reklama
Natalia2075
Fanka BB :)
Byłaś na KTG tak po prostu sama z siebie czy z zalecenia? Ja do końca nie wiem jak to ogarnąć. Moja gin powiedziała, że mam się wybrać na KTG w terminie porodu (jeśli do tego czasu nie urodzę).Byłam dziś na ktg, piszą mi się już skurcze, szyjka trochę skrócona ale zamknięta, dziś 37+2.
Cookie_
Moderator
Ciekawe czy do Świąt się rozpakujesz? W końcu leci już 38 tcByłam dziś na ktg, piszą mi się już skurcze, szyjka trochę skrócona ale zamknięta, dziś 37+2.
K_89
Ja mam ktg robione co wizytę od 26 tygodnia ciąży, już kiedyś pisałam mieszkamByłaś na KTG tak po prostu sama z siebie czy z zalecenia? Ja do końca nie wiem jak to ogarnąć. Moja gin powiedziała, że mam się wybrać na KTG w terminie porodu (jeśli do tego czasu nie urodzę).
W Niemczech i tu to jest normalne, ze najpierw masz wizytę u położnej, wazy cię, mierzy ciśnienie itp i robi ktg a później idziesz prosto do lekarza. A ze teraz jestem już blisko terminu a moja malutka to leniuszek i mało co czuje i dodatkowo mam łożysko na przedniej ścianie to mam ktg nawet dwa razy w tygodniu, teraz znów idę w poniedziałek.
K_89
Wszystko na to wskazuje bo mała jest ułożona pośladkowo i szykuje się cesarka.Ciekawe czy do Świąt się rozpakujesz? W końcu leci już 38 tc
K_89
Nasza się raczej nie obróci może 1% szans jest. A ze jest taka spokojna na dodatek to już w ogóle. Jaki masz tydzień teraz dokładnie?O widzisz moja też jeszcze nie odwrócona na początku grudnia była, ale ma jeszcze chwilę czasu.
Natalia2075
Rozumiem, czyli w Polsce (a przynajmniej w mojej przychodni) mają inne praktyki. Zapewne jakby coś się działo, musiałabym jechać do szpitala i tam zrobić KTG. Na szczęście - odpukać, na ten moment wszystko jest ok i dziecko już od dawna leży główką w dół.Ja mam ktg robione co wizytę od 26 tygodnia ciąży, już kiedyś pisałam mieszkam
W Niemczech i tu to jest normalne, ze najpierw masz wizytę u położnej, wazy cię, mierzy ciśnienie itp i robi ktg a później idziesz prosto do lekarza. A ze teraz jestem już blisko terminu a moja malutka to leniuszek i mało co czuje i dodatkowo mam łożysko na przedniej ścianie to mam ktg nawet dwa razy w tygodniu, teraz znów idę w poniedziałek.
reklama
Natalia2075
To chyba mój nie ma takich praktyk. Może to zależy od przebiegu ciąży?Ja tez mam ktg co wizytę od 28tc, a mieszkam w Polsce to chyba zależy od lekarza.