reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
[emoji7][emoji7][emoji7] dzis synek ma juz 746g [emoji3059]
W pn jade na echo serduszka [emoji175]

Ps.zaktualizuje liste w łik- teraz jestem na inwestycji i jutro jadę do sobie więc z czasem ciężko
20190926_112638.jpeg

Witam dziewczyny, ja termin na ok 10 stycznia, chciałam się dowiedzieć czy jeśli planujecie szkołe rodzenia to kiedy oraz myślałam nad szkoła i szpitalem Sienierdzkiego w Krk

Witaj, też mam termin na 10 stycznia ale u mnie w pipidówie niestety nie ma czegoś takiego i raczej sobie odpuszczę :-) ale czekam na dzielenie się wrażeniami z zajęć :D

Xd ja ostatnio stwierdziłam że nie rodze. Pójdę spać a rano będzie dziecko :p. Jak w oryginale spiacej królewny :p. Mam wysoki próg bólu, nastawiona jestem na 3 dzieci. Boję się mojej adrenaliny. Skoczy i nie pisne słowem i zapomnę jak oddychać. Raz w życiu zdazyl mi się atak paniki czy co to było. Z godziny na godziny nie mogłam oddychać. Mimo to przeszłam pomyślnie rekrutację do pracy a potem zdalam egzamin na prawko praktyczny mimo że czułam się jakbym miała zemdlec. Po tym wszystkim wsiadłam do autobusu i jechałam pół godziny do domu xd i od domu mam kwadrans do przychodni. Rano był skok adrenaliny a potem jakby coś pękło. Już zero emocji. Jedyne co pamiętam to że się czułam jakbym miała mega gorączkę i że płuca nie chcą pracować. Mam nadzieję że się tak nie zdenerwuje bo kaplica.

Ja
Dziewczyny a ja mam takie dylematy a propos porodu. To moja pierwsza ciąża dyskutuje z mamą.pielegniarka i ona namawia mnie na cesarkę - że tyle się naogladala przetrzymanych porodów-niedotlenionych dzieci których się już nie odratuje i będą sparaliżowane a ja tak naprawdę nie wiem sama co o tym myśleć, wydaje mi się że dałabym radę urodzić naturalnie... Wiadomo,że dziś nie jest problemem cesarka na żądanie ale nawet jeśli bym to CC chciała to jak rozmawiać z lekarzem jak o to dyplomatycznie zapytać, jakie są u mnie zalecenia do cięcia? Jedyne co to mam wadę wzroku sporą ale to chyba nie jest argument.
Ja takze jestem pielęgniarka i wszystkie kolezanki rodzily naturalnie, to nie te czasy ze porody sie przetrymuje. 2 rzecz każdy tylko, albo az człowiek i niestety moze czegos nie zauważyć. Cesarka to jednak operacja, podczas operacj niestety jest duzo powiklan, moga nawet zostawić w brzuchu narzedzie. A teraz w Krakowie przynajmniej na UJ nie ma cesarki na żądanie, zgodnie z ustawa z 2018 roku

reklama
Do góry