reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny ja mam 30 lat i tez się bardzo bardzo się boję o to czy wszytsko będzie ok. Nie wiedziałam że statystyki są takie straszne :( wcale nie czuje się jak w ciąży, nic a nic zero mdlosci, nudności. Gdyby nie brak okresu to sama bym nie wierzyla ze to ciaza :) to 8 tydz i nic nie przytyłam, nawet mogę powiedzieć że z 0,5 kg schudłam. Przyjmujecie jakieś witaminy? Mi lekarz powiedziałżeby brać tylko kwas foliowy

reklama
Dziewczyny ja mam 30 lat i tez się bardzo bardzo się boję o to czy wszytsko będzie ok. Nie wiedziałam że statystyki są takie straszne :( wcale nie czuje się jak w ciąży, nic a nic zero mdlosci, nudności. Gdyby nie brak okresu to sama bym nie wierzyla ze to ciaza :)
Hej Balbinka30, ja niedawno skonczylam 31 lat;) Jak poczytasz ten wątek to zobaczysz, że każda z nas ma jakieś obawy, ale nie należy się zadręczać. Każda z nas jest inna i obajwy też mamy inne ;)

Hej Balbinka30, ja niedawno skonczylam 31 lat;) Jak poczytasz ten wątek to zobaczysz, że każda z nas ma jakieś obawy, ale nie należy się zadręczać. Każda z nas jest inna i obajwy też mamy inne ;)
Czytam Was dziewczynki regularnie tylko mało się udzielam :) wszyscy mówią ze powinnam się cieszyć ze czuje się dobrze a ja chciałabym mieć jakieś nudności tak dla pewności :D taki już dziwak ze mnie :D

Dziewczyny ja mam 30 lat i tez się bardzo bardzo się boję o to czy wszytsko będzie ok. Nie wiedziałam że statystyki są takie straszne :( wcale nie czuje się jak w ciąży, nic a nic zero mdlosci, nudności. Gdyby nie brak okresu to sama bym nie wierzyla ze to ciaza :) to 8 tydz i nic nie przytyłam, nawet mogę powiedzieć że z 0,5 kg schudłam. Przyjmujecie jakieś witaminy? Mi lekarz powiedziałżeby brać tylko kwas foliowy
Ja biore witaminy dla kobiet w ciąży juz normalnie, tak moja ginekolog zaleca.

A co do pytania o wiek widzę ze sporo nas po 30stce :)

Kurcze a ja od trzech dni nie mam mdłości. Zamiast cieszyć się to mam schize, ze cos nie tak [emoji53]. Predzej w sumie tak mialam z piersiami i okazalo sie, ze wszystko jest okej. No ale :/.

Dziewczyny ja mam schize bo nie chce mi się tak spać ja na początku, ale nerwami to możemy bardziej zaszkodzić. Gadam z bąblem i staram się nie zamartwiać. Oby do czwartku ;)

@mohaaa już zaczynam plamic i mam skurcze, znam ten ból. We wtorek miało 0,55mm
Przykro mi ..

41 radość ze strachem
Ja mam w lipcu 32

Powiem Wam, ze jak czytam o każdej z was, to statystki są bezwzględne. Na prawdę niewielki procent z nas nie ma za sobą poronienia. Mam wrażenie, ze coraz więcej kobiet ma problem z utrzymaniem ciąży, z zajściem w nią. Mam nadzieje, ze już nic złego nie wydarzy się u styczniowej i w tym składzie zakończymy razem 9-miesięcy ciąży.
Ja nie mam.. i szczerze już pisałam ,że jak czytam to rodziły mi się w głowie obawy. Dużo z nas przeszło już poronienie ,nie wiedziałam ,że zdarza się to tak często. Też mam wrażenie ,że coraz więcej kobiet. W rocznikach 2009 i 2011 jak byłam na forum owszem zdarzało się ,ale teraz...
Oby już wyczerpały się nieszczęścia i od teraz same dobre wieści.

A jak się czulasz w pierwszym trymestrze każdej ciąży? Tak samo? Czy każda inna? Zauważasz np różnice, ze z córka więcej mdłości itd, a z synek mniej / w ogóle? (O ile masz dzieci różnych płci )
Ja przy synu przytyłam jak prosię ,same słodycze bym jadła. Był to typowo objaw ciążowy bo całe życie nie lubię słodyczy i nie jem czekolady. Nawet jako dziecko nie jadłam. Po urodzeniu wstręt do słodyczy wrócił ;)
Za to przy córce chęć na ostre ,kiszonki i nektarynki jadłam. Wcale nie było widać ,że jestem w ciąży.
Jeśli chodzi o zabobony to powinno być na odwrót. Słodkie na córkę ,a kwaśnie itp. na syna. U mnie się nie sprawdziło. Chociaż patrząc na charaktery może i tak :D

Nic nie mów! Od środy chodzę w legginsach ciążowych bo mnie cisną spodnie (nawet jak są na gumce). Jak zjem obiad to wyglądam tez już na nasty tydzień :p Staram się chodzić w luźnych ciuchach ale czasem i to nic nie daje i widać brzuchol:p troszkę tez mi się przed samą ciąża utylo ze 3-4 kilo, operacja na stopę, brak ruchu przez trzy miesiące i rzucenie fajek.
Mam tak samo już jakiś czas :p Ostatnio kupiłam parę luźniejszych bluzek. Czuję ,że sporo znowu przytyję. W tej ciązy smaki mam totalnie pomieszane bo na początku ryba i mleko ,teraz słoik ogórków z drożdżówką :D
Czyli totalnie jak śmietnik i słodkie i kwaśne ,a już nie mówię ,że ostre też bo ostatnio do zupy dałam tonę pieprzu i wciąż było mi nie za ostre :p ,mój mi broni bo mówi ,że żołądek rozwalę.

Już mnie mięśnie chwilowo przestały boleć i dziś znów. Szlag mnie trafia już.
Młodzi zamiast na dzień mamy dać mi spokój to działają dzisiaj na nerwy. Mam ochotę wyjść i wrócić wieczorem ,tak mnie wkur….
Niby duże dzieci ,a gorzej jak z niemowlakiem. W takich chwilach ,chciałabym być na bezludnej wyspie. Nie dziwię się czemu mój chciał 3 dziecko, zresztą ja też ... ,ale są momenty ,że myślę " ja się kiedyś wykończę". Pierwszy raz wie jak to jest mieć kobietę w ciąży ,dowie się jak to przy porodzie i jak z niemowlakiem. Jak zaczęliśmy być razem dzieci były już dosyć duże ;)
Młodzi się cieszą na rodzeństwo i ciągłe rozmowy słyszę ,czy chłopak ,czy dziewczynka :D Oczywiście córka chce siostrę ,a syn brata. Nie da się dogodzić. Najważniejsze ,żeby wszystko dobrze było.
Kubeł lodów by się przydał.

reklama
Jak tak zaglodam na fb na grupę i tu do dużo dziewczyn poronilo straszne to.. Ja się boję z każdym dniem a od wtorku do masakra dodatkowe leki boję się.. Jutro mam usg wątroby czy wszystko porządku we wtorek pojadę robić badania krwi i neurolog eh... Ja w pierwszej tak i tej nie mam nudności i wymiotów poprzedniej były za chcianki na ogórki teraz pomidory

Do góry