reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny jutro dużo z Was ma wizyty u gin. Czekam na Wasze relacje :) A odnośnie fotelika my mamy upatrzony taki : Joie i-Gemm fotelik 0-13 kg i-Size + Baza ISOFIX. Cena Ok 1000 zł za komplet. Ale bardzo dobrze wypadł w testach ADAC. Szukamy tez na OLX bo można kupic za pół ceny jeszcze na gwarancji :biggrin2:

reklama
Może którąś z Was zainteresuje: Link do: Fotelik Nosidełko BEONE Skyline NANIA, Test ADAC
Ma 4 gwiazdki w testach ADAC, cena mega, tyle że żadna znana marka ;)
Ja sie z ciekawosci zainteresowalam czy ten wozek ktory zakupilismy (Trio 3 w 1 Neri Denim) sprawdzi sie nie tylko na spacery ale tez w podrozy np autem do sklepu czy lekarza. Mowa o maxi-cosi, foteliku samochodowym, ktory mozna doczepic do stelaza od wozka ale tez przewozic dziecko podrozowac autem - i odpowiada on normom ECE R44/04.

W necie znalazlam (stronka belgijska, źródlo Link do: Label européen ECE R44/04 - Maxi-Cosi ) że od 2008 roku foteliki wyprodukowane przed 1995 rokiem z normą ECE R44/01 i /02 sa zakazane do uzytkowania i sprzedazy.
Tylko te z pomaranczowa etykietką atestującą ich homologacje z normą ECE R44/03 i R44/04 (normy europejskie) są dopuszczone i legalne do użytkowania.
Zrobilam fotke dla zainteresowanych.
Ta pomaranczowa etykietka jest latwa do znalezienia na foteliku, mozecie zerknąc i byc spokojne o Wasze pociechy.
20191021_173514.jpg

Ja też się bawiłam w "planowanie płci", w pierwszej ciąży chciałam chłopaka i wyszedł chłopak, w drugiej miała być dziewczynka, wymiotowałam pierwsze 4 miesiące (w pierwszej nie) i byłam pewna że się udało dziewczynkę a wg każdego USG ma być chłopak :D Czyli 50% szans, wyjdzie albo nie wyjdzie :D

Co do fotelików- te "łupiny" owszem nie mają atestów i o ile wcześniej się tym nie interesowałam o tyle teraz się mocno zastanawiam nad kupnem porządnego fotelika... Polecam sklep osiem gwiazdek. Foteliki drogie (najtańszy 500 najdroższe ponad 2 tys) ale jak się kupi 0-24 czy 0-36 kg to już ta cena nie jest wygórowana w porównaniu do bezpieczeństwa i życia dziecka... Chociaż nie wyobrażam sobie znosić dziecka na rękach/ w chuście, zapinać w fotelik, potem znowu wyciągać... Łupina jest wygdna bo się wyciąga całość z dzieckiem. Chyba mój pojeździ ze 3 miesiące w łupinie a potem porządny fotelik z atestami.
Lupiny które można wczepic do stelaża wózka i zabierać razem z dzieckiem też mogą być porządne i miec atesty.
No ja o dziwo czuje się zajebiscie jak na ten tydzień ciąży. Z radości kupiłam sobie 20 tuj, 10 bluszczy i 4 irgi i idę sadzić na podwórku :-)

@Eda Helena - pomysl o sobie babo, bo sen jest potrzebny. Kto zadba o towarzystwo jak cie rozlozy? Że swojego doświadczenia wiem że zajechać się jest łatwo, trudniej potem się pozbierać. Nie bądź cyborgiem :-)

@Bosiek - czyli obstawiamy syna :-) lekarka się nie przejmuj, mój od prenatalnych też był dziad. Co mają zbadać niech zbadaja a o resztę dopytasz prywatnie swojego gin

Co do wózka - wkurzyła mnie znajoma u której miałam kupić wszystko z maxi-cosi. Stałam w sklepie pół godziny, nie raczyła mnie nawet zauważyć. Ruch ruchem, ale zagadać żeby m poczekala chociaż mogła, tym bardziej że w słowach jest słodko - pierdzaca a w czynach nie.
W związku z tym dalej nic nie wiem i jestem ciemna masa. Nie rozumiem jak firma sprzedając wózki 4 w jednym (z baza) może nie mieć atestu??? Polecacie np Bebetto - czyli nie warto 4 w 1?
Jeszcze trochę i będę wozila dziecko w taczkach.
Możesz do bebetto kupić lepszy fotelik z bazą plus adaptery aby fotelik pasowal do stelaża wózka.

Nasz fotelik jest do 13kg, synek ma już 1,5 roku ale waży dopiero 10,5 kg więc nadal w nim jeździ ;) teraz jestem na etapie wybierania kolejnego, takiego do 25kg, myślę że w tym miesiącu jeszcze kupimy

jak mnie te subskrypcje wszelakiego zua w internetach wnerwiaja. Juz nawet Adobi sie znizylo do tego zulerskiego poziomu. No ale po 3 podejściach znalazłam sposób zeby zainstalować PSa CC 2019, żeby se na nim podziobać w fotach;p. Kurła subskrypcje ... okres probny za dara 7 dni a jak zapomnisz odsubskrybowac to adobi se liczy 400 zyta za miesiac:D haha... Niech gdzie indziej szukaja jelenia co im poda swoje dane i nr karty XD...

reklama
Do góry