Clexane bede brala do konca, musze sie dowiedzieć jak po ciazy bo wiaodmo ze brzuch nie wklesnie od razu. Ja znam przypadek gdzie dziewczyna z mezem oboje mlodzi ok 23 lata dziewczynka z zd, pieknie wyprowadzona bez wad serca. Chcieli miec 2 dziecko nadla przed 30r,.2 dziewczynka z zd w stopniu znaczym z wada serca, takze mnie malo co zdziwi. Mi puchna nogi, mam bole nog, nogi sa nieproporcjonalne do reszty ciala chociaz teraz przy brzuchu wyglada ok hehe ja przez nadciśnienie pierwotne mam, l4 od początku od 6 tc, ale w 1 trymestrze ctk utrzymywalo sie 180-200/100. Takze nic bym nie zrobiła, nawet papierowej roboty, bo oprócz mam pielęgniarstwa mam mgr zdrowia publicznego i mialam przejsc do kadr ale los chcial inaczej.Dobrze ze masz fachowa opiekę.
Ja jestem psychologiem, pracuje (teraz leżę w domu) m. In na wczesnym wspomaganiu rozwoju dziecka. Jestem też oligofrenopedagogiem. Wiele już historii ciazowych słyszałam, ostatnio była 21 latka z dzieciatkiem z ZD, dziecko było malutkie, nikt nie zaproponował żadnych badań, bo pani taka młodziutka. A potem szok i pytanie jak lekarz mógł nie widzieć nawet w obrazie usg.
A tak ogólnie czujesz się ok, czy wpływa to na codzienne funkcjonowanie? I co najważniejsze - czy clexane zostanie do końca z Wami?
Zastanaiwam sie i podziwiam kardiochirurgow dziecięcych i plodu, ja tam nic nie widze. Ale oczywiście u dorosłych echo czy dopler, interpretacja to nie problem ale wzystko 300% wieksze