reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

A może to te skurcze przepowiadajace? Ja z takimi z drugim dzieckiem pojechałam do szpitala bo myślałam ze rodzę. I właśnie lekarz mi powiedział ze mam niski próg bólu skoro ja je tak mocno odczuwam. I dostałam nospe. Ale dwa dni na patologii ciąży mnie obserwowali. W trzeciej z tymi skurczami chodziłam 2 tygodnie. I żeby tylko na patologie ciąży mnie nie kładli to powiedziałam ze pojade jak już będę drzeć gębę. No i ledwo zdarzyłamxD
Te przepowiadajace mialam wczesniej i nie byly bolesne... Za 9 dni mam wizyte u gine to podpytam czy to normalne, biorac pod uwage ze to moze byc faktycznie przez niski prog bolu.

reklama
Bardziej jakby cielo, albo raczej pękało. Całe szczęście ze nie boli mnie brzuch żadnych skurczy tez nie mam. Tak podejrzewam ze może to kwestia ze dziecko jest bardzo nisko. Ale już mam stresa bo przez weekend jestem sama z 5dzieciaków. I wszyscy daleko.
Też tak miewam. Ostatnio mnie ukulo w szyjke, a potem miałam uczucie jakby ktoś szponem przeciął mi pochwe. Nic się nie stało, ale mile nie było. Moja nienarodzona dostala opr. :p byłam po tym akurat u lekarza i wszystko zamknięte. Może jakis nerw ?

Bardziej jakby cielo, albo raczej pękało. Całe szczęście ze nie boli mnie brzuch żadnych skurczy tez nie mam. Tak podejrzewam ze może to kwestia ze dziecko jest bardzo nisko. Ale już mam stresa bo przez weekend jestem sama z 5dzieciaków. I wszyscy daleko.
Może dziecko ustawiło się główką w dół i teraz tam uciska i tak to odczuwasz. Zawsze lepiej jakby lekarz to zbadał, no i dużo leżenia by się przydało, choć przy 5-tce dzieciaków nie wiem czy to możliwe.
Ja za to od jakiegoś czasu dostaje kopy w żebra po prawej stronie - te kopniaki to akurat nie są przyjemne w porównaniu do innych. No i moje ulubione kopy w odbyt od środka ;)

Piękny poranek, wybory i moje postanowienie, że od dzisiaj trzymam zdrową dietę (bo ostatnie 2 tygodnie to same słodycze i inne niezdrowości) a wczoraj wieczorem mnie tak męczyła zgaga, tak rura paliła a ja nigdy z tym nie miałam problemu. Więc poranek zaczęłam od zdrowej jaglanki z dynią, orzechami, jabłkiem i co? Nie zdążyłam zjeść całą zwymiotowałam.... ostatnio raz wymiotowałam w sierpniu :O

@wesola_mamusia no to fajnie że udało Wam się wynająć mieszkanie :-)
@Celia89 znowu na żarełku była... :-D
A tak :D to są efekty, że nie mąż mnie przed ciążą rozpuścił. Nie gotowłam przed:D to czemu mam gotować w trakcie. Znaczy robię jakieś wypasione obiady, ale często mam tak, że nie chce mi się rąk ubabrać mieszając przyprawy w mięsie mielonym, a temu dla odmiany zmywać. No dwa lenie... :D zostawiamy puki co majątek w gastro. Po urodzeniu coś czuję, że nam się skończy wygodnictwo i rozrzutność :p
Hej dziewczyny
Dzis ladny dzień w miarę się wyspałam tylko 2 razy wstałam
emoji23.png
emoji23.png
trzeba się ogarnąć i idę na wybory.
Ja się czuję jakbym waliła z dykty całą noc. Bosh miałam koszmary o pracy. Jestem tak zmęczona, że nie macie pojęcia... A nie wstałam całą noc.
A ja czytam w necie, że to mit, że od witamin jest większe dziecko. Są kobiety, które urodziły biorąc witaminy dziecko 4kg i takie 2,5kg. Właściwie sama się nad tym zastanawiam jak to jest, choć przez całą ciążę nie biorę witamin typowo dla kobiet w ciąży, tylko takie niezbędne, najlepiej w metylowanej formie i prawie każdą witaminę osobno.
Ja to te ciążowe a przed ciązą też jakieś kompleksy brałam typu Chelavia olimpic lap, goldvit, BeShape- bo lkarnityna, Bardzo lubiłam maxivit bo mimo, że był tani naprawdę mi coś dawał. Z tych ciązowych boje sie rezygnowac, bo cale zycie mialam kijowe wyniki krwi i anemie, a suple duzo mi daly. Jestem zdrowa jak supermenka. No a teraz mi codziennie leci osktro krew z dziasel i z nosa na dzien dobry, a femibion ma zelazo w skladzie i puki co unikam aniemii.

Piękny poranek, wybory i moje postanowienie, że od dzisiaj trzymam zdrową dietę (bo ostatnie 2 tygodnie to same słodycze i inne niezdrowości) a wczoraj wieczorem mnie tak męczyła zgaga, tak rura paliła a ja nigdy z tym nie miałam problemu. Więc poranek zaczęłam od zdrowej jaglanki z dynią, orzechami, jabłkiem i co? Nie zdążyłam zjeść całą zwymiotowałam.... ostatnio raz wymiotowałam w sierpniu :O
:D widzisz Twój organizm wie lepiej co dla Ciebie lepsze;p wywl tą niezdrową kaszę :p

A ja czytam w necie, że to mit, że od witamin jest większe dziecko. Są kobiety, które urodziły biorąc witaminy dziecko 4kg i takie 2,5kg. Właściwie sama się nad tym zastanawiam jak to jest, choć przez całą ciążę nie biorę witamin typowo dla kobiet w ciąży, tylko takie niezbędne, najlepiej w metylowanej formie i prawie każdą witaminę osobno.
Ja nie wiem czy to prawda czy nie. Ginekolog mój powiedział ze tak i zabronił brać witamin. Tylko magnez i zelazo.
A tak :D to są efekty, że nie mąż mnie przed ciążą rozpuścił. Nie gotowłam przed:D to czemu mam gotować w trakcie. Znaczy robię jakieś wypasione obiady, ale często mam tak, że nie chce mi się rąk ubabrać mieszając przyprawy w mięsie mielonym, a temu dla odmiany zmywać. No dwa lenie... :D zostawiamy puki co majątek w gastro. Po urodzeniu coś czuję, że nam się skończy wygodnictwo i rozrzutność [emoji14]

Ja się czuję jakbym waliła z dykty całą noc. Bosh miałam koszmary o pracy. Jestem tak zmęczona, że nie macie pojęcia... A nie wstałam całą noc.

Ja to te ciążowe a przed ciązą też jakieś kompleksy brałam typu Chelavia olimpic lap, goldvit, BeShape- bo lkarnityna, Bardzo lubiłam maxivit bo mimo, że był tani naprawdę mi coś dawał. Z tych ciązowych boje sie rezygnowac, bo cale zycie mialam kijowe wyniki krwi i anemie, a suple duzo mi daly. Jestem zdrowa jak supermenka. No a teraz mi codziennie leci osktro krew z dziasel i z nosa na dzien dobry, a femibion ma zelazo w skladzie i puki co unikam aniemii.
A spróbuj wyluzowac. Nie ma co się przejmować praca. Chociaż wiem ze czasmi się nie da. Bo też jestem z tych przejmujących. Ja od cz asu do czasu jadę do pracy. Jestem nauczycielem i strasznie tęsknię za moimi dzieciakami. I jeżdżę do nich.

reklama
Ja w końcu mam czas na gotowanie:-) na dzieciaki i wgl. Miła odmiana, bo przez dłuższy czas podział był jasny M gotuje, ja ogarniam sprzątanie. Oj ale jak wymiotowalam to było krucho z jedzeniem. Niestety nie ma mi kto przynieść obiadku, u mamy byłam hoho, w marcu??? W zasadzie to jak się zastanowić, to znacznie częściej są u mnie na obiedzie.

Do góry