reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja już po badaniach prenatalnych 3 trymestru. Mała zdrowa, wagowo 1,5kg także duża klucha 29tc i 3 dzień. Mam nadzieje ze nie będzie ważyła tak jak ja ponad 4kg zobaczymy czy w pon lekarz karze odstawić mi witaminy ze wzgl na wagę dziecka.
łooo faktycznie spora dziewuszka... najważniejsze że zdrowa :))

reklama
Ty masz jeszcze szanse na odmienną płeć ja już nie dlatego trudno się z tym pogodzic.Co do cc będę miała 4cc, siła wyższa. Nie było tak źle.
Ja się boję, że każde CC będzie się wiązało z czekaniem... jakaś się zrobiłam niecierpliwa. Może to ta trzydziecha, a może hormony ciążowe. Właśnie bym chciała czwórkę;p chociaż mój myśli, że się zgodził na trojkę hahaha on to sobie może... :D Napewno teraz dwójkę jedno po drugim. Później dam sobie na luz... :)

To ja dodam od siebie że trzeba takiego delikwenta myć dość często bo ich skórka wytwarza łój i niestety strasznie brudzi. Na zdjęciu moja Lucynka ;)Zobacz załącznik 1035170
My nasza wycieramy mokrymi chusteczkami :) a tak tez sie wyciera w swoje ubrankom pare razy miala myta łaputki. Ale takze dostojna :) mnie osobiście bardziej ciemne sie podobaja, rozowe mnie przerażają :p

Ja już po badaniach prenatalnych 3 trymestru. Mała zdrowa, wagowo 1,5kg także duża klucha 29tc i 3 dzień. Mam nadzieje ze nie będzie ważyła tak jak ja ponad 4kg zobaczymy czy w pon lekarz karze odstawić mi witaminy ze wzgl na wagę dziecka.
Ja mam jutro prenatalne i tez będzie dokładnie 29+3. Powiedz mi co lekarz badał , na co zwrócić uwagę . Żebym wiedziała jutro o co pytać :)

Dziewczyny też Wam się teraz włosy tak szybko przetłuszczają? Przed ciążą szybko mi się przetłuszczały, po jednym dniu. W ciąży przestały, co było super, nawet po paru dniach nie było tragedii. A od jakichś 1,5 -2 tygodni znów to wróciło. Mniejsze przetłuszczanie to był jedyny pozytywny objaw ciąży, ale niestety minął...zostały tylko te niepozytywne ;)

Mam bratanicę Nadie :) ma prawie 2 latka, no i rzeczywiście rzadkie imię. Za to Liliana/Lilianna wśród moich znajomych/rodziny przez ostatnie kilka lat padło przynajmniej 5 razy ;) więc w moim odczuciu popularne.
Znam 4 Nadie ;-) Ale u mnie na Śląsku Cieszyńskim (zwłaszcza Wisła, Ustroń), jest dużo takich ",nietypowych " imion, Brayan, Ariel, Mia, Rechel, kilka lat temu koleżanki syn chodził do przedszkola z Judaszem.....

reklama
Dziewczyny też Wam się teraz włosy tak szybko przetłuszczają? Przed ciążą szybko mi się przetłuszczały, po jednym dniu. W ciąży przestały, co było super, nawet po paru dniach nie było tragedii. A od jakichś 1,5 -2 tygodni znów to wróciło. Mniejsze przetłuszczanie to był jedyny pozytywny objaw ciąży, ale niestety minął...zostały tylko te niepozytywne ;)
U mnie puki co sucho <3 aż za... raz w co drugim tygodniu włosy smaruje jajcem, miodem, oliwką, wazeliną i rycyną. 2 dni to są takie tłuste, ale idealnie się czeszą. Jak się kupi nową laleczkę i ma takie jedwabne włosy. Mogę obecnie glacy nie myć po 3-5 dni... to już chyba robię bardziej nawykowo.... Przed ciązą nieraz raz dziennie to było mało...

Do góry