reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny. Pozwolę sobie tu do was dołączyć Jestem w 6 Tc potwierdzonej przez gina w zeszły piątek. Termin wyliczył mi na 13.01. Podczas usg wykrył mi torbiel na jajniku 5cm Mam brać luteine i duphaston i się oszczędzać. 31.05 idę na wizytę i wtedy się wszystko okaże... Wariuje już od głupich myśli choć staram się myśleć pozytywnie to z tyłu głowy i tak one są... Trzymajcie kciuki za moją dzidzię.

Witaj wśród stycznoweczek, nic się nie stresuj bierz leki jak kazał lekarz i odpoczywaj.

Pije 3l wody dziennie i nic...chyba spróbuję tego amolu

reklama
Cześć dziewczyny. Pozwolę sobie tu do was dołączyć Jestem w 6 Tc potwierdzonej przez gina w zeszły piątek. Termin wyliczył mi na 13.01. Podczas usg wykrył mi torbiel na jajniku 5cm Mam brać luteine i duphaston i się oszczędzać. 31.05 idę na wizytę i wtedy się wszystko okaże... Wariuje już od głupich myśli choć staram się myśleć pozytywnie to z tyłu głowy i tak one są... Trzymajcie kciuki za moją dzidzię.
Cześć :) Gratulujemy :) Będzie dobrze, zobaczysz, a Nowy Rok przywitasz pięknym prezentem, który nie da ci spać w nocy :)

Cześć. Byłam dziś u lekarza, nie mojego, od wczoraj boli mnie strasznie brzuch, wiec wpadłam w panikę i poszłam. Zrobił mi usg. Z OM 7t6d z usg 6t1d. Wszystko super, tylko martwi mnie jeden fakt. Lekarz słuchał bicia serduszka (generalnie najwspanialszy dźwięk jaki kiedykolwiek słyszałam ❤️), ale oczywiście naczytałam się, ze to za wcześnie, że to może fasolce zaszkodzić.. cieszę się, że wszystko jest dobrze, ale teraz panicznie się boje, że te trzy sekundy mogą wyrządzić krzywdę fasolce :( W piątek idę do swojego ginekologa

Cześć. Byłam dziś u lekarza, nie mojego, od wczoraj boli mnie strasznie brzuch, wiec wpadłam w panikę i poszłam. Zrobił mi usg. Z OM 7t6d z usg 6t1d. Wszystko super, tylko martwi mnie jeden fakt. Lekarz słuchał bicia serduszka (generalnie najwspanialszy dźwięk jaki kiedykolwiek słyszałam ❤), ale oczywiście naczytałam się, ze to za wcześnie, że to może fasolce zaszkodzić.. cieszę się, że wszystko jest dobrze, ale teraz panicznie się boje, że te trzy sekundy mogą wyrządzić krzywdę fasolce :( W piątek idę do swojego ginekologa
Muszka wiem o czym mówisz, ostatnio mama ginekolog pisała o tym na blogu. Niby są badania, ale jeszcze sceptycznie do tego podchodzą. A co powiedział lekarz? Wszystko ok, nic sie nie dzieje, usg jest poprawne?

Cześć. Byłam dziś u lekarza, nie mojego, od wczoraj boli mnie strasznie brzuch, wiec wpadłam w panikę i poszłam. Zrobił mi usg. Z OM 7t6d z usg 6t1d. Wszystko super, tylko martwi mnie jeden fakt. Lekarz słuchał bicia serduszka (generalnie najwspanialszy dźwięk jaki kiedykolwiek słyszałam ❤), ale oczywiście naczytałam się, ze to za wcześnie, że to może fasolce zaszkodzić.. cieszę się, że wszystko jest dobrze, ale teraz panicznie się boje, że te trzy sekundy mogą wyrządzić krzywdę fasolce :( W piątek idę do swojego ginekologa
wspaniale że bije serduszko, najważniejsze :))) nic się nie martw!

Muszka wiem o czym mówisz, ostatnio mama ginekolog pisała o tym na blogu. Niby są badania, ale jeszcze sceptycznie do tego podchodzą. A co powiedział lekarz? Wszystko ok, nic sie nie dzieje, usg jest poprawne?
Tak, wszystko ok :) fasolka ok, macica ok tylko jak usłyszałam to serduszko to byłam przeszczęśliwa i przerażona jednocześnie :(

A były przypadki bliźniaków w rodzinie, czy tak po prostu wyszło :) ?
Pewnie przez pierwsza dwa lata życia dziewczynek byłaś w innej czasoprzestrzeni :)
córy były wystarane z clo ;) i dlatego. wcześniej monitoring 2 razy, nie było owulacji. jajniki do tej pory w obrazie torbielowate. nie mogę uwierzyć że teraz wyszło w drugim cyklu starań.
Ale też teściowa jest z bliźniąt choć nie sądzę żeby miało to wpływ. Po clo widziałam dwa pęcherzyki i z pełną świadomością podjęłam wyzwanie. Najtrudniejsze było jak nauczyły się chodzić , ale zawsze razem, mają siebie i to jest cudowne:-D

Wiem wiem :)
Mam widełki. Generalnie po usg bede spokojniejsza. Jak już bedzie dzidzie widać [emoji14]
Ja tez przed wynikiem sprawdzałam sobie ile powinnam mieć zeby przyrost był prawidłowy. Jak się okazało, ze mam o polowe mniej, to zaczęłam panikować. Ale wczoraj dwóch lekarzy mi potwierdziło, ze przy kilkutysięcznych wartościach beta nie będzie rosnąć 66% w ciągu 48h, bo wtedy nasze wyniki byłyby milionowe... przy takich wysokich wartościach zwalnia, bo jakoś koło 8-10tc osiąga swoje maksimum, by później już malec. Także jeśli Twój wyniki będzie niższy, to nie panikuj od razu :)

reklama
Witaj. Rozsiądz sie wygodnie w gronie styczniowych ciężarówek :)
Ja tez biore dupka 3xdziennie

Do góry