reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja byłam wczoraj to bylo na usg widac kuleczke :) Karta ciazowa za 2 tyg ma byc założona. Ale to jie moj lekarz tylko "rezerwowy" na wyjezdzie
Mój lekarz natomiast przez tel w niedziele powiedział mi ze mam pamietac o kwasie foliowym. Pojade chyba do niego w przyszlym tyg-bo jest moim prowadzacym.

Salsa o ktory tydz i dzien ciazy jest u ciebie? U mnie jutro byłoby 3 tyg od owulacji bez jednego dnia... ech juz sama nie wiem. Mąż też mówi, ze bez sensu, bo to pierwsza ciąża, w które "nic" sie nie dzieje. A skoro wczoraj bete miala 550, to w srode bedzie niewiele ponad tysiac, wiec moze w porywach byc widoczny pecherzyk. Sprzet w tej klinice gdzie chodze maja rewelacyjny, wiec dopatrzy wszystko :) ale moze racja, mam co robic, pracy sporo, to tydzien szybko zleci.

reklama
16.04 oatatnia @ sie zaczela.
Pokazuje mi w kalendarzu ze to 6 tydzień (5+0)
Dokladnie ostatniej owu nie wiem , bo to byl ten miesiąc gdy odpuscilam wszystko :D
..i jak widać z efektem
Domyslam sie tylko ze miedzy 21-24.04 była. Mialam zawsze bardzo krotkie cykle po 22-23 dni, poza jednym 33 z dwoma owu.
Termin z apek mam na 20.01.2020 zatem z tego co pamietam, też tę date podawałas
Salsa o ktory tydz i dzien ciazy jest u ciebie? U mnie jutro byłoby 3 tyg od owulacji bez jednego dnia... ech juz sama nie wiem. Mąż też mówi, ze bez sensu, bo to pierwsza ciąża, w które "nic" sie nie dzieje. A skoro wczoraj bete miala 550, to w srode bedzie niewiele ponad tysiac, wiec moze w porywach byc widoczny pecherzyk. Sprzet w tej klinice gdzie chodze maja rewelacyjny, wiec dopatrzy wszystko :) ale moze racja, mam co robic, pracy sporo, to tydzien szybko zleci.

To jesteśmy na tym samym etapie :) Ja ostania miesiaczka 15,04, ale... cykle ok 30 dni. Teraz miałam owu w 17 dc, wiec twoja ciaza pewnie starsza o jakis tydzien. Piekna date wybraly nasze maluszki 20.01.2020 :)
Żeby tylko donosić. Córcia miała byc z maja, a wyskoczyła juz w marcu :)

Super sie zapowiada bo najcięższe chwile ostatnich dni mamy w zimie. Nie bedziemy sie tak męczyć. Upał nie bedzie doskwierał.
Ja czekam teraz na wyniki bety- jak glupia przed lapkiem.co chwila odswiezam
To jesteśmy na tym samym etapie :) Ja ostania miesiaczka 15,04, ale... cykle ok 30 dni. Teraz miałam owu w 17 dc, wiec twoja ciaza pewnie starsza o jakis tydzien. Piekna date wybraly nasze maluszki 20.01.2020 :)
Żeby tylko donosić. Córcia miała byc z maja, a wyskoczyła juz w marcu :)

Cześć dziewczyny
Ja poszłam szybko do lekarza i później 3 tyg prawie zmartwienia się, więc jeśli mogę wypowiedzieć moje zdanie to ja bym poczekala tym bardziej że nic się nie dzieje.

Dziś od 5 rano nie śpię obudził mnie głód jeszcze tak nie miałam.

Lekarz wczoraj kazał przestać robić sobie zastrzyki z Fraxiparine zastępując je acardem i odstawić Duphaston, powiem Wam że trochę mnie to stresuje...

Spokojnego dnia stycznioweczki;)

Znajac siebie to bede sie i tak stresowac z tygodnia na tydzien. Poki nie bedzie dzidzi z nami. Za dlugo czekałam..
Na monity latalam i co 2 dni wiec teraz pewnie wiecej niz tydzien i tak nie wytrzymam hehe
Cześć dziewczyny
Ja poszłam szybko do lekarza i później 3 tyg prawie zmartwienia się, więc jeśli mogę wypowiedzieć moje zdanie to ja bym poczekala tym bardziej że nic się nie dzieje.

Dziś od 5 rano nie śpię obudził mnie głód jeszcze tak nie miałam.

Lekarz wczoraj kazał przestać robić sobie zastrzyki z Fraxiparine zastępując je acardem i odstawić Duphaston, powiem Wam że trochę mnie to stresuje...

Spokojnego dnia stycznioweczki;)
A to ja tez podlece. Dobrze ze lidl niedaleko inwestycji mam :D
Ja właśnie wybieram się czwartek do Lidla po cichy ciążowe. Za nie długo wizyta

reklama
Werdidiana, też jestem na tym samym etapie :) byłam wczoraj i jakiś cień w macicy, zaczekaj jeszcze spokojnie :) mam przyjść za 2 tygodnie i to będzie mój 7 plus 3 tydzień. Owu miałam w 22 DC..

Do góry