reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Wy macie jakieś niższe te wartości :-( zaczynam się stresować. Po 2 godz norma do 140 a ja mam 139,64 no ale na styk, zawsze norma...
Ty no ja zaczynałam z 91 a norma jest 92, potem jak spadało to ładnie bo od razu po godzinie 128 i 126 po 2. Nic lekarz nie gadał.

reklama
A czytałaś może ten wpis mamyginekolog

Może Cię trochę uspokoi :)

Tak w ogóle to się przywitam bo czytam Wasze forum od jakiegoś czasu, jestem jednych z tych zboczeńców niezrzeszonych [emoji23][emoji23]- piszę tez na zamkniętym wątku lutówek.
Z usg termin mam na 31.01 a z om 02.02 :)
Dlatego nie wiem do której grupy powinnam przynależeć [emoji38] mam nadzieje ze tez mnie przygarniecie:)
To moja pierwsza ciąża, jestem spod Poznanja :) tez ostanio robiłam krzywa cukrowa i był to dla mnie dramat - sama glukoza weszła spoko ale później jak dotarlo mi to do krwi to bym zjechała dwa razy... dobrze ze w poczekalni była kanapa bo inaczej miałabym na pewno bliskie spotkanie z podłoga.
Moje wyniki są w jakiś mega dziwnych jednostkach - zobaczcie.
Ale lekarka skomentowała ze wszystko ok
Zobacz załącznik 1033145
Tu są kobitki i z grudnia i lutego:p Także witamy :)

Każda widać inaczej. Trochę ograniczę słodkie i będzie git :biggrin2:
No ja próbuje zwłaszcza że jak zakwaszę żołądek to te słodkie ze mnie wylatuje tak pufff :D Potem muszę uzupełniać płyny, żeby się nie odwodnić.

Bierzecie, jeszcze suple ciązowe? Bo mi się dziś Femibion 2 skończył. Nie wiem czy żreć w III trymestrze czy już odkładamy i ewentualnie Magnezik i wit C?

No jednak miescisz się w normie tak jak ja. A dużo słodyczy jadłaś? Też myślałam że ograniczę słodkie.
Cale życie jadłam bardzo dużo słodyczy, ale o dziwo w ciąży jakoś szczególnie mnie do nich nie ciągnęło. Co nie znaczy że nie jadłam wcale ;) myślę że zgubiły mnie owoce... potrafiłam zjeść 5-6 jabłek dziennie, dodatkowo jakieś sezonowe owoce, bez problemu umiem zjeść 1 kg truskawek. Poza tym w ciąży hormony szaleją, zmniejsza się tolerancja glukozy i niekoniecznie musi to być związane z dietą. A Ty dużo jesz słodyczy?

No ja próbuje zwłaszcza że jak zakwaszę żołądek to te słodkie ze mnie wylatuje tak pufff :D Potem muszę uzupełniać płyny, żeby się nie odwodnić.

Bierzecie, jeszcze suple ciązowe? Bo mi się dziś Femibion 2 skończył. Nie wiem czy żreć w III trymestrze czy już odkładamy i ewentualnie Magnezik i wit C?
Ja biorę dalej Femibion, gin nie mówiła żeby odstawić .
A jakie dawki magnezu bierzesz ? :p

Cale życie jadłam bardzo dużo słodyczy, ale o dziwo w ciąży jakoś szczególnie mnie do nich nie ciągnęło. Co nie znaczy że nie jadłam wcale ;) myślę że zgubiły mnie owoce... potrafiłam zjeść 5-6 jabłek dziennie, dodatkowo jakieś sezonowe owoce, bez problemu umiem zjeść 1 kg truskawek. Poza tym w ciąży hormony szaleją, zmniejsza się tolerancja glukozy i niekoniecznie musi to być związane z dietą. A Ty dużo jesz słodyczy?
Zawsze dużo jadłam i tak zostało ... :-) :) owoce tez jem. Po prostu trochę ograniczę:-)

Ja biorę dalej Femibion, gin nie mówiła żeby odstawić .
A jakie dawki magnezu bierzesz ? :p
No mi się femibion dzisiaj skończył. Dobra dziś jak nie dostanie to przeżyje, jutro podjadę do apteki dyżurującej :p Kuzynka coś mi gadała, żeby odstawić w 3 trymestrze bo że za duże dziecko blablabla.. :D w sumie nie powinnam jej brać za autorytet bo teraz w trakcie karmienia sypie jej się wszytsko włosy, zęby zdrowie.
Brałam Femibion 2 rano, potem ok popołudnia 2x rutinoskorbinek bo mój lata zagilowany, i na wieczór 2 x magne b6.

No mi się femibion dzisiaj skończył. Dobra dziś jak nie dostanie to przeżyje, jutro podjadę do apteki dyżurującej :p Kuzynka coś mi gadała, żeby odstawić w 3 trymestrze bo że za duże dziecko blablabla.. :D w sumie nie powinnam jej brać za autorytet bo teraz w trakcie karmienia sypie jej się wszytsko włosy, zęby zdrowie.
Brałam Femibion 2 rano, potem ok popołudnia 2x rutinoskorbinek bo mój lata zagilowany, i na wieczór 2 x magne b6.
No lepiej się nie sugeruj, dla pewności zapytaj swojego lekarza przy następnej wizycie. Ja tam biorę , nawet mi mówiła tydzień temu że weszły jakieś nowe witaminy zapobiegające przedwczesnemu porodu ale ja tam nie zmieniam, zostaje przy femibionie :p

reklama
Do góry