reklama
miniminivv
Zaangażowana w BB
Ja liczę tak jak lekarze
kasica212
Sanka & Samka
Dziewczyny a czy jak noworodek przyjdzie na świat to mówicie że ma rok? Nie, miesiące mu lecą. Tak samo jest z ciążą, skończy się tydzień np 6 to macie 6 tc i kolejne dni itd....
Balbinka30
Fanka BB :)
Właśniesama tego nie wiem a do becikowego jest chyba kryterium dochodowe? Jeśli tak to chyba i tak nie skorzystamA do becikowego nie jest potrzebna właśnie data zalozenia karty ciąży ??
kasica212
Sanka & Samka
Nie porównuj ciąży bo się zamęczysz 3 za mną, każda inna, a ta jest jeszcze bardziej pogmatwana...
Ja miałam we wtorek obecnie mam 7+2
Twermin z Om mam na 10 styczeń. Ciągle mnie pobolewa brzuch i momentami mam mdłości. Nie miałam tak w pierwszej ciąży z synem. Też tak macie?
Lekarz założył mi kartę ciąży dostałam skierowania na 11 badań chce porobić ksero i z nimi prywatnie do lekarza który prowadził mi pierwsza ciąże. Chyba nic się nie stanie co jak już mam kartę ciąży. Kiedyś tak zrobiłam już.
kasica212
Sanka & Samka
Właśniesama tego nie wiem a do becikowego jest chyba kryterium dochodowe? Jeśli tak to chyba i tak nie skorzystam
Jest kryterium coś ok 2 tysi na głowę.
miniminivv
Zaangażowana w BB
Dziewczyny a czy jak noworodek przyjdzie na świat to mówicie że ma rok? Nie, miesiące mu lecą. Tak samo jest z ciążą, skończy się tydzień np 6 to macie 6 tc i kolejne dni itd....
No dokładnie - skoro np 8t4d to nadal jest 8tydzien, a nie 9 tak liczą lekarze i tak jest ogólnie przyjęte.
Tak samo z urodzinami. Skoro np w styczniu macie 30 urodziny, to w marcu nie mówicie że macie 31 lat
Paryżanka
No ja już po wizycie jednak na USG jeszcze nie było za wiele widać. Kolejne spotkanie mam za równy miesiąc. Poprosiłam lekarza żeby wystawił mi zaświadczenie o ciąży bo pracuje w restauracji, wolałam już poinformować szefa żeby dał mi troszkę większe fory planuje pracować jak najdłużej się da jak zdrówko pozwoli. Co do mdłości to taka sinusoida. Jednego dnia zawroty, mdłości zmęczenie innego czuje się dobrze. Wg obliczeń mam 4tydzien i 1 dzień
aneczka1508
Cześć wszystkim
Dołaczam do grona, termin 2 styczeń
Pierwsza ciąża poroniona na samym początku, w 6 tyg ciąży, było to w styczniu tego roku.
Teraz jestem po wizycie u ginekolog, 8tc jest serduszko i wszystko dobrze poza infekcją w pochwie. Dostałam globulki dopochwowe, mam nadzieje ze pomoże.
Samopoczucie kiepskie, zmeczenie, ospanie, mdłości i odruch wymiotny. Pomaga jedynie częste jedzenie małych ilości. Pomaga chwilowo
Dołaczam do grona, termin 2 styczeń
Pierwsza ciąża poroniona na samym początku, w 6 tyg ciąży, było to w styczniu tego roku.
Teraz jestem po wizycie u ginekolog, 8tc jest serduszko i wszystko dobrze poza infekcją w pochwie. Dostałam globulki dopochwowe, mam nadzieje ze pomoże.
Samopoczucie kiepskie, zmeczenie, ospanie, mdłości i odruch wymiotny. Pomaga jedynie częste jedzenie małych ilości. Pomaga chwilowo
reklama
Karola1322
Ja dziś byłam u rodzinnego z tą wątroba mam usg na pon dietę letkostrawna i nospe 3 x1 no i siedzę już na chorobowym.