reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Byłam dziś na ktg, piszą mi się już skurcze, szyjka trochę skrócona ale zamknięta, dziś 37+2.
Byłaś na KTG tak po prostu sama z siebie czy z zalecenia? Ja do końca nie wiem jak to ogarnąć. Moja gin powiedziała, że mam się wybrać na KTG w terminie porodu (jeśli do tego czasu nie urodzę).

Byłaś na KTG tak po prostu sama z siebie czy z zalecenia? Ja do końca nie wiem jak to ogarnąć. Moja gin powiedziała, że mam się wybrać na KTG w terminie porodu (jeśli do tego czasu nie urodzę).
Ja mam ktg robione co wizytę od 26 tygodnia ciąży, już kiedyś pisałam mieszkam
W Niemczech i tu to jest normalne, ze najpierw masz wizytę u położnej, wazy cię, mierzy ciśnienie itp i robi ktg a później idziesz prosto do lekarza. A ze teraz jestem już blisko terminu a moja malutka to leniuszek i mało co czuje i dodatkowo mam łożysko na przedniej ścianie to mam ktg nawet dwa razy w tygodniu, teraz znów idę w poniedziałek.

Ja mam ktg robione co wizytę od 26 tygodnia ciąży, już kiedyś pisałam mieszkam
W Niemczech i tu to jest normalne, ze najpierw masz wizytę u położnej, wazy cię, mierzy ciśnienie itp i robi ktg a później idziesz prosto do lekarza. A ze teraz jestem już blisko terminu a moja malutka to leniuszek i mało co czuje i dodatkowo mam łożysko na przedniej ścianie to mam ktg nawet dwa razy w tygodniu, teraz znów idę w poniedziałek.
Rozumiem, czyli w Polsce (a przynajmniej w mojej przychodni) mają inne praktyki. Zapewne jakby coś się działo, musiałabym jechać do szpitala i tam zrobić KTG. Na szczęście - odpukać, na ten moment wszystko jest ok i dziecko już od dawna leży główką w dół.

reklama
Do góry