Wiec nie wiem czy to ze jestem w ciazy cos zmienia, ale boli jak cos dzwigam, chodze wiecej... Wlasnie ci belgijscy lekarze jak do tej pory nie bardzo wiedzą co jest przyczyną chociaz ostatnio fizjoterapeutka wymyslila ze jak urodze to mnie wysle na zastrzyk przeciwbolowy w kregoslup... a ja zachodze w glowe... tak bez dokladnych badan? Juz mnie dali zastrzyk w prawą pachwine bez rezultatu... czuje sie jak krolik doswiadczalny.
Z drugiej strony łudzę sie ze moze te bole w pachwinach miną po porodzie... Bo to moze jakis nerw sie gdzies zaczepil, utknął niewiem ...
Hmn, oby Ci minęły. U mnie to taki kłujący ból, mam wrażenie że nie od młodej. Powiadasz ucisk nerwu... Może i tak albo się więzadła rozciąga. Zastrzyku w kręgosłup bym nie ryzykiwala.

Ja w poprzedniej ciąży nie miałam wycieku i nie miałam pokarmu. W tej też nie mam nic i boję się tego. W sobotę jak były te zdjęcia 3d to była polozna laktacyjna i pytałam ja o laktacje. Niestety może się powtórzyć u mniebze nie będę miała pokarmu [emoji24]
Nawet nie wiem czy kupować Laktator i wkładki laktacyjne

reklama
:p ja to w ogóle znów tej ciązy nie czuje. Troche przetyrana jestem bo od czwartku latam jak burza i nonstop cos na pelnych obrotach, dzis porzadki, nie zdazylam skonczyc, bo musialam isc do pracy wypisac wnioski urlopowe za sierpnien i tp... ZUS sie czepnal mojego pracodawcy konktetnie nawet skarbowka grosili. Ze mna sie nie kontaktuja. Jutro ciag dalszy porzadkow i chyba dam sobie pare dni na lezenie, czytanie.

Do góry