Wszystko zależy od lekarza, szpitala, rozwarcia, szyjki...W pierwszej ciąży położyli mnie na patologię jak byłam 7 dni po terminie.Dziewczyny, a ja mam pytanie w sumie do tych, które już rodziły. Jutro mam termin porodu z om (niby miał być 4 ale mi wpisano 5 więc tego się trzymam). Jadę na ktg, bo tak kazał lekarz. Jeśli nie będę miała żadnych objawów zbliżającego się porodu to puszcza mnie do domu czy zostawia na obserwacji? Podejrzewam, że co lekarz czy szpital to inaczej, ale może są jakieś "wytyczne" co się robi w takiej sytuacji. Jeśli ze mną i z dzieckiem będzie wszystko ok to teoretycznie trzymanie w szpitalu nie ma sensu?
reklama
Natalia2075
Fanka BB :)
7 dni po terminie jeszcze ma sens (jak dla mnie). No nic, zobaczymy co tam mi jutro powiedząWszystko zależy od lekarza, szpitala, rozwarcia, szyjki...W pierwszej ciąży położyli mnie na patologię jak byłam 7 dni po terminie.
Cookie_
Moderator
Podejrzewam, że pewnie puszcza do domu jeśli nie będzie złego zapisu i szyjka ok. Chyba że masz wskazania lub ciąża z powikłaniami to wtedy zostawią.Dziewczyny, a ja mam pytanie w sumie do tych, które już rodziły. Jutro mam termin porodu z om (niby miał być 4 ale mi wpisano 5 więc tego się trzymam). Jadę na ktg, bo tak kazał lekarz. Jeśli nie będę miała żadnych objawów zbliżającego się porodu to puszcza mnie do domu czy zostawia na obserwacji? Podejrzewam, że co lekarz czy szpital to inaczej, ale może są jakieś "wytyczne" co się robi w takiej sytuacji. Jeśli ze mną i z dzieckiem będzie wszystko ok to teoretycznie trzymanie w szpitalu nie ma sensu?
A mnoe boli wlasnie brzuch jak na @ ale tak poprostu jakbym miala okres i brzuch sie spina co ok 10minut. Znajac moje szczescie to tak bede lazic Bog wie ile.
Syna jak rodzilam tonodeszly wody mial 4kg i 60cm. Tez mi brzuch bardzo rozpychal a przy partych czulam jak mo sie pdpycha nogami od zeber.
Syna jak rodzilam tonodeszly wody mial 4kg i 60cm. Tez mi brzuch bardzo rozpychal a przy partych czulam jak mo sie pdpycha nogami od zeber.
No spina mi sie cały czas od rana tak co ok 10 minut i trwa kilka sekund. Ale nie jest to jskos mega uciazliwe
A na długo się spina ile trwa skurcz? Wody nie muszą odejść, mi ani czop ani wody nie odeszły. Na porodówce przebijali mi pęcherz płodowy
Cudownie [emoji7] gratulacje [emoji178]Hania, urodzona sn dziś o 24:10. 3950g; 57cm :-)
reklama
Paulina_1408
Aktywna w BB
Moje gratulacje! Zdrówka życzę! <3Hania, urodzona sn dziś o 24:10. 3950g; 57cm :-)