W ostatnim czasie byłam też przeziębiona, już prawie mi przeszło, lekki katar został. Robiłam badanie moczu w ostatnich dniach i wyszlo mi nie za bardzo.... brązowa barwa, bialko w moczu, bakterie. Ale to moze przez te przeziębienie takie wyniki.... Chyba że bol plecow jest czegoś objawem....
reklama
Natalia2075
Fanka BB :)
Ja przy tych bólach miałam prawidłowe wyniki moczu. Może u mnie to po prostu wynik ucisku na jakiś nerw? A u Ciebie akurat objaw jakiegoś problemu? Nigdy nie wiadomo, najlepiej te wyniki skonsultować od razu z lekarzem dla świętego spokoju albo ewentualnej diagnozy.W ostatnim czasie byłam też przeziębiona, już prawie mi przeszło, lekki katar został. Robiłam badanie moczu w ostatnich dniach i wyszlo mi nie za bardzo.... brązowa barwa, bialko w moczu, bakterie. Ale to moze przez te przeziębienie takie wyniki.... Chyba że bol plecow jest czegoś objawem....
Cookie_
Moderator
Jak miałam białko i bakterie to lekarz zalecił mi przez tydzień brać Urosept (ziołowy lek bezpieczny w ciąży) Wtedy też pobolewały mnie plecy na wysokości krzyża i nerek. Dlatego zapytałam o to, jak badania.W ostatnim czasie byłam też przeziębiona, już prawie mi przeszło, lekki katar został. Robiłam badanie moczu w ostatnich dniach i wyszlo mi nie za bardzo.... brązowa barwa, bialko w moczu, bakterie. Ale to moze przez te przeziębienie takie wyniki.... Chyba że bol plecow jest czegoś objawem....
Weź ciepłą kąpiel i daj znać czy trochę ból się zmniejszył- jeśli tak to nie ma co martwić się na zapasJa właśnie nie mam żadnych skurczów, bóli brzucha, tylko ten nieustający bol pleców. Ale bol nie rośnie, jest ciągle taki sam i brzuch nie boli to chyba nie ma się co stresować
Cookie_
Moderator
Miałam i jest to bardzo mała ilość nie świadcząca o zatruciu ciążowym itd. Najprawdopodobniej masz jakieś zapalenie pęcherza.Bialko w moczu wynosi 25,0 mg/dl czy któraś z Was miała taki wynik?
Dzięki za odpowiedź. Tydzien czasu męczyłam się z przeziebieniem wiec moze to tez wpłynęło na wynik- przebyta infekcjaMiałam i jest to bardzo mała ilość nie świadcząca o zatruciu ciążowym itd. Najprawdopodobniej masz jakieś zapalenie pęcherza.
Balbinka30
Fanka BB :)
Ja praktycznie od połowy ciąży miałam białko 15mg/dl bez żadnych bakterii i innych objawów świadczących o zakażeniu układu moczowego. Mój lekarz mówił, że to śladowa ilość fizjologiczna w ciąży. Mimo tego bardzo bałam się zatrucia ciążowego. Jutro robię kolejne badanie moczu i ciekawa jestem co wyjdzie, ale mimo wszystko śpię już spokojnie, bo to końcówka (38+5) i nawet jakby zatrucie miało się pojawić to Dzidziuś jest bezpieczny. Masz może obrzęki lub nadciśnienie?Bialko w moczu wynosi 25,0 mg/dl czy któraś z Was miała taki wynik?
reklama
Ja mialam, max 0.5. Nic nie robili tylko kontrolowali, to bylo lezac na patologii ciazy. Kolezanka na sali miala 1.8 tez kontrolowali. Ctk i obrzeki. Dodatkowo usg i przepływy by w każdej chwili wychwycić stan przedrzucawkowy.Bialko w moczu wynosi 25,0 mg/dl czy któraś z Was miała taki wynik?
Ostatnia edycja: