reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Hej ja się czuję całkiem inaczej w tej ciąży przedtem było kwaśne i jest dziewczynka teraz to wszystko jem i czuję się bardziej na chłopca czas okaże. Dziewczyny a jak u was z spaniem w nocy.. Ja albo budzę się do WC albo żeby się napić a jak się napije to i tak za chwilę wstanę do WC. Jeszcze mnie katar męczy

reklama
Ja na szczęście nie chodzę w ogóle częściej do toalety, przynajmniej na razie. W ogóle mam mało objawów ciążowych. Jedynie co mnie męczy to kręgosłup.
Hej ja się czuję całkiem inaczej w tej ciąży przedtem było kwaśne i jest dziewczynka teraz to wszystko jem i czuję się bardziej na chłopca czas okaże. Dziewczyny a jak u was z spaniem w nocy.. Ja albo budzę się do WC albo żeby się napić a jak się napije to i tak za chwilę wstanę do WC. Jeszcze mnie katar męczy

Ja to bardziej boję się porodu i samej ciąży niż tej opieki nad dzieckiem acz kolwiek też jestem zielona w tych sprawach i początki nie będą łatwe.
Z dzieckiem jest inaczej niż z pieskami acz kolwiek jakiejś odpowiedzialności taka opieka uczy.
Tak, to pierwsze dziecko, też nie wiem jak dam sobie radę z takim malutkim dzieckiem. Udało mi się wykarmić i wychować kiedyś czwórę psich noworodków, ale to raczej nie to samo ;)

Ja się zastanawiam czy nie spać w łazience;)Nieraz w nocy co godzinę kuruję do toalety. Dodatkowo jakoś zawsze mi gorąco w nocy, aż raz mój na mnie krzyczał, że nie mogę odkryta, bez piżamy przy otwarty oknie leżeć;)Ale na szczęście jakoś śpię choć często się budzę.

Ja to się strasznie kręcę normalnie jak już bym miała ogromny brzuch i ciągle się za niego trzymam, nie wiem co to za schiza bo jeszcze nic nie widać [emoji12]
Ja się zastanawiam czy nie spać w łazience;)Nieraz w nocy co godzinę kuruję do toalety. Dodatkowo jakoś zawsze mi gorąco w nocy, aż raz mój na mnie krzyczał, że nie mogę odkryta, bez piżamy przy otwarty oknie leżeć;)Ale na szczęście jakoś śpię choć często się budzę.

Ja to bardziej boję się porodu i samej ciąży niż tej opieki nad dzieckiem acz kolwiek też jestem zielona w tych sprawach i początki nie będą łatwe.
Z dzieckiem jest inaczej niż z pieskami acz kolwiek jakiejś odpowiedzialności taka opieka uczy.
Ja o porodzie na razie staram się nie myśleć. Bardziej martwią mnie te wszystkie badania prenatalne, które zaczynam od jutra (będą mi pobierać krew na nifty), potem usg i kolejne pobranie krwi 26 czerwca. No i martwię się trochę jak powiedzieć w pracy, to stresujące będzie.

Ja to się strasznie kręcę normalnie jak już bym miała ogromny brzuch i ciągle się za niego trzymam, nie wiem co to za schiza bo jeszcze nic nie widać [emoji12]
He, he, he jakbym siebie widziała. Wciąż się sama przyłapuję na tym, że idę i macam się po brzuchu...nie wiem dlaczego. A kiedyś mnie to śmieszyło jak widziałam kobiety w ciąży wiecznie gładzące brzuch ;)

Tak szybko prenatalne? A na kiedy masz termin porodu? Ja na 31 stycznia [emoji12] nie wiem kiedy się zapisać na te prenatalne ale to podobno do 20tc najpóźniej się robi
Ja o porodzie na razie staram się nie myśleć. Bardziej martwią mnie te wszystkie badania prenatalne, które zaczynam od jutra (będą mi pobierać krew na nifty), potem usg i kolejne pobranie krwi 26 czerwca. No i martwię się trochę jak powiedzieć w pracy, to stresujące będzie.

reklama
Głupie to jest, tak jakbym go trzymała żeby mi nie odpadł [emoji12]
He, he, he jakbym siebie widziała. Wciąż się sama przyłapuję na tym, że idę i macam się po brzuchu...nie wiem dlaczego. A kiedyś mnie to śmieszyło jak widziałam kobiety w ciąży wiecznie gładzące brzuch ;)

Do góry