reklama
Norma w ciazy jest do 0.3Zatrucie ciążowe jest chyba przy min 250 białka w moczu.
Cookie_
Moderator
0,3g to 300 mg/dlNorma w ciazy jest do 0.3
ok. 30 mg/dl (tyle wynosi próg wykrywalności białka w moczu). O zatruciu mowa gdy białkomocz wynosi u ciężarnych powyżej 260-300 mg/dobę
Jeśli jest 25 mg to nie ma mowy o zatruciu ciążowym. Wszystko zależy od jednostki stosowanej w przeliczniku laboratoryjnym.
Pojawienie sie nawet najmniejszj ilosci bialka mimo wszystko uznawane jest z Patologie.0,3g to 300 mg/dl
ok. 30 mg/dl (tyle wynosi próg wykrywalności białka w moczu). O zatruciu mowa gdy białkomocz wynosi u ciężarnych powyżej 260-300 mg/dobę
Jeśli jest 25 mg to nie ma mowy o zatruciu ciążowym. Wszystko zależy od jednostki stosowanej w przeliczniku laboratoryjnym.
2 rzecz jest taka czy była to probka moczu, czy dobowa zbiorka. Ja mówię o dobowych zbiorkach moczu, porownujac wiecej bialka w nich wychodzi niz z probki. Wiec jeśli w probce jest 0.25 to z powodzeniem mozna przypuszczac ze w dzm jest więcej. Radzila bym to sprawdzić. Ale każdy robi jak uważa
A ja Zasnęłam przed 12, wstałam o 4 wiem .co czujesz
Ja Zasnęłam przed 24 A o 4 już nie mogłam spać- wiem co czujeszHej, mam za sobą kolejną nieprzespaną noc Czyżby już dopadła mnie bezsenność w nocy. Zasnęłam grubo po 2 w nocy a wstałam o 7.
Ja podobnie chyba organizm próbuje się przyzwyczajać do przyszłych nieprzespanych nocy jak już maluszki się pojawiąA ja Zasnęłam przed 12, wstałam o 4 wiem .co czujesz
Ja Zasnęłam przed 24 A o 4 już nie mogłam spać- wiem co czujesz
Była dziś U mnie położna. Powiedziała, że od tamtego tygodnia brzuch mocno opadł i że wyglądam jak już bym była gotowa do rozpakowania się. Pomacała brzuch i mała jest już naprawdę nisko. Jest szansa że do 1 dociągniemy, ale wszystko się może wydarzyć. Trzymajcie kciuki
reklama