reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

W ostatnim czasie byłam też przeziębiona, już prawie mi przeszło, lekki katar został. Robiłam badanie moczu w ostatnich dniach i wyszlo mi nie za bardzo.... brązowa barwa, bialko w moczu, bakterie. Ale to moze przez te przeziębienie takie wyniki.... Chyba że bol plecow jest czegoś objawem....

reklama
W ostatnim czasie byłam też przeziębiona, już prawie mi przeszło, lekki katar został. Robiłam badanie moczu w ostatnich dniach i wyszlo mi nie za bardzo.... brązowa barwa, bialko w moczu, bakterie. Ale to moze przez te przeziębienie takie wyniki.... Chyba że bol plecow jest czegoś objawem....
Ja przy tych bólach miałam prawidłowe wyniki moczu. Może u mnie to po prostu wynik ucisku na jakiś nerw? A u Ciebie akurat objaw jakiegoś problemu? Nigdy nie wiadomo, najlepiej te wyniki skonsultować od razu z lekarzem dla świętego spokoju albo ewentualnej diagnozy.

Jak miałam białko i bakterie to lekarz zalecił mi przez tydzień brać Urosept (ziołowy lek bezpieczny w ciąży) Wtedy też pobolewały mnie plecy na wysokości krzyża i nerek. Dlatego zapytałam o to, jak badania.

Bialko w moczu wynosi 25,0 mg/dl czy któraś z Was miała taki wynik?
Ja praktycznie od połowy ciąży miałam białko 15mg/dl bez żadnych bakterii i innych objawów świadczących o zakażeniu układu moczowego. Mój lekarz mówił, że to śladowa ilość fizjologiczna w ciąży. Mimo tego bardzo bałam się zatrucia ciążowego. Jutro robię kolejne badanie moczu i ciekawa jestem co wyjdzie, ale mimo wszystko śpię już spokojnie, bo to końcówka (38+5) i nawet jakby zatrucie miało się pojawić to Dzidziuś jest bezpieczny. Masz może obrzęki lub nadciśnienie?

reklama
Bialko w moczu wynosi 25,0 mg/dl czy któraś z Was miała taki wynik?
Ja mialam, max 0.5. Nic nie robili tylko kontrolowali, to bylo lezac na patologii ciazy. Kolezanka na sali miala 1.8 tez kontrolowali. Ctk i obrzeki. Dodatkowo usg i przepływy by w każdej chwili wychwycić stan przedrzucawkowy.

Ostatnia edycja:
Do góry