reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Wy macie jakieś niższe te wartości :-( zaczynam się stresować. Po 2 godz norma do 140 a ja mam 139,64 no ale na styk, zawsze norma...
Ty no ja zaczynałam z 91 a norma jest 92, potem jak spadało to ładnie bo od razu po godzinie 128 i 126 po 2. Nic lekarz nie gadał.

reklama
A czytałaś może ten wpis mamyginekolog

Może Cię trochę uspokoi :)

Tak w ogóle to się przywitam bo czytam Wasze forum od jakiegoś czasu, jestem jednych z tych zboczeńców niezrzeszonych [emoji23][emoji23]- piszę tez na zamkniętym wątku lutówek.
Z usg termin mam na 31.01 a z om 02.02 :)
Dlatego nie wiem do której grupy powinnam przynależeć [emoji38] mam nadzieje ze tez mnie przygarniecie:)
To moja pierwsza ciąża, jestem spod Poznanja :) tez ostanio robiłam krzywa cukrowa i był to dla mnie dramat - sama glukoza weszła spoko ale później jak dotarlo mi to do krwi to bym zjechała dwa razy... dobrze ze w poczekalni była kanapa bo inaczej miałabym na pewno bliskie spotkanie z podłoga.
Moje wyniki są w jakiś mega dziwnych jednostkach - zobaczcie.
Ale lekarka skomentowała ze wszystko ok
Zobacz załącznik 1033145
Tu są kobitki i z grudnia i lutego:p Także witamy :)

Każda widać inaczej. Trochę ograniczę słodkie i będzie git :biggrin2:
No ja próbuje zwłaszcza że jak zakwaszę żołądek to te słodkie ze mnie wylatuje tak pufff :D Potem muszę uzupełniać płyny, żeby się nie odwodnić.

Bierzecie, jeszcze suple ciązowe? Bo mi się dziś Femibion 2 skończył. Nie wiem czy żreć w III trymestrze czy już odkładamy i ewentualnie Magnezik i wit C?

No jednak miescisz się w normie tak jak ja. A dużo słodyczy jadłaś? Też myślałam że ograniczę słodkie.
Cale życie jadłam bardzo dużo słodyczy, ale o dziwo w ciąży jakoś szczególnie mnie do nich nie ciągnęło. Co nie znaczy że nie jadłam wcale ;) myślę że zgubiły mnie owoce... potrafiłam zjeść 5-6 jabłek dziennie, dodatkowo jakieś sezonowe owoce, bez problemu umiem zjeść 1 kg truskawek. Poza tym w ciąży hormony szaleją, zmniejsza się tolerancja glukozy i niekoniecznie musi to być związane z dietą. A Ty dużo jesz słodyczy?

No ja próbuje zwłaszcza że jak zakwaszę żołądek to te słodkie ze mnie wylatuje tak pufff :D Potem muszę uzupełniać płyny, żeby się nie odwodnić.

Bierzecie, jeszcze suple ciązowe? Bo mi się dziś Femibion 2 skończył. Nie wiem czy żreć w III trymestrze czy już odkładamy i ewentualnie Magnezik i wit C?
Ja biorę dalej Femibion, gin nie mówiła żeby odstawić .
A jakie dawki magnezu bierzesz ? :p

Cale życie jadłam bardzo dużo słodyczy, ale o dziwo w ciąży jakoś szczególnie mnie do nich nie ciągnęło. Co nie znaczy że nie jadłam wcale ;) myślę że zgubiły mnie owoce... potrafiłam zjeść 5-6 jabłek dziennie, dodatkowo jakieś sezonowe owoce, bez problemu umiem zjeść 1 kg truskawek. Poza tym w ciąży hormony szaleją, zmniejsza się tolerancja glukozy i niekoniecznie musi to być związane z dietą. A Ty dużo jesz słodyczy?
Zawsze dużo jadłam i tak zostało ... :-) :) owoce tez jem. Po prostu trochę ograniczę:-)

Ja biorę dalej Femibion, gin nie mówiła żeby odstawić .
A jakie dawki magnezu bierzesz ? :p
No mi się femibion dzisiaj skończył. Dobra dziś jak nie dostanie to przeżyje, jutro podjadę do apteki dyżurującej :p Kuzynka coś mi gadała, żeby odstawić w 3 trymestrze bo że za duże dziecko blablabla.. :D w sumie nie powinnam jej brać za autorytet bo teraz w trakcie karmienia sypie jej się wszytsko włosy, zęby zdrowie.
Brałam Femibion 2 rano, potem ok popołudnia 2x rutinoskorbinek bo mój lata zagilowany, i na wieczór 2 x magne b6.

No mi się femibion dzisiaj skończył. Dobra dziś jak nie dostanie to przeżyje, jutro podjadę do apteki dyżurującej :p Kuzynka coś mi gadała, żeby odstawić w 3 trymestrze bo że za duże dziecko blablabla.. :D w sumie nie powinnam jej brać za autorytet bo teraz w trakcie karmienia sypie jej się wszytsko włosy, zęby zdrowie.
Brałam Femibion 2 rano, potem ok popołudnia 2x rutinoskorbinek bo mój lata zagilowany, i na wieczór 2 x magne b6.
No lepiej się nie sugeruj, dla pewności zapytaj swojego lekarza przy następnej wizycie. Ja tam biorę , nawet mi mówiła tydzień temu że weszły jakieś nowe witaminy zapobiegające przedwczesnemu porodu ale ja tam nie zmieniam, zostaje przy femibionie :p

reklama
Do góry