reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Też wolałam bieżący, ale wczoraj usłyszałam na wizycie: pani jest w 6 tyg, można było jeszcze z tydzień zaczekać, a ja byłam przekonana, że idę w 7 xD

reklama
Dziewczyny a czy jak noworodek przyjdzie na świat to mówicie że ma rok? Nie, miesiące mu lecą. Tak samo jest z ciążą, skończy się tydzień np 6 to macie 6 tc i kolejne dni itd....

Nie porównuj ciąży bo się zamęczysz 3 za mną, każda inna, a ta jest jeszcze bardziej pogmatwana...
Ja miałam we wtorek obecnie mam 7+2
Twermin z Om mam na 10 styczeń. Ciągle mnie pobolewa brzuch i momentami mam mdłości. Nie miałam tak w pierwszej ciąży z synem. Też tak macie?
Lekarz założył mi kartę ciąży dostałam skierowania na 11 badań chce porobić ksero i z nimi prywatnie do lekarza który prowadził mi pierwsza ciąże. Chyba nic się nie stanie co jak już mam kartę ciąży. Kiedyś tak zrobiłam już.

Dziewczyny a czy jak noworodek przyjdzie na świat to mówicie że ma rok? Nie, miesiące mu lecą. Tak samo jest z ciążą, skończy się tydzień np 6 to macie 6 tc i kolejne dni itd....

No dokładnie - skoro np 8t4d to nadal jest 8tydzien, a nie 9 ;) tak liczą lekarze i tak jest ogólnie przyjęte.
Tak samo z urodzinami. Skoro np w styczniu macie 30 urodziny, to w marcu nie mówicie że macie 31 lat ;)

No ja już po wizycie jednak na USG jeszcze nie było za wiele widać. Kolejne spotkanie mam za równy miesiąc. Poprosiłam lekarza żeby wystawił mi zaświadczenie o ciąży bo pracuje w restauracji, wolałam już poinformować szefa żeby dał mi troszkę większe fory :) planuje pracować jak najdłużej się da jak zdrówko pozwoli. Co do mdłości to taka sinusoida. Jednego dnia zawroty, mdłości zmęczenie innego czuje się dobrze. Wg obliczeń mam 4tydzien i 1 dzień :)

Cześć wszystkim :)
Dołaczam do grona, termin 2 styczeń :)
Pierwsza ciąża poroniona na samym początku, w 6 tyg ciąży, było to w styczniu tego roku.
Teraz jestem po wizycie u ginekolog, 8tc jest serduszko i wszystko dobrze poza infekcją w pochwie. Dostałam globulki dopochwowe, mam nadzieje ze pomoże.
Samopoczucie kiepskie, zmeczenie, ospanie, mdłości i odruch wymiotny. Pomaga jedynie częste jedzenie małych ilości. Pomaga chwilowo:D

reklama
Do góry